صلح ناخواسته با معاویه؛نتیجه عدم وحدت لشکریان امام حسن(ع) بود

خبرگزاری شبستان: عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) قم کفت: امام حسن(ع) زمانی که سپاه و لشکر خود را ناهمگون و بی نتیجه دید و عدم وحدت میان لشکریان را دریافت،برای دفاع از اسلام و شیعه صلح را پذیرفت.

حجت الاسلام جواد سلیمانی عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به نحوه پذیرش صلح از سوی امام حسن (ع) گفت: بعد از اینکه امام علی به شهادت رسیدند مسلمانان با راهنمایی ابن عباس با امام حسن (ع) بیعت کردند البته مشروعیت امامت امام حسن(ع) از طرف امام علی (ع) صورت گرفته بود و انتساب امام حسن (ع) توسط حضرت علی (ع) مستند بود به نصب الهی و خداوند متعال، چرا که خداوند بعد از رسول خدا امامان را مشخص و نام دوازده امام معصوم را ابلاغ کرده بود.


وی افزود: حضرت علی (ع) در اواخر عمر خود، امام حسن (ع) را خواسته و گفت به نزدیک من بیا تا امری را بگویم که رسول خدا به من گفته بود، می خواهم تو را امام معرفی کنم و این بار امامتی را که روزی رسول خدا بر دوش من نهاده است را بر دوش تو قرار دهم .


حجت الاسلام سلیمانی ادامه داد: در همین راستا از نظر عقلی و نقلی نصب آسمانی حاکی از این بوده که امام حسن(ع) امام برحق جامعه اسلامی بعد از حضرت علی (ع) بوده و مردم با وی بیعت خواهند کرد و زمانی که این امر صورت گرفت و امام حسن فعالیت خود را آغاز کرد و می بایست با توجه به شرایط، کنش و واکنس یکسانی در مقابل حکومت و مردم از خود نشان می داد.


عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: شرایطی که امام حسن(ع) در این زمان بدست آورده بود درست شبیه پدرش امام علی (ع) بود و همانگونه که در مذاکره ابوموسی اشعری وعمروعاص بر سر اینکه چه کسی خلیفه مسلمین شود امام علی (ع) را عزل و به وی خیانت کردند مسلمانان نیز با توجه به این امر به جنگ با معاویه برخواستند.


وی اظهار داشت: امام حسن نیزدر دوران امامت لشکر را برای مبارزه با معاویه آماده کرد و خود به مدائن آمد تا با تاثیر بیشتری لشکر و نیرو را جذب کند تا به لشکر آماده شده ملحق و به معاویه حمله کنند.


حجت الاسلام سلیمانی عنوان کرد: معاویه نیز با دیدن آمادگی لشکر امام حسن(ع) دست به کار شد و چون پول فراوانی داشت توانست فرمانده لشکر امام حسن (ع) عبیدالله بن عباس را جذب کند و او نیز به معاویه پیوست و در همین حین امام بعد از عبدالله بن عباس، قیس را به میدان فرستاد و او نیز نتیجه ای نگرفت. همچنین در آن زمان که امام حسن (ع) در مدائن بود برخی از اعضای لشکرش که از خوارج بودند به امام حمله و نیزه ای به پای حضرت زدند و وی را مجروح ساختند.


عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) ابراز داشت: امام حسن (ع) دریافت که افرادش دیگر قابل اعتماد نبوده و وحدتی میان آنها وجود ندارد و هر کدام ازآنها به گونه ای هستند، خوارج نیز با توجه به اینکه معاویه را کافر می دانستند با امام حسن(ع) می جنگیدند، امام حسن(ع) سپاه و لشکرخود را ناهمگون و بی نتیجه دیدکه در همین حین معاویه پیشنهاد صلح را برای امام حسن (ع) فرستاد.


وی افزود: امام حسن(ع) در ابتدا صلح را نپذیرفت تا اینکه معاویه به دروغ و فریب به مردم و لشکر امام در میدان نبرد گفت امام صلح را پذیرفته است که همین امر در عزم لشکر سستی بوجود آورد و امام حسن(ع) را مجبور به صلح کردند .


حجت الاسلام سلیمانی خاطر نشان کرد: آغاز جنگ و استمرار آن با عنایت به سپاه و لشکر ناهماهنگ امام حسن(ع) نتیجه ای جز اسلامی نیم بند و غیر ناب که در معرض خطر نیز بود نداشت و پیروزی عاید آن نمی شد که اگر معاویه در این جنگ پیروز می شد دیگر اثری از شیعه باقی نمی ماند،با وجود تمام این موارد امام حسن (ع) تن به صلح با معاویه داد.


پایان پیام/

 

کد خبر 275681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha