نادر سقاء مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل در گفتگویی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل اظهار داشت: امام حسن مجتبی(ع)به عنوان امام دوم شیعیان و چهارمین معصوم، سبط اکبر پیامبر مکرم اسلام (ص)، یکی از اهل کساء(آل عبا) و براساس حدیث نبوی به همراه برادر کوچکتر خود، آقای جوانان بهشت هستند و هر چه از عظمت شخصیت ایشان و تاثیری که در تاریخ اسلام و زنده نگه داشتن اسلام ناب محمدی داشته اند، بگوییم کم گفته ایم.
وی با اشاره به اینکه منشأ اخلاق حسنه امام مجتبى(ع) طهارت طینت، حسن تربیت و نور عقل و ایمان بوده است، افزود: آن امام همام هم در دامان پیامبر بزرگوار اسلام و هم در سایه فضای تربیتی خانهای که به نور علی(ع) و فاطمه(س) زینت داشت، رشد و پرورش یافت، از این رو الگویى والا براى همه بشر محسوب می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه سیره اخلاقى امام حسن مجتبى(ع) سرمشق همه نسلها و عصرها در طول تاریخ و در تمام ابعاد فردى، اجتماعى، خانوادگى و سیاسى است، ادامه داد: سیره اخلاقی آن حضرت را می توان در سه بُعد اخلاقی، عملی و سیاسی تقسیم و تبیین کرد.
سقاء اضافه کرد: امام حسن(ع) نشانهای از تجلی مقدسترین پدیدهای است که از خجستهترین پیوند انسانی، نصیب حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) گردید که همانا در طول زندگانیش اسوه انفاق، بزرگواری و ایثارگری بود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل بخشندگی، انفاق، صبر و حلم، بردباری، تواضع و فروتنی را از جمله ویژگی های اخلاقی امام حسن(ع) عنوان کرد و بیان داشت: آن امام همام نه تنها در گفتار، بلکه در عمل کرامت و بخشندگی را به امت اسلامی آموخت، مسأله ای که حتی اهلسنت نیز در کتب و منابع معتبر تاریخی خود به آن اعتراف دارند.
وی با بیان اینکه امام حسن(ع) در طول زندگی پربرکتش همواره در راه هدایت و ارشاد مردم گام برمیداشت و شیوه برخوردش با عموم مردم - حتی دشمنان - چنان جالب و زیبا بود که همه را به خود جذب میکرد، تصریح کرد: امام حسن(ع) ملجأ درماندگان، آرامبخش دلهای دردمندان و امید تهیدستان بود، هیچگاه نشد که فقیری به حضور آن بزرگوار برسد و دست خالی برگردد. در همین مورد نقل کردهاند؛ مردی به حضور امام حسن(ع)آمد و اظهار فقر و حاجت کرد. امام(ع) دستور داد تا پنجاه هزار درهم، به اضافه پانصد دینار به او بدهند. مرد سائل حمالی را صدا زد که پولهایش را برایش ببرد. امام مجتبی(ع) پوستین خود را هم به آن مرد داد و فرمود؛ این را هم به جای کرایه به آن مرد بده.
سقاء در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: مراعات این سیره انفاق و ایثار در ماه مبارک رمضان خصوصاً در کمک به افراد نیازمند مسلمان موجب خشنودی قلب نازنین حضرت ولیعصر(عج) ویک تبعیت عملی از امام حسن مجتبی(ع) است.
پایان پیام/
نظر شما