به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با شب میلاد کریم اهل بیت(علیهم السلام)مراسم ضیافت افطاری باشکوهی همچون سنوات گذشته در مسجد جامع راین برگزار شد.
در این مراسم صدها روزه دار راینی، سالخوردگان، کودکان و...در فضایی آکنده از معنویت و البته صمیمیت بر خوان گسترده امام مجتبی(علیه السلام)نشسته و ریزه خور کرامت آن امام شدند.
دست اندرکاران برگزاری مراسم که از روزهای نخست ماه مبارک رمضان در تدارک این مراسم باشکوه بودند، از نخستین ساعات دیروز دیگ های بزرگ غذا را بر اجاق های آشپزخانه مسجد جامع گذارده و هر کس به سهم خود دستی می رساند تا در اجر بزرگ آن سهیم باشد.
کمی آن طرف تر و در نزدیکی چنارهای هزارساله حیاط مسجد جامع، پایگاه هلال احمر هم با دایر کردن "ایستگاه سلامت" اقدام به اندازه گیری فشار خون و قند خون شرکت کنندگان در مراسم کرد.
دو ساعت قبل از اذان مغرب، آیین جمع خوانی قرآن کریم با حضور متمرکز چند مسجد در مسجد جامع برگزار شد و قاریان جوان از کانون نورالثقلین مسجد جامع به تلاوت آیات روحبخش جزء چهاردهم قرآن کریم پرداختند.
پس از جمع خوانی قرآن کریم که حقیقتاً فضای معنوی مسجد را چند برابر کرده بود، یکی از مداحان اهل بیت(ع)به مداحی پرداخت.
در ادامه یکی از مبلغین حوزه علمیه قم در سخنانی با استناد به حدیثی از امام علی(علیه السلام)گفت: وظیفه هر امامی در عصر خود موعظه خلائق، اجتهاد در نصیحت و خیرخواهی به منظور تلاش برای برآورده ساختن نیازهای جامعه، احیاء سنت و سیره پیامبر اکرم، اقامه حدود و پرداخت سهم هر کس از بیت المال است.
حجت الاسلام مهدی سیفی در ادامه با ذکر حدیثی از امام مجتبی(علیه السلام) که خلق نیکو را بهترین چیزها می دانند؛ به اصول مهم از دیدگاه آن امام همام برای سبک زندگی دینی پرداخت.
وی در این رابطه گفت: صداقت و راستگویی اولین سبکی است که امام بسیار به آن توجه دارند و افزایش استقامت دینداران در جامعه از آثار این مهم است.
مبلغ حوزه علمیه قم سبک لسانی و زبانی و اقتصادی و رسیدگی به فقرا را دومین اصل مهم در سبک زندگی مورد توجه امام مجتبی دانست و افزود: آن امام همام سفره اش همواره برای فقرا پهن بود و خود از میل کردن غذای لذیذ ابا می کرد زیرا این سیره را از پدر بزرگوارش امام علی و مادرش حضرت زهرا آموخته بود.
وی افزود: امام دوم شیعیان بر اینکه حیا و شرم و عفت در سبک زندگی افراد باشد تأکید داشتند زیرا اگر بی شرمی ها از زندگی ها جدا شود فساد اجتماعی مطرح نمی شود و دختران ما همواره عفیف می مانند.
حجت الاسلام سیفی خاطرنشان کرد: یکی از مکان هایی که حیاء و عفت را به انسان تفضل می کند مساجد است زیرا چنانچه انسانی فاقد این ویژگی وارد مسجد شود چشم های متدینین او را رصد کرده و تربیت می کند و این فضائل را به او آموزش می دهد.
وی افزود: خوش خلقی و رعایت حقوق دیگران از دیگر مواردی است که امام مجتبی در سبک زندگی بر آن تأکید دارند زیرا با این نگاه جامعه فاضله بوجود آمده و حقوق مسلمانان حفظ و نیرنگ ها کم می شود.
پس از نماز جماعت مغرب و عشاء بیش از یک هزار روزه دار اطعام داده شد؛ در پایان مراسم، دعای پرفیض مجیر که قرائت آن در ایام البیض ماه مبارک رمضان توصیه شده است برای سومین شب در مسجد جامع قرائت شد.
پایان پیام/
نظر شما