محمد رضا فیاضی بردبار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص تاثیرات روزه در درمان بیماری های روانی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: افزایش اعتماد به نفس و برقراری رفتارهای گروهی و حسن اعتماد متقابل در روابط بین فردی از جمله تاثیرات غیرقابل اجتناب ماه رمضان و روزه داری است که این عوامل با مطالعات مختلف نیز به اثبات رسیده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین کاهش رفتارهای خشونت بار و پرخاشگرانه و کاهش استرس و اضطراب، از دیگر اثرات روزه داری است که این عوامل نیز با مطالعات مختلف اثبات شده است.
تفکر در رابطه با مسائل دین و خداوند باعث کاهش اضطراب می شود
وی با بیان اینکه اعتقاد به مذهب و مناسک مذهبی عامل موثری در ارتقا سطح بهداشت روان افراد است، بیان داشت: سطح فعالیت مغزی افراد در زمان تفکر در مورد دین و خداوند، کاهش اضطراب و اندوه در برخی نقاط مغز را در پی دارد.
فیاضی بردبار تاکید کرد: گرچه نشانه های برخی از اختلالات روان پزشکی همچون اختلالات سایکوتیک، اختلال خلقی و افسردگی های عمیق با توکل به خدا و اعمال مذهبی بهتر می شود اما نیازمند درمان های جدی روان پزشکی هستد.
وی با بیان اینکه در بیماری های روان پزشکی عوامل مختلفی نظیر استرس ها، تنش ها، مشاجرات باعث تشدید بیماری های روان پزشکی می شود، گفت: روزه داری به صورت صحیح در ماه رمضان نقش پیشگیرانه بسیار خوبی در ابتلا به بیماری های روان پزشکی دارد چرا که با پیروی از اصول روزه داری قدرت تحمل فردی که در بیماری های روان پزشکی چون اضطراب و افسردگی کاهش یافته، فرصت ترمیم پیدا می کند.
در ماه رمضان عادات ناپسند رفتاری کاهش می یابد
فیاضی بردبار تصریح کرد: با توجه به اینکه در ماه رمضان ارزش های معنوی و روحانی نمود بیشتری پیدا می کند در نتیجه عادات ناپسند رفتاری کاهش یافته و تاثیر مثبت آن بر عواطف و احساسات فرد می تواند بسیار مفید باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: طبق مطالعه ای که بر روی 361 دانشجو انجام شد و سطح افسردگی پایه آن ها قبل و بعد از ماه رمضان و روزه داری به ثبت رسید، سطح افسردگی این افراد پس از پایان ماه رمضان کاهش قابل توجهی را به همراه داشته است.
پایان پیام/
نظر شما