سینما زبان تفسیر قرآن است

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز بررسی های دکترینال امنیت بدون مرز ایران گفت: امروز تصویر و سینما زبان تفسیر قرآن محسوب می‌شوند.

دکتر حسن عباسی در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم در خصوص «تاثیر سینما در اشاعه مفاهیم قرآن»، اظهار داشت: در قرآن هزاران آیه وجود دارد که می‌تواند زمینه ساخت یک فیلم قرآنی باشد، باید با تبدیل آیات این کتاب آسمانی به تصویر، در راستای اشاعه معانی، مفاهیم و پیام آن در سراسر جهان تلاش کنیم.


وی با بیان اینکه فیلم قرآنی، ساختن فیلم از داستان‌های قرآن نیست تصریح کرد: انتخاب موضوع از قرآن اهمیّت فراوانی دارد، باید از آیاتی استفاده کرد که به رفع نیازهای مخاطب بپردازد و به سوال‌ها و شبهاتی که برای جامعه موضوعیت دارد پاسخ دهد. 
  

نباید فیلم سازهای جوان را از ساخت فیلم‌های قرآنی ترساند
رئیس مرکز مطالعات استراتژیک اندیشکده یقین بیان داشت: در عصر حاضر سینما و تصویر، زبان تفسیر قرآن است، نباید فیلم سازهای جوان را از ساخت فیلم‌های قرآنی ترساند و باید از فیلم سازان قرآنی پشتیبانی کرد.


عباسی با اشاره به اینکه هالیوود با ساخت و فیلم‌ها و سریال‌های متعدد اسلام را هدف قرار داده است گفت: متخصصان و کار‌شناسان قرآنی باید در زمینه تولید آثار فاخر قرآنی به فیلم سازان جوان انگیزه و مشاوره دهند.


کارگردانی که می‌خواهد فیلم قرآنی بسازد باید با بحث‌های تفسیری آشنا باشد
تحلیل‌گر علوم استراتژیک تاکید کرد: کسی که می‌خواهد فیلم قرآنی بسازد باید حتما با بحث‌های تفسیری آشنایی داشته باشد، فیلم نامه نویس و کارگردان یا باید از شخصیت‌های حوزوی، فکری، علمی و دانشگاهی باشند و خودشان به مباحث قرآنی اشراف داشته باشند یا باید از شخصیت‌هایی که به مسائل قرآنی و روایی اشراف دارند مشاوره بگیرند.
  

این منتقد سینمایی خاطرنشان کرد: عدم آشنایی فیلم نامه نویس و کارگردان فیلم قرآنی با مباحث و مسائل قرآنی اساسی‌ترین آسیبی است که اگر غنی نشود مشکلات زیادی را در پی دارد.


باید نشانه‌شناسی قرآنی در سینمای ما گنجانده شود
وی با بیان اینکه برای غنی سازی فیلم‌های قرآنی باید نشانه‌شناسی قرآنی در فیلم‌ها گنجانده شود، عنوان داشت: هنر سینمایی غرب یک نشانه‌شناسی دارد، که یا از دیدگاه روانکاوانی مانند «زیگیسموند شلومو فروید» و «اریش فروم»، یا نشانه‌شناسی فلسفی یویان و یا می‌تولوژی ایلیاد و اودیسه هومر می‌آید.
  

عباسی ابراز داشت: غرب با ترکیب المان‌ها، فکت‌ها، سمبل‌ها و نشانه‌شناسی یک اثر سینمایی را شکل می‌دهد و این در حالی است که ما درآثار خود یک نشانه‌شناسی خاص قرآنی نداریم.


رئیس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز ایران با بیان اینکه ما به یک نشانه‌شناسی قرآنی متقن در سینما احتیاج داریم، افزود: قرآن در بیان آیات خود المان‌ها و نشانه‌های زیادی دارد که می‌توان در این زمینه از آن‌ها استفاده کرد، به عنوان مثال تمثیل می‌آورد و می‌گوید خانه‌ای که کفار می‌سازند از خانه عنکبوت سست‌تر است.
  

وی در پایان تصریح کرد: بی‌تردید اشراف بر نشانه‌شناسی قرآنی و آنچه در قرآن بیش از 50 بار تحت عنوان «ان فی ذالک لایه» در آیاتی مانند «وَمَا ذَرَأَ لَکُمْ فِی الأَرْضِ مُخْتَلِفًا أَلْوَانُهُ إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَةً لِّقَوْمٍ یَذَّکَّرُونَ» آمده است می‌تواند نقش بسزایی در غنی سازی سینمای ما داشته باشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 275609

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha