به گزارش خبرنگار شبستان، حمیدرضا جمشیدی عضو هیئت مدیره بنیاد برکت و مدیرعامل شرکت دارویی برکت در مراسم معرفی و اعطای مجوز اولین اپراتور خدمات سلامت مجازی کشور گفت: سلامت مجازی یکی از مهمترین حیطه های اجتماعی محسوب می شود که کشور ما می تواند حرف جدی در این زمینه داشته باشد.
وی 4 دلیل برای پیاده سازی سلامت مجازی را عدالت دسترسی، منابع محدود دولت، ارتقاء کیفیت خدمات و صرفه جویی منابع عنوان کرد.
به گفته جمشیدی طبق قانون اساسی سلامت حق اساسی همه ایرانیان است که باید یک قدم از دسترسی بالاتر رفته و به بهره مندی تمام افراد جامعه ارتقاء یابد که سلامت مجازی می تواند پاسخی برای عدالت سلامت باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه منابع دولت در بحث سلامت محدود بوده و نیازها نامحدود است افزود: افزایش تکنولوژی یکی از مواردی است که در دنیا به آن توجه می شود به طوریکه در چند دهه اخیر سی دی پی (تولید ناخالص ملی) از 8/7 به 16 درصد در زمینه سهم سلامت رسیده که این میزان در کشور ما 7 درصد بوده و در کشورهای اروپایی دو رقمی است که برای ارتقاء سلامت می توانیم از سلامت مجازی به عنوان حلال مشکل بهره ببریم.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد نگرانی مردم در مراجعات به بهداشت و درمان است تصریح کرد: سلامت مجازی همچنین می تواند هزینه های غیرمستقیم بهداشت و درمان را تا سطح قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
مدیرعامل شرکت دارویی برکت ادامه داد: امروز در دنیا به این نتیجه رسیده اند که سلامت روانی و ارایه خدمات بهداشت و درمان به شکل مجازی پاسخی برای ارتقاء کیفیت است.
دکتر جمشیدی افزود: سال گذشته با ایجاد کالسنتر و همکاری با پزشکان و پیراپزشکان افراد می توانند با سامانه 8999 از خدمات مجازی سلامت بهره مند شوند.
وی در توضیح این سامانه اظهار کرد: تاکنون 1000 متخصص برای ثبت نام در این سامانه مراجعه کرده اند تا خدمات خود را به شکل مجازی به مردم ارایه دهند که در آینده نزدیک از طریق سامانه 3030 خدمات مجازی را به مردم ارایه می شود.
وی گفت: پروژه موبایل سلامت در آستانه تولید انبوه بوده بدین ترتیب که به زودی مردم می توانند به وسیله این موبایل نوار قلب، قند خون و تری گلیسیرید خود را اندازه گیری کرده و از این طریق اطلاعات خوبی را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت دارویی برکت با اشاره به یکی دیگر از پروژه های پکیج سلامت مجازی گفت: پروژه تخت هوشمند نیز یکی دیگر از دستاوردهایی است که به وسیله آن می توان بسیاری از علائم حیاتی بیماری که در مناطق محروم زندگی می کند گرفته و در فضای مجازی در اختیار پزشکان متخصص قرار داد.
وی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در مورد مهمترین دلایل مرگ ایرانیان اظهار کرد: مهمترین دلیلی که بیماران به موقع درمان نمی شوند این است که مراجعات بعدی و همچنین مصرف دارویی آنها یادآوری نمی شود که اگر بتوانیم سیستم مجازی را که مرتب بتواند این موارد را یادآوری کند می توان گام موثری در این خصوص برداریم.
جمشیدی همچنین از اجرای پایلوت این طرح در سه منطقه محروم کشور خبر داد و گفت: تمام پکیج های در نظر گرفته شده سلامت مجازی در مناطق دوردستی چون دوست محمد که در مرز افغانستان واقع شده است، شهرستان پاوه و فشافویه در نزدیکی تهران به صورت پایلوت اجرا خواهد شد و ظرف 4 تا 3 ماه آینده پایلوت آن به اتمام خواهد رسید و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال این طرح با اولویت مناطق محروم پیاده کنیم.
مدیرعامل شرکت دارویی برکت خاطرنشان کرد: 75 میلیون ایرانی به صورت میانگین سالانه 14 بار به داروخانه ها مراجعه می کنند که باعث ایجاد حجم سنگینی از تراکنش ها و تبادل نقدینگی می شود که با پیاده سازی این طرح به صورت کامل و جامع که در هیچ جای دنیا نظیر ندارد می توانیم از این حیث جلودار باشیم.
پایان پیام/
نظر شما