به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، مهدی ذهتابیان، کارشناس مسائل قرآنی در نشست تخصصی بخش علم، دانشجو، دانشگاه قرآنی با موضوع معنویت های نوین که به همت دانشگاه آزاد ملارد برگزار شد بر لزوم شناخت معنویت های نوین و مکاتب عرفانی تاکید کرد و گفت: آشنایی با اهداف مکاتب دینی از جهات روانشناسی، جرم شناسی، دین شناسی، تاریخ قابل بررسی است. تمام مکاتب تاریخی در ادعای تغییر و تحول انسان شعار مشترک داشتند از جمله مکاتب حقیقی و غیر حقیقی که اهداف خود را در تحول انسانی قرار می دادند.
ذهتابیان با اشاره به اینکه هدف اساسی تکامل جنین انطباق با شرایط زیستی دنیاست، گفت: اگر حرکت جنین شامل عضو سازی آن با هدف پذیرش دنیا نبود تمام این رشد و نمو بیهوده به نظر می رسید. از این روست یک حرکت معنوی صحیح زمانی رخ می دهد که بعد معنوی انسان منطبق با عالم معنا کند. لذا مکاتب عرفانی که انسان را در راستای رسیدن به عالم آخرت سوق می دهد معنویت صحیح و مبتنی بر سعادت بشر است. شرط هدفدار بودن یک حرکت معنوی پذیرش عالم معناست.
ذهتابیان با اشاره به اینکه شناخت ویژگی های جهان آخرت رابطه با حرکت معنوی انسان دارد، گفت: انسان اگر در جهت منفعت طلبی تعدی و تجاوز به دیگران حرکت می کند نتیجه بی نهایت طلبی بشر بوده است. از طرفی عالم دنیا محدودیتی دارد که نمی تواند اقتضای نهایت خواهی بشر را ارضاء نماید. اگر خودخواهی انسان نتیجه بی نهایت طلبی در محدوده دنیاست و عالم معنا، عالم نامحدود است نتیجه می شود تعدی و منفعت طلبی در جهان آخرت راهی ندارد و ویژگی اساسی عالم معنا عدم ورود خودخواهی انسان است. لازمه حرکت معنوی بشر به هدف تعالی و رشد معنوی عبور انسان از خود است.
ذهتابیان ادامه داد: اغلب مکاتب معنوی سه هدف کلی را دنبال می کند: اول افزایش محبت در انسان دوم ایجاد قدرت و سوم افزایش آرامش در بشریت است همچون ادیان شیطان پرستی، سامی بابا، به دنبال ایجاد قدرت و مکاتبی همچون یوگا، مدیتنشین به دنبال افزایش آرامش در میان انسان ها هستند. این سه اصل در ظاهر قابل اهمیت است اما مکتبی معنویت حقیقی را منتشر می کند که محبت و قدرت و آرامش حقیقی را در انسان افزایش دهد.
پایان پیام/
نظر شما