به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی اکبر متکان معاون اداری و مالی وزارت علوم در نشست خبری صبح امروز که در ساختمان این وزارتخانه برگزار شد گفت:هشت سال دفاع مقدس و ایثا رو فداکاری مردم در این هشت سال همیشه ماندگار است و برای ماندگاری و ترویج ایثار و فداکاری تاکنون تعداد 22 پردیس یادمان شهداء در دانشگاهها راه اندازی شده است.
وی افزود: تعداد 25 پردیس شهداء در حال بهره برداری است و 18 دانشگاه در حال طراحی و برنامه ریزی راه اندازی 18 پردیس شهداء هستند.
متکان با اشاره به افزایش تعداد مراکز عالی در دولت نهم و دهم اظهار کرد: مهاجرت دانشجویان برای تحصیل به خارج از کشور قبل از دولت نهم و دهم بسیار زیاد بوده است و دانشجویان در دانشگاههای اکراین و ارمنستان، بلاروس، مالزی، هند و خیلی از کشورهایی که حتی دانشگاههایشان کیفیت بالایی نداشت جذب می شدند.
وی ادامه داد: در سال 85 تعداد 5 هزار نفر در اکراین مشغول به تحصیل بوده اند اما اکنون با افزایش دانشگاه ها شاهدیم که در مقطع کارشناسی صندلی های خالی وجود دارد که حتی می توانیم بیش از 200 هزار دانشجو از کشورهای دیگر را پذیرش کنیم.
وی با بیان اینکه هدف ما توسعه دانشگاههای مناطق محروم و مرزی بوده است تصریح کرد: تعداد مراکز آموزش عالی در سال 57 تعداد 220 بوده است در سال 84، 1300 در سال 88، 2 هزار و 150 و در پایان سال 91 تعداد دانشگاهها و مراکزآموزش عالی به 2 هزار و 504 رسیده است. که از سال 57 تا 91 افزایش 11 برابری تعداد دانشگاهها و مراکزآموزش عالی را داشته ایم.
رشد 180 درصدی بودجه وزارت علوم
وی با اشاره به بودجه وزارت علوم اظهار کرد: در سال 84 بودجه وزارت علوم 480 میلیارد تومان بوده است و در سال 88، هزار و چهارصد و 2 میلیارد تومان و در سال 92 این بودجه سه هزار و 925 میلیارد تومان رسیده است بنابراین از سال 88 تا سال 92 بودجه وزارت علوم 180 درصد رشد داشته است.
متکان با اشاره به بودجه تملک تصریح کرد: در سال 88 بودجه تملک 448 میلیارد تومان بوده است که در سال 92 به یک هزار و 170 میلیارد تومان رسیده است.
تفکیک جنسیتی در دانشگاه سلیقه رئیس دانشگاه بوده است نه وزارت علوم
وی با اشاره به دانشگاههای تک جنسیتی خواهران اظهار کرد: جای تاسف دارد که به دانشگاههای تک جنسیتی ویژه دختران می گویند تفکیک جنسیتی؛ در حالیکه هدف ما تفکیک جنسیتی نیست و اگر در دانشگاهی تفکیک جنسیتی رخ داده است سلیقه رییس دانشگاه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد دانشگاه دخترانه از اهداف وزارت علوم است اظهار کرد: خانواده ها حق دارند که انتخاب کنند فرزندانشان در چه دانشگاهی تحصیل کند.
به گفته وی در حال حاضر 13 دانشگاه تک جنسیتی در کشور وجود دارد و تعداد 4 مجوز برای اخذ دانشجو برای مهرماه سال 92 صادر شده است و صدور 13 مجوز در دست بررسی است.
وی با بیان اینکه ایجاد سازمانهای جدید از دیگر فعالیت های وزارت علوم بوده است اظهار کرد: ایجاد سازمان امور دانشجویان، ایجاد مرکز جذب نظارت و ارزشیابی، راه اندازی شبکه زنان دانشمند اسلامی، راه اندازی مرکز راهبری اساتید مسلمان از مراکز جدیدالتاسیس در وزارت علوم بوده است.
وی با بیان اینکه پردیس جامع خیرین دانشگاه ساز کشور از دیگر فعالیت های وزارت علوم بوده است اظهار کرد: جمع آوری اطلاعات خیرین و واقفین آموزش عالی، پروژه های خیرساز و موقوفات دانشگاهها که منجر به شناسایی 220 خیر و 25 واقف آموزش عالی شده است و ثبت و ضبط اطلاعات 125 پروژه های خیرساز و 40 موقوفه آموزش عالی بوده از دیگر فعالیت های آموزش عالی بوده است.
ثبت یک روز به نام خیرین در تقویم آموزش عالی
وی با بیان اینکه نامگذاری و ثبت 2 روز از روزهای سال به نام خیرین و واقفین آموزش عالی در تقویم دانشگاهی جهت تکریم و پاسداشت گذاشته شده است خاطرنشان کرد: کمیته و بنیاد ستاد خیرین در 27 دانشگاه راه اندازی شده است و وزارت علوم با اعتبار 6 میلیارد تومان از 17 پروژه خیرساز حمایت کرده است و 190 میلیارد تومان خیرین دانشگاه ساز اعتبار تاالان برای امور خیریه دانشگاه گذاشته اند.
وی با اشاره به افزایش حقوق اساتید در سال 89 اظهار کرد: برای مربیان 150 هزار تومان، برای استادیار 500 هزار تومان برای دانشیار 600 هزار تومان و برای استاد تمام 700 هزار تومان افزایش حقوق در نظر گرفته است.
به گفته وزارت علوم از فعالیت های فرهنگی همانند طرح ولایت حمایت کرده است که تا طرح ولایت با تحت پوشش قرار دادن 500 دانشجوی دختر و 500 دانشجوی پسر برگزار شود.
پایان پیام/
نظر شما