به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی اکبریان، فرماندار شهرستان تاکستان پیش از ظهر امروز (2 مرداد) در کارگروه امور فرهنگی و اجتماعی استان که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: هویت بخشی به فرهنگ و تاریخ یک ملت به عنوان عقبه محکم و متسحکم آن، برای جامعه ارزشمند است.
وی ادامه داد: بسیاری از جوامع و سیاستگذاران در دنیا، به دنبال این هستند که هویت را در برخی از ملت ها کمرنگ کنند تا به اهداف استعماری خود دست یابند.
فرماندار شهرستان تاکستان اضافه کرد: در دنیای امروزی برخی فرهنگ در کشورهای جنوب شرقی آسیا مورد توجه مردم است به طوری که این کشورها از فرهنگ خود پاسداری می کنند و در مقابل بسیاری از جوامع نیز هستند که هویت فرهنگی آنها رنگ باخته است.
وی با اشاره به قدمت زبان تاتی عنوان کرد: از گذشته ها، دانشمندان و محققان تعاریف مختلفی در خصوص تات داشتند و زبان تاتی به عنوان بومی ترین و کهن ترین زبان ایرانی است به طوری که در گذشته دو تبار، ترک و تات در ایران بوده است.
اکبریان تصریح کرد: عده ای زبان تاتی را بازمانده اقوام ماد می دانند مانند جلال آل احمد و اغلب زبان شناسان، تاتی را کهن ترین زبان ایرانی می دانند و در سگز آباد، ابراهیم آباد، تاکستان، اسفرورین، شال، طارم اولیا، رودبارو الموت، قسمت هایی از دماوند، بخش بزرگی از جمهوری آذربایجان و قفقاز به زبان تاتی سخن می گویند.
وی تأکید کرد: اگر توجه به این فرهنگ دیرینه و اسناد و مدارک موجود در این حوزه نشود، این زبان نیز مانند سایر فرهنگ ها کمرنگ شده و حتی از بین می رود بنابراین پیشنهاد شده است تا در این راستا مرکزی تأسیس شود و موسسه اسناد علمی و فرهنگی در خصوص تات شناسی را داشته باشیم.
در ادامه معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین اظهار کرد: در خصوص اصل موضوع ایجاد مرکز اسناد تات شناسی، بحثی وجود ندارد و لازم است اهداف این طرح ارائه شود تا تصمیم قطعی در این خصوص اتخاذ شود.
ابوالفضل طاهرخانی با اشاره به طرح پایش وضعیت اجتماعی و فرهنگی استان توضیح داد: این طرح یک روش عملیاتی است که ان شاا... همه کمک می کنند تا بتوانیم خروجی لازم را نسبت به مسائل فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد ما این است که کلیات طرح پایش وضعیت اجتماعی و فرهنگی به تصویب برسد و با توجه به نقطه نظرات و جزئیات مطرح شده، در جلسات بعدی نکات تکمیلی بیان شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین در خصوص آسیب شناسی کمیته های هفت گانه گفت: در خصوص نگاهی که دفتر امور اجتماعی استانداری نسبت به تغییر و ادغام کمیته های هفت گانه وجود دارد، بحثی نیست.
وی تأکید کرد: در این تغییرات، محوری از کمیته های هفتگانه که در قالب سه کمیته دیده شده، حذف نشده است و فقط ساختار و ترکیب تغییر کرده بنابراین لازم است این ادغام و تغییر ابلاغ نشود تا کار کارشناسی بیشتری در این خصوص صورت گیرد و نظرات فرمانداران شهرستان ها و وزارت کشور نیز مورد توجه قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما