حجتالاسلام رضاییمهر امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، گفت: این مرکز از زیرمجموعههای حوزه علمیه قم است که در سال 79 با مصوبه شورای عالی راهاندازی شد.
وی افزود: این مرکز به منظور تبیین و پاسخگویی به پرسشهای بنیادین و رفع شبهات مطرح در حوزه دین و همچنین به منظور توسعه و تقویت نوآوری ها در عرصه مواجه فعال و عالمانه با شبهه افکنی بر اساس مناظرات است.
رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات دینی عنوان داشت: این مرکز به منظور پاسخگویی پاسخگویان دینی در مواجه علمی با شبهات و مراکز طرح شبهه آغاز به کار کرده است.
حجتالاسلام رضاییمهر گفت: این مرکز در 14 سال اخیر توانسته پاسخگوی بسیاری از شبهات دینی باشد و با تولید نرمافزارهای مختلف در مقام پاسخگویی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: از آنجا که کار این مرکز پاسخگویی به شبهات است، لذا تمامی اقدامات و سئوالات در راستای پاسخگویی به شبهات دینی است و این مرکز متکفل پاسخگویی علمی و تفصیلی است.
رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات دینی گفت: از سال 79 تا سال 90 تعداد پرسشهایی که به این مرکز از طریق پست معمولی سئوال آمده است، 70 هزار سئوال بوده است.
حجتالاسلام رضایی مهر با اشاره به دیجیتالی شدن سئوالها گفت: در این حوزه هم تا سال 90 از طریق اینترنت 36 هزار سئوال پاسخ داده شده است.
وی با بیان اینکه تماس تلفنی زیاد در دستور کار مرکز نیست گفت: تا به امروز از این طریق هم 50 هزار سئوال پاسخ داده شده است.
رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات دینی تصریح کرد: بیش از 2 هزار سایت شناسایی شده و شبهات آنها بررسی و بیش از هزار پاسخ علمی به آنها ارائه شده است.
حجتالاسلام رضاییمهر گفت: یکی از خروجیهای این مرکز تدوین و چاپ کتاب در حوزه پاسخگویی به شبهات بنیادین بوده است و حدود 60 کتاب در این محور پاسخگویی شبهه با شبهات محوری و کلیدی چاپ شده و امروزه در دسترس عموم قرار داده است.
وی به سایت اندیشه قم اشاره کرد و گفت: این سایت یکی از ابزارهای مرکز است که ماهانه کاربرهای فراوانی از این سایت استفاده کرده و یکی از بزرگترین سایتهای علمی دینی حوزه علمیه به شمار میرود.
رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات دینی تصریح کرد: هشت گروه فلسفه و کلام، حقوق، تاریخ و سیره، قرآن و حدیث، ادیان و مذاهب، شبهه یابی و... در این این مرکز فعالیت می کنند.
حجتالاسلام رضاییمهر عنوان داشت: بیشتر سئوالات مطرح شده در خصوص مباحث اعتقادی و کلامی است که از سوی مخاطبان پرسیده میشود.
*پاسخگویی به سئوالات دینی با استفاده از زبانهای دیگر
رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات دینی در خصوص برنامههای آینده این مرکز گفت: یکی از برنامههای ما پاسخگویی به شبهات به صورت زبانهای رایج دنیا است و اخیرا استفاده از زبان انگلیسی در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: یکی دیگر از برنامههای جدید ما برنامه تولید نرمافزارهای تخصصی در حوزهها و گروههای مختلف است تا بتوانیم به صورت تخصصی در رشته خاص پاسخ دهیم.
حجتالاسلام رضاییمهر گفت: 20 موضوع جدید در دستور کار داریم که محققان در حال نگارش آن هستند و در آینده نزدیک کتابهای آن منتشر میشود.
پایان پیام/
نظر شما