صبر و بردباری امام حسن(ع) باید الگوی همه مسلمانان باشد

خبرگزاری شبستان: معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه استان قزوین گفت: یکی از ویژگی های بارز امام حسن مجتبی(ع) صبر و بردباری ایشان است که باید برای همه ما مسلمان به عنوان یک الگو مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام علی عباسی، معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه استان قزوین در گفتگو با خبرنگار شبستان بیان کرد: تمامی معصومان (ع) متصف به صفات خوبی بودند، اما برخی شرایط زمانی و تاریخی موجب می شود که برخی ویژگی ها در یک معصوم بیشتر ظهور پیدا کند که در خصوص یکی از ویژگی های بارز امام حسن مجتبی(ع) می توان به صبر و بردباری ایشان اشاره کرد که باید برای همه ما مسلمان به عنوان یک الگو مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: امام حسن مجتبی(ع) مردم زمان خود را بر مبارزه با حکومت معاویه که دشمن اسلام محسوب می شد، دعوت می کردند، اما معاویه فرماندهان لشگر امام حسن(ع) را با پول فریفته بود و این مسئله به جایی رسید که حتی فرماندهان لشگر آن امام بزرگوار در نامه ای خطاب به معاویه وی را تشویق به حمله به سپاه امام حسن(ع) کردند.
 

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه استان قزوین افزود: علت اینکه امام حسن مجتبی(ع) الگوی صبر و بردباری هستند نیز به شرایط زمانی آن حضرت بازمی گردد، تمامی یاران امام ایشان را تنها رها کردند و غربت ایشان نیز به این دلیل بود که در میان یاران و دوستان تنها و بی یاور بودند.
 

وی عنوان کرد: امام حسن مجتبی(ع) در مناسبت های مختلف فعالیت های سیاسی و فرهنگی گوناگونی انجام می دادند که به نفع اسلام و فقرا بود، ایشان به عنوان کریم اهل بیت نیز معروف هستند به طوری که بسیاری از جسارت هایی که به ایشان می شد را با مهربانی می بخشیدند.
 

حجت الاسلام عباسی تصریح کرد: علاوه بر سخنرانی های ایشان که در آنها مواضع سیاسی و فرهنگی خود را بیان می کردند، ویژگی کرامت ایشان نیز فعالیت فرهنگی محسوب می شود چراکه نیکی کردن شخصیت برجسته ای مانند امام به مستمندان، فقرا و بیچارگان تاثیر فرهنگی بسیاری به دنبال دارد.
 

وی یادآور شد: امام حسن مجتبی(ع) بر اساس وظیفه ای که خداوند متعال برعهده تمامی معصومان (ع) قرار داده است، مسئول حفظ دین اسلام و مصلحت مسلمانان بود، زمانی که آن حضرت سربازانی برای مبارزه با معاویه که دشمن اسلام بود، نیافتند، در قدم بعدی صلح تحمیلی را پذیرفتند چراکه در غیر این صورت اصل اسلام مورد خطر قرار می گرفت.
 

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه استان قزوین تأکید کرد: البته زمانی که یک شخصیت دینی از مسئله ای کوتاه می آید، تنها به قدر ضرورت در آن مورد این اقدام را انجام می دهد به طوری که امام حسن(ع) در صلح نامه ای که با معاویه داشتند تمامی بندهای صلح نامه را با کارشناسی تنظیم کرده و این جریان را با برنامه مدیریت کردند که در نهایت این موضوع به نفع اسلام و مسلمانان شد.
 

وی یادآور شد: در یکی از بندهای این صلح نامه آمده است که معاویه باید حق فرزندان امام علی(ع) و خاندان ایشان را رعایت کند و یکی دیگر از بندها نیز در خصوص ممنوع کردن ناسزا گفتن به امام علی(ع) در منابر بود که در آن زمان معاویه رسم کرده بود.
 

حجت الاسلام عباسی توضیح داد: از دیگر بندهای این صلح نامه می توان به موضع ممنوعیت معاویه از تعیین جانشین پس از خود اشاره کرد که تمامی این موارد گویای علم امامت و حکمت این امام بزرگوار است.
 

وی اضافه کرد: امام خمینی(ره) نیز در اواخر جنگ تحمیلی، قطعنامه 598 را پذیرفتند و پذیرش این قطعنامه در آن شرایط زمانی به لحاظ بین المللی، داخلی، سیاسی، اجتماعی و غیره به نفع ایران و مسلمانان بود و پس از این واقعه بود که صدام به صورت رسمی به عنوان متجاوز از سوی سازمان ملل اعلام شد چراکه پیش از این موضوع سازمان ملل صدام را به عنوان متجاوز به رسمیت نمی شناخت.
 

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه استان قزوین افزود: در زمان ما نیز رهبری در برخی موارد این مصلحت ها را رعایت می کنند.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 275363

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha