حجتالاسلام محمدرضا اسماعیلپور، رییس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: این طرح در زمینی بالغ بر 20 هکتار طراحی با پیش بینی رفع تمامی نیازهای یک بقعه متبرکه اجرا می شود.
وی با تاکید بر اینکه از این پس مدیریت و هیئت امنا این بقعه متبرکه باید فعالیت های عمرانی خود را بر اساس این طرح اجرائی کند، افزود: تصویب طرح احداث جامع بقعه متبرکه سلطان علی بن باقر(ع) در مشهد اردهال کار بزرگی است که اجرای آن با توجه به موقعیت گردشگری مذهبی این منطقه و حضور ارادتمندان به اهل بیت و زائران این امامزاده واجب التعظیم و فرزند امام پنجم شیعیان به عنوان اولین سفیر اهل بیت در ایران در دارالمومنین کاشان ضروری بود.
به گفته وی، تصویب این طرح حاصل تلاش های نمایندگی دفتر مشاور در کاشان، کارشناسان بنیاد توسعه و عمران در اداره کل اوقاف استان، معاونت بهرهوری و اقتصادی اداره کل، دفتر فنی اداره کل اوقاف استان اصفهان و اداره کل مهندسی و عمران سازمان اوقاف و امور خیریه و پیگیری مدیریت و هیئت امنا آستان مقدس علی بن محمد الباقر (علیهما السلام )است.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه کاشان با تقدیر و تشکر از زحمات تمامی این افراد در تصویب اجرای طرح افزود: بقاع متبرکه امامزادگان قطب فرهنگی مذهبی و بهترین ظرفیت هدایت و معنویت برای زائران آن به ویژه نسل جوان است که رسیدگی به امور عمرانی و سامان دهی ظاهری آن در ایجاد فضایی شاداب، با صفا و جذاب معنوی کاری پسندیده و مورد نیاز است.
حجت الاسلام اسماعیل پور در پایان تصریح کرد: بقعه سلطان علی بن باقر(ع) در مشهد اردهال واقع در 42 کیلومتری غرب کاشان به عنوان یکی از چهار امامزاده واجبالتعظیم در ایران مرکز ثقل مذهبی و گردشگری این شهرستان در کشور است.
به گفته وی،آستان امامزاده سلطان علی ابن باقر(ع) بواسطه برگزاری مراسم سنتی مذهبی قالی شویان در دومین جمعه از مهرماه هر سال توسط اهالی ولایت مدار فین کاشان مورد توجه و ارادات عاشقان اهل بیت و زائران این مضجع شریف از سراسر کشور است.
حضرت سلطان علی بن باقر(ع) امامزاده لازم التعظیم به عنوان فرزند بلافصل و نایب الامامین یعنی امام محمد باقر(ع) و امام جعفر صادق (ع) به فرمان امام محمد باقر(ع) در سال 113 هجری قمری به مدت سه سال جهت امر تبلیغ دین مبین اسلام و پاسخگویی به احساسات مذهبی مومنان وارد کاشان شدند و به مدت 3 سال در میان عاشقان و دلباختگان اهل البیت به ارشاد مردم ولایتمدار پرداختند تا اینکه حضرت در سال 116 هجری قمری با یاران و اعوانش به جنگ با کفر زمانه می پردازد و پس از رشادت های فراوان سرانجام در 27 جمادی الثانی در دره ازناوه با یاران باوفایش به شهادت رسید و سر مبارکش را از تن جدا کرده و برای حاکم جور وقت در شهر قزوین ارسال کردند و بدن مطهرش را در مشهد اردهال به خاک سپردند.
درخصوص مقام والای آن حضرت روایت های متعددی نقل شده است که از جمله آن می توان به حدیث حضرت امام صادق (ع) اشاره کرد که می فرماید: هرکس برادرم حضرت علی بن باقر(ع) را در اردهال زیارت کند مانند کسی است که قبر جدم حسین (ع) را در کربلا زیارت کرده باشد و هچنین حضرت امام رضا (ع) می فرماید نعم الموضع الاردهال فلزم و تمسک به، چه خوب مکانی است اردهال پس به آن التزام و تمسک پیدا کنید.
پایان پیام/
نظر شما