به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، دکتر خدایی در نشست تخصصی "زیبایی های سفره های دینی، طراوت روح و سلیقه" که در سالن شماره دو نمایشگاه بین المللی قران برگزار شد عملی ترین دین را دین اسلام دانست و گفت: اسلام هم در حوزه روح و هم در حوزه جسم برای بشر برنامه دارد.
وی با ابراز تاسف از اینکه سفره های امروزی در میان مردم رنگ و بوی توحیدی ندارد و اغلب خوردنی ها و نوشیدنی ها و پوشیدنی ها بوی غربی می دهد تا دینی و اسلامی، گفت: زیبایی که اسلام بر سر سفره مسلمانان به ارمغان می آورد دو ویژگی مهم دارد. مهم ترین رکن آن حلال بودن غذای سفره است. و زیبایی های سفره های دینی به حلالیت غذا است. پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران اغلب اساتید اخلاق توصیه های خود را بر لقمه های حلال مومنین قرار می دادند. زیرا بدترین اموال مالی است که حق خدا، خمس و ذکاتش پرداخت نشده باشد. همچنین در جامعه کنونی از خودمان سئوال کنیم که چه قدر به رد مظالم توجه داریم و آن را در اولویت کارهایمان قرار می دهیم.
کارشناس نشست زیبایی های سفره های دینی با اشاره به روایتی از معصومین در مورد کسب مال حرام اظهار کرد: در روایت نقد شده نطفه ای که از مال حرام بسته می شود بسیار خطرناکتر از نطفه ای است که به واسطه زنا تشکیل می شود. در روایتی نقل شده یکی از معصومین در حال گذر از روستایی بوده که اغلب مردمان آن رنگ و رویی زرد و دندان های پوسیده داشتند. وقتی علت را جویا شدم امام گفت علت آن این است که اهالی این روستا گوشت را نمی شویند و بخورند.
دکتر خدایی با اشاره به اینکه قرآن محور اساسی سفره های دینی را بر حلال بودن غذا قرار می دهد، گفت: شاید داشتن وسواس در رعایت طهارت و پاکیزگی به اهمیت رعایت لقمه حلال نیست. یکی از آداب غذا خوردن، دعا کردن است. زیرا دستهایی که در سر سفره به سمت آسمان بالا می رود برکت به غذا می بخشد،اما متاسفانه سبک زندگی ما به سمت نوع زندگی غربی رفته در حالیکه آنان به این نتیجه رسیده اند نوع سبک زندگیشان مشکل زا است. در روایات نقل است که سر سفره باید مدت طولانی نشست. همچنین به نوع سفره به عنوان سبک زندگی اسلامی در روایات اشاره شده و این یک ابتکار اسلام است. اسلام همانطورکه برای نماز مسلمانان برنامه ریزی دارد، طی سه نوبت روح انسانها را سرشار از معنویت می کند. سفره در اسلام نوعی معبد بوده زیرا پیامبر (ص) می فرماید: من مانند بندگان سر سفره می نشینم و همانند بندگان غذا می خورم.
وی با اشاره به پیشرفت های علمی در اثبات حقانیت احکام اسلام تصریح کرد: یکی از دانشمندان میانمار طی تحقیقی اعلام کرد آب خوردن یک نفس معده را دچار التهاب می کند حال اینکه این دستوری است در اسلام که 1400 سال پیش عنوان شد که آب را در سه نوبت میل کنید.
دکتر خدایی خاطرنشان کرد: اغلب آداب اسلامی برای غذا خوردن از جمله توجه به زیبایی سفره، پرهیز از پرخوری، توجه به برکت مال، برای کسب انرژی بشر و دستیابی به هدف عبادت پرورگار عالم است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: دکتر خدایی با اشاره به اینکه قرآن محور اساسی سفره های دینی را بر حلال بودن غذا قرار می دهد، گفت: شاید داشتن وسواس در رعایت طهارت و پاکیزگی به اهمیت رعایت لقمه حلال نیست.
کد خبر 276625
نظر شما