به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد،میکائیل باقری، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش خراسان رضوی، شب گذشته، (2مرداد)درسلسله نشست هماندیشی قرآنی با موضوع «جایگاه قرآن کریم در اسناد بالادستی استان و شهر مشهد» اظهار کرد: فعالیت قرآنی در آموزش و پرورش در دو حوزه برنامهای و فوق برنامهای دنبال میشود.
باقری با بیان اینکه بخش فوق برنامه در واقع مکمل فعالیتهای برنامهای دانشآموزان است، عنوان کرد: در این بخش از سه سال گذشته 10 هزار مدرسه قرآن به صورت فوق برنامه در سطح کشور راهاندازی شد که از این میزان 881 مدرسه سهم استان و سهم مشهد 260 مدرسه بوده است.
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به منظور افزایش کیفیت آموزش قرآن، سال گذشته پنج هزار مدرس قرآن جذب آموزش و پرورش کشور شدند که از این تعداد441 نفر سهم خراسان رضوی بوده است.
وی به آغاز به کار هزارو 276 مدرسه قرآن برنامهای در مقطع ابتدایی در سال 91 درسطح کشور اشاره کرد وگفت: 86 مدرسه از این مدارس سهم خراسان رضوی بوده است.
وی با بیان اینکه برنامه آموزشی در این مدارس همانند سایر مدارس استان است اما با محوریت برنامه های این مدارس مباحث قرآنی،گفت: درهفته2 تا 6ساعت برنامههای تخصصی قرآنی با جمعیتی حدود 9 هزار و 500 نفر دانشآموز برگزار میشود.
باقری افزود: در حال حاضر 9 هزار و 500 دانشآموز در نوبت صبح و حدود 100 هزار دانشآموز در فوق برنامههای قرآنی حضور دارند که این مسئله جزئی از فرهنگسازی قرآنی طبق سند بالادستی وزارت آموزش و پرورش است.
وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه تعلیمات دینی مشکلی نداریم اما در حوزه تربیت دچار مشکل هستیم چرا که آموزش و پرورش به تنهایی نمیتواند تربیت دینی را برعهده بگیردف اذعان داشت: برای تربیت دینی و قرآنی همه اقشار جامعه از جمله خانواده، رسانههاباید در این رابطه آموزش و پرورش را یاری کنند.
وی با اشاره به منشور توسعه فرهنگ قرآنی گفت: خروجی این منشور از دو زاویه قابل توجه هست که یکی طرح ملی نهضت قرآن و دیگری ارتقای جایگاه و ساختار فعالیتهای قرآنی در ارشاد و آموزش و پرورش است.
باقری با بیان اینکه سند بالادستی فعالیتهای قرآنی جایگاهش در استانها خالی است، ادامه داد: این در حالی است که هر وزارتخانه و نهادی در استانها دارای اسناد بالادستی مربوط به خود است.
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه عدم وجود شورای همسانسازی فعالیتهای قرآنی در سطح استان باعث انجام موازی کاریهای زیادی در این رابطه شده است، افزود: اگر مدل استانی منشور توسعه فرهنگ قرآنی در استانها ایجاد شود از موازی کاریها جلوگیری میشود البته نبود چنین مجموعهای باعث بروز خلاقیت در دستگاههای مختلف در حوزه قرآن شده است.
پایان پیام/
نظر شما