به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی که در هنگام بررسی کلیات طرح حمایت از تولید ملی در صحن علنی مجلس حضور داشت در مورد نظر اتاق بازرگانی در رابطه با این طرح گفت: شرایط کلی اقتصاد ما هم در سال گذشته و هم در سال جاری به نحوی است که حتما اقتضا میکند یک کار جدی برای رونق تولید و اقتصاد کشور انجام گیرد.
وی اضافه کرد: قابل قبول نیست که نرخ رشد تولید ناخالص ملی ما که باید به سمت هشت درصد حرکت کند به سمت صفر حرکت کند.
نهاوندیان تصریح کرد: سیستم تصمیمگیری اقتصادی ما نباید به گونهای باشد که ما سال گذشته را سال حمایت از تولید ملی بدانیم ولی تصمیمگیریهایمان برای اینکه بتوانیم فرصتهایی را به تولید بدهیم بیش از یک سال طول بکشد، قطعا باید فرآیندمان را برای تصمیمگیری در این زمینه تسریع دهیم.
وی با اشاره به موانع جدی که در دو سه سال اخیر در سر راه تولید بوده است، گفت: منابع خارجی و برخی ناهماهنگیهای داخلی ایجاب میکند که ما به کمک تولیدکنندگان برویم و برای فائقآمدن به مشکلات برای آنها تسهیلاتی را در نظر بگیریم.
نهاوندیان با بیان اینکه فضای فعلی فقط به ضرر تولید ملی بوده است، گفت: مشکل اصلی سیستم درآمد مالیاتی در کشور ما این است که پایه مالیاتی ما ضعیف است و بسیاری از فعالیتهای اقتصادی در کشور ما مالیات نمیپردازند.
رییس اتاق بازرگانی تاکید کرد: این اشتباه است که درآمد مالیاتی دولت فقط به تولید محصول توجه کند و بسیاری از مالیاتهای پنهان غیرمشهود را مورد توجه قرار ندهد.
وی تاکید کرد: اگر ما مشوقهایی به بخش تولید دهیم تولید بالا میرود و قاعدتا درآمد مالیاتی نیز افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: بهتر است به کلیات این طرح رأی دهیم زیرا این طرح مورد توجه رییسجمهور منتخب نیز است.
حمیدرضا فولادگر، رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در رابطه با سخنان مخالفان که این طرح را مغایر با اصل 75 دانستهاند، گفت: ما برای اینکه این طرح مغایر اصل 75 نباشد بخشی را در ماده 42 همین طرح پیشبینی کردهایم و پیشبینیهایی را نیز در بودجه سنواتی داریم؛ اینکه گفته میشود با قوانین مخالفت دارد، درست نیست شاید موادی از آن با قانون برنامه مخالف باشد اما برای آنها نیز دوسوم رأی را میگیریم.
وی با اشاره به مخالفت نمایندگان در مورد معافیتهای مالیاتی که در این طرح آورده شده است، گفت: پنج ماه در رابطه با معافیت مالیاتی در این طرح آمده است که دو تا از آنها در بودجه امسال تصویب شدهاند.
فولادگر تصریح کرد: میگویند مشکل صنعت تعطیلی کارخانجات است، ما نیز میخواهیم همین مشکل را حل کنیم پس چرا میگویید کارخانهداران را شامل معافیت مالیاتی کردهاید، ما به سهجانبهگرایی معتقدیم یعنی باید هم از کارگر، هم از سرمایهگذار و هم از حکومت حمایت کرد.
ابراهیمی، نماینده دولت نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: اغلب نمایندگان نیز این طرح را مغایر با قانون اساسی و قوانین جاری کشور میدانند و به دنبال راهکاری برای برونرفت از این مغایرتها هستند.
وی تصریح کرد: برخی این طرح را برای برونرفت از وضعیت فعلی اقتصاد کشور میدانند و میگویند معافیتهای مالیاتی که در آن آمده است نیز در همین راستا است.
ابراهیمی تصریح کرد: اکثر مواد این طرح هیچ ربطی به تولید ملی ندارد و اصلاح برخی از قوانین است. در واقع برخی از قوانین پولی و بانکی و مالیاتی را به گونهای در این طرح اصلاح کرده است.
وی تصریح کرد: طرح با هدف حمایت سهساله از تولید ملی تنظیم شده است. این در حالی است که بسیاری از مفاد آن میتواند در قانون بودجه سالیانه بیاید و نیاز به قوانین سهساله نیست.
ابراهیمی تاکید کرد: آیا ما باید برای حمایت از تولید ملی سیستم بانکی را متضرر کنیم در این طرح سیستم بانکی با مشکلات عدیدهای مواجه میشود و دولت آتی نیز با یکسری کسری بودجه مواجه میشود.
نماینده دولت گفت: اگر برای حمایت از تولید میخواهیم قانونگذاری جدید انجام دهیم نهتنها این طرح به قانونگذاری جدید مجریان اقتصادی را سردرگم میکند بلکه سیستم قانونگذاری ما را نیز زیر سوال میبرد.
پایان پیام/
نظر شما