نخستین همایش مشترک زنان ایران و چین برگزار شد

خبرگزاری شبستان :نخستین همایش مشترک «چین و ایران درباره نقش زنان درآموزش و تربیت خانواده و گسترش فرهنگ» با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان و اتحادیه سازمان زنان پکن در سالن هتل خوا یوان این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، در مراسم افتتاحیه این همایش یک روزه سیو یو دبیر فدراسیون سراسری زنان چین، فاطمه حجازی مدیرکل امور زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ، حسین جلیلوند رایزن فرهنگی کشورمان ، خانم پویی یو؛ دبیر حزب در اتحادیه زنان چین؛ خانم سیوحین یان؛ رئیس بخش توسعه فرهنگی اتحادیه زنان چین؛ خانم مو خون؛ رئیس بخش بین المللی اتحادیه زنان چین؛ خانم لویا مین؛ معاون بخش بین المللی اتحادیه زنان چین؛ تعدادی از بخش بین الملل اتحادیه زنان چین ؛ انجمن آموزش خانواده چین؛ و پژوهشگاه زنان چین و همچنین موسسه پژوهش ازدواج و خانواده چین؛ ؛ هیات ایرانی خانم رهبر نماینده مجلس شورای اسلامی؛ خانم ماهروزاده مدرس دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا؛ خانم علم الهدی دانشیار گروه علوم تربیتی دانشکده علوم تربیتی و مدرس دانشگاه شهید بهشتی حضور داشتند.


خانم "سیو یو" دبیر فدراسیون سراسری زنان چین دراین همایش که گروهی از مسوولان ، استادان و پژوهشگران چینی و ایرانی حضور داشتند، گفت:چین و ایران دو کشور باستانی با تمدن و فرهنگ دیرینه هستند و طی هزاران سال فرهنگ های دو کشور تاثیر عمیقی بر جهان باقی گذاشته اند.


وی با اشاره به اینکه تبادلات و هماهنگی دو فرهنگ ایران و چین بسیار مورد استقبال و احترام ملت های دو کشور بوده، افزود: پس از برقراری روابط سیاسی بین تهران و پکن از چهل سال قبل دو کشور در روابط دو جانبه شاهد روند توسعه باثبات بوده اند که پایه ای محکم برای تبادلات درابعاد مختلف به خصوص فرهنگ و آموزش در اختیار رهبران دو کشور گذاشته است.

خانم "سیو" با تاکید براینکه اعتماد سیاسی بین چین و ایران در سالهای اخیر بیش از پیش تقویت شده و مبادلات اقتصادی و فرهنگی به نتایج ثمر بخشی رسیده، گفت: بسیار خوشحالیم که زنان چین و ایران همیشه دوستان صمیمی و پشتیبان یکدیگر بوده اند و به ویژه در سالهای اخیر تبادلات و همکاری ها بین آنان نزدیکتر و به پلی برای پیشبرد دوستی دو کشور تبدیل شده است.


دبیر فدراسیون سراسری زنان چین در ادامه سخنانش تصریح کرد: زنان سهم شایانی در تبادلات فرهنگی و آموزشی و پیشبرد روابط چین و ایران ادا کرده اند.


وی با اشاره به امضا یادداشت تفاهم همکاری بین اتحادیه زنان چین و مرکز امور زنان و خانواده ایران در سال 2011 میلادی، افزود: دراین سند تاکید شده که دو طرف بیش از پیش همکاری های خود درابعاد زنان، خانواده و کودکان را تقویت ببخشند.


وی تاکید کرد: اولین همایش مشترک چین و ایران با هدف عملی شدن محورهای این یادداشت تفاهم و تقویت تبادلات و بهره مندی از تجربیات یکدیگر و پیشبرد توسعه امور زنان دو کشور در پکن برنامه ریزی شده است .


خانم "سیو" زنان را وارثان مهم آموزش و فرهنگ در جهان خواند و گفت: این قشر از جامعه با خلاقیت های شگفت انگیز خود در ارتقا و توسعه آموزش و پرورش و گسترش فرهنگ نقش بدون جایگزینی ایفا می کنند .


وی با اشاره به ارتقای جایگاه زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران افزود: من در راس یک گروه از زنان هنرمند چین در سال 2011 و برای شرکت در نخستین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی سفری به ایران داشتم و از نزدیک با هنر و خلاقیت زنان ایرانی در گسترش فرهنگ و پیشبرد اقتصاد آشنا شدم.


وی با اشاره به حضور دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاهی که او حاضر بوده، گفت: من آن را نشانه اهمیت دولت جمهوری اسلامی ایران به فرهنگ سنتی و نقش زنان تعبیر کردم .


دبیر فدراسیون سراسری زنان چین تاکید کرد: ما بسیار به دوستی و همکاری با زنان ایرانی اهمیت می دهیم و مایلیم در ابعاد مختلف همکاری های خود را تقویت بخشیم.


در ادامه این سمینار " حسین جلیلوند" رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص نقش رنان در تربیت و آموزش خانواده همچنین گسترش فرهنگ تاکید نمود.


رایزن فرهنگی کشورمان بر اهداف مشترک محققین و اساتید تعیلم و تربیت اشاره نمود و اظهار داشت: هدف بیشتر جوامع پرورش؛ اسنان ایده آل در آن جامعه می باشد .


جلیلوند افزود: مادر در خانواده نقش مهم و کلیدی داشته و مرکز و کانون محبت در خانواده محسوب می گردد .زیرا مادر ساعات بیشتر را با فرزندان سپری می نماید .


در ادامه خانم "دو جه" محقق و رییس دفتر بین الملل پروهش زنان از پزوهشگاه اتحادیه زنان چین اظهار داشت: آموزش خانوادگی یعنی آموختن خودسازی و ارزش های زندگی به بچه هاست. پس خودسازی برای چینی ها به چه معناست؟


خانم " صدیقه حجازی" مدیر کل امور زنان و خانواده در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنانی اظهار داشت: خانواده یکی از کهن ترین، گسترده ترین و کارآمدترین نهادهای اجتماعی است که عمری به درازای عمر بشریت دارد، این نهاد دیرپا، به عنوان اولین شکل یک جامعه، شامل پدر، مادر و فرزندان است که زیر یک سقف بسر می برند و تا اندازه ای دارای آرمان ، باورها و اقتصاد معین است.


وی افزود: خانواده نهادی است با کارکردهای فردی و اجتماعی مهم از قبیل ؛ کارکردجنسی، عاطفی، جامعه پذیری، حمایت و مراقبت و اقتصادی که علی رغم تغییر و تحولات فراوانی که صنعتی شدن و تبعات آن بهمراه داشته است، همچنان به ایفای کارکردهای خود می پردازد، هرچند تغییراتی در آن پدید آمده است.


خانم "حجازی" افزود: بیان این که در دنیای امروز در رابطه با خانواده چه مسایلی مطرح است و چه شیوه هایی در برخورد با آن به چشم می خورد بحثی است پردامنه که موضوع تحقیق دانشمندان است و همه اساتید و محققین بایستی به این مقوله بطور علمی بپردازند.


در ادامه این سمینار خانم "رهبر" نماینده مجلس شورای اسلامی در سخنانی اظهار داشت: خانواده نخستین نهاد اجتماعی است که در زندگی جمعی انسان شکل گرفته و مهمترین نقش را در توسعه و رشد مراحل حیات بشر در امتداد تاریخ انسان از خود نشان داده است و نسبت به سایر نهادهای اجتماعی از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار است.


وی افزود: بررسی علمی و تجربی ثابت نموده که ازدواج و تشکیل خانواده مهمترین عامل سلامتی جسم، اخلاق و روان است. تحقیقات نشان می‌دهد که ازدواج‌های موفق موجب خوشحالی و سلامت افراد می‌گردد. مهمترین ویژگی خانواده در مقایسه با سایر نهادها آن است که خانواده یک سیستم عاطفی است. تشکیل خانواده سبب می‌شود تا بسیاری از نیازهای طبیعی و غریزی انسان پاسخ مثبت و کافی دریافت کند و از طرفی تشکیل خانواده موجبات تحقق سطوح عالی‌تری از نیازهای روانی- اجتماعی انسان مانند احترام، فداکاری، مسئولیت‌پذیری، وابستگی در قالب مادری، پدری و همسری صورت پذیرد.


در ادامه خانم ل"و هوی لان" پرفسور دانشکده دخترانه چین و عضو هیئت علمی موسسه آموزش خانواده و ازدواج چین مقاله ای با عنوان "فرهنگ سنتی و آموزش و پرورش خانواده است" ارائه کرد.


وی در مقاله خود بیان داشت: چین کشوری با تاریخ پنج هزار ساله است و در عین جامعه آن از دولت و بنیان خانواده تشیل شده است. خانواده، نهاد اصلی جامعه است و بنیانی محکوم برای تحقق هماهنگی و ثابت جامعه به شمار می رود. در فرهنگ سنتی چین، ما بسیار به آموزش و پرورش خانواده و نقش زنان در آموزش و پرورش اهمیت می دهیم. کونفوسیوس دراین باره می گوید: با خودسازی و با هماهنگی اعضای خانواده، می توان کشور و دنیا را اداره کرد، خانواده اساس مدیریت کشور تلقی می شود.


خانم "ماهروزاده" مشاور وزیر علوم و تحقیقات فناوری کشورمان نیز در سخنانی گفت: خانواده کوچکترین و در عین حال مهمترین نهاد اجتماعی است و قوام و ثبات و هویت ملی فرهنگی هر جامعه به وجود خانواده بستگی دارد. همچنین در ادامه تاکید نمود که هیچ نهادی بهتر از خانواده نمی تواند عهده دار تربیت کودک باشد و نیازهای روحی و روانی و جسمانی آنرا پاسخ گوید.


وی افزود: شیوه تربیتی والدین که عمدتا با دو بعد محبت و کنترل مشخص می شود در عملکرد عاطفی و اقتصادی خانواده؛ بخصوص در پای بندی به اخلاق و ارزشها تاثیری بسزا دارد.


به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،خانم "ماهروزاده" افزود: خانواده در اصطلاح به گروهی از افراد که رابطه زن و شوهری و رابطه پدر و مادر فرزندی میانشان برقرار است گفته می شود . در ادامه نیاز تعلق به خانواده و اتکا به انرا برای نوجوانان نیازی اساسی توصیف نمود.


در پایان این سمینار خانم "علم الهدی" استاد دانشگاه در خصوص تربیت دختران اظهار داشت:نفرت و انزجار عمومی از ستم جنسیتی که درتجربه تاریخی تمام ملت‌ها کمابیش وجود دارد همراه با رواج سنت‌های ستم‌آلودی که همچنان زمینه تداوم خشونت و پایمال شدن حقوق و آزادی‌های زنان را تقویت می‌کند، تربیت دختران را به یکی از اولویت‌های نظام سیاسی در اکثر جوامع تبدیل کرده‌است . ولی هژمونی فرهنگی غرب با تلقین الگوهای تفکر و استانداردهای زندگی، اهداف و شیوه‌های تربیت دختران را در قالب معینی شکل داده‌اند. در نتیجه، برخلاف تفاوت‌های بسیار فرهنگی و اجتماعی، امروزه تقریبا اکثر جوامع از الگوی یکسانی برای تربیت دختران استفاده می‌کنند. تحکیم یک الگوی مسلط در تربیت دختران به عوامل بسیاری وابسته است ولی یکی از مهمترین این عوامل، نوع نگاه ما به موضوع جنسیت است .
پایان پیام/
 


 

کد خبر 275467

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha