به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد ، سید جلال فیاضی، منتخب مردم در چهارمین شورای اسلامی شهر مشهد شب گذشته (2مرداد) درسلسله نشست هماندیشی قرآنی با موضوع «جایگاه قرآن کریم در اسناد بالادستی استان و شهر مشهد» اظهار کرد: یکی از مباحث مطرح در بحث توسعه فعالیتهای قرآنی، آموزش قرآن کریم در رشتههای قرائت، حفظ و مسائلی از این قبیل است.
وی با اشاره به این مطلب که اینکه در نظام مدیریتی، بخش های خصوصی و دولتی متولی آشنایی مردم با مفاهیم قرانی هستند، گفت: در همین راستا نقش خانواده نیز در این مسئله بسیار اهمیت دارد چرا که وقتی خانواده فرزندان خود را از کودکی با مفاهیم قرآنی آشنا میکند، زمینههای تشویق و ترغیب مهیا میشود.
فیاضی بر ساری و جاری شدن آموزههای قرآنی در نظام مدیریتی کشور تاکید کرد و گفت: تجلی آموزههای قرآنی در اندیشه فردی مدیران ما ضرورت است و بایدآموزههای قرآنی در ابعاد فردی همه آحاد جامعه و از جمله مدیران را در بربگیرد.
وی با اشاره به این مطلب که آموزههای قرآنی در بعد اجتماعی جامعه نیز باید نهادینه شود و مدیران باید این آموزهها را در نگاه اجتماعی فردی و هم در برنامه ریزیهای خود قرار دهند، تصریح کرد: مهمترین آموزه های قرآنی در عرصه اجتماعی عدالت و فقدان تبعیض است بنابراین مدیران در نظام مدیریتی باید بهرهگیری از بودجهها، رعایت عدالت، تبعیض، خدمتدهی به اقشار محروم جامعه و ایجاد فرصتهای برابر را بر اساس آموزههای قرآنی و دینی مدنظر قرار دهند.
فیاضی با تاکید بر این نکته که مدیران آموزههای قرآنی در حوزه فردی و اجتماعی را در نظام تصمیمسازی پیاده کنند، اذعان داشت:نگاه ما در اسناد بالادستی مبتنی بر عدالت است اما این مسئله در برنامهریزیهای کوتاه مدت این اسناد اجرا نمیشود از همین رو باید در شورای شهر مثلا باید برای احیا و اجرای اسناد بالادستی تلاش شود و از دستگاههای مربوطه این اسناد را مطالبه کند.
وی خاطرنشان کرد: آموزههای قرآنی و دینی به ویژه عدالت و عدم تبعیض در اسناد بالادستی مثل برنامه پنجم، قانون اساسی و چشم انداز 20 ساله دیده شده، اما مسئله این است که باید مردم و نمایندگان، این اسناد را مطالبه کنند تا اجرایی شود که اگر اینگونه شد مسلما به سمت عدالت پیش خواهیم رفت.
منتخب مردم در چهارمین شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه صداقت، حسن خلق، امانتداری مهمترین شاخصههای بعدفردی تجلی شدن آموزه های قرآنی است، گفت: آموزه های قرانی بصورت عمومی باید در جامعه نهادینه شود.
منتخب مردم مشهد در شورای چهارم در ادامه با اشاره به این مطلب که مشهد در چشمانداز افق 1404، شهری زیارتی، سیاحتی و مذهبی، آرامش دهنده، فرح بخش، دارای اقتصاد خدماتی و صنایع برتر، مبتنی بر فناوری و امنیت مناسب خواهد بود، افزود: در این چشم انداز، مشهد مرکزی الهام بخش با خدمات گردشگری در سطح جهانی و مرجع زیارتی شیعیان و دوستاران علی ابن موسی الرضا(ع) است، همچنین در این سند هویتبخشی بر اساس ارزشهای اسلامی صورت میگیرد و نیز توزیع عادلانه و مناسب جمعیت و فعالیتها و امکانات نیز در این سند دیده شده است.
فیاضی به بسترهای تحقق منشور توسعه فرهنگ قرآنی گفت: در تحقق این امر هم بسترهای فکری، فرهنگی و اجتماعی، نگاه جامع به مسائل، ایجاد بسترهای فرهنگی، پذیرش اجتماعی و تامین مسائل اقتصادی از مهمترین بسترهای لازم برای تحقق این منشور است.
مدیر مسئول پیشین روزنامه شهرآرا با اشاره به مشکلات شهری افزود: مسائل بالا و پایین شهر، حاشیهنشینی حاصل برخی بیتوجهیها در طی سالیان بوده که پس از انقلاب اسلامی دولتهای مختلف خدمات زیادی را انجام دادهاند، هر چند که همراه با کاستیهایی بوده است اما این امر سبب تغییر جمعیتی شده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار رسمی در آغاز انقلاب تنها 30 درصد مردم شهرنشین بودند این در حالی است که امروز بر عکس شده و 70 درصد مردم به دلیل مهاجرت از روستاها در شهرها زندگی میکنند.
پایان پیام/
نظر شما