سیامک بصیری، مدیر پایگاه بافت های تاریخی شیراز با اشاره به روند رو به رشد مرمت و بازسازی مساجد تاریخی استان فارس در سال جاری به خبرنگار حوزه مسجد خبرگزاری شبستان گفت: از میان مساجد در دست بازسازی و تعمیر، 11 مسجد در شهر شیراز و بقیه در شهرستان های اطراف واقع شده است که عملیات مرمت این اماکن، مجموعاً با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد و 800 میلیون تومان آغاز شده است.
وی با تاکید بر تسریع در روند احیای این مساجد در صورت تخصیص بودجه لازم، از اتمام مرمت مسجد تاریخی جامع فسا خبر داد و گفت: این مسجد با اعتباری بالغ بر 120 میلیون تومان مورد مرمت قرار گرفت و در صورت تخصیص اعتبار مضاعف، ساماندهی برخی دیگر از قسمت های این بنای تاریخی مورد بررسی و رسیدگی قرار می گیرد.
وی افزود: گچ کاری، تعمیرات سقف، بدنه، کف سازی و کف پوش سنگی، بازسازی حوض مسجد و بازسازی نمای آجری شبستان قدیمی از جمله کارهای مرمتی بود که در این فاز از تعمیرات مورد توجه کارشناسان میراث فرهنگی قرار گرفت.
بصیری با اشاره به این که مرمت بنای مسجد جامع فسا از تیر ماه سال گذشته آغاز شده بود گفت: مسجد جامع فسا مسجدی کهن و متعلق به دوره قاجار است که با شماره 21899 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی گفت: مسجد جامع عتیق شیراز به عنوان کهن ترین و نخستین مسجد شیراز نیز با اعتباری در حدود 400 میلیون تومان مورد مرمت و بازسازی قرار دارد که از این میزان اعتبار، 50 میلیون تومان صرف مطالعات و مابقی برای تعمیرات این بنا در نظر گرفته شده است.
مدیر پایگاه بافت های تاریخی شیراز با اشاره به مسجد وکیل شیراز به عنوان یکی از بناهای بسیار مستحکم شیراز و متعلق به دوره زندیه، خاطرنشان کرد: در مرمت این مسجد کهن، مبلغی در حدود 54 میلیون تومان صرف مطالعات و 850 میلیون تومان نیز برای عمران بخش هایی مانند سنگفرش حیاط و تزیینات ایوان مسجد اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به احیای مسجد شهدا شیراز، به محدودیت اعتبارات در خصوص مرمت این بنا اشاره کرد و توضیح داد: این مسجد نیز با توجه به حساسیت محلی و برپایی نماز جمعه و مراسم مذهبی در آن، با بودجه 33 میلیون تومانی ساماندهی شده است و برای اتمام مرمت، به اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان نیاز دارد.
پایان پیام/
نظر شما