به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمدباقر فرزانه، رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی صبح امروز(31تیر) در جمع زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی با بیان اینکه خداوند در ماه رمضان استعدادها و ظرفیت های استثنایی قرار داده است، گفت: تقوا به معنای مراقبت دایم از فکر و عقل، روح و اعمال انسان است تا فکر در انحرافات، روح در رذایل اخلاقی و عمل انسان در گناهان غرق و آلوده نشود.
امام جمعه موقت مشهد با بیان اینکه رابطه محکمی بین فکر، روح و عمل انسان وجود دارد، تصریح کرد: اگر فکر انسان سالم باشد، روح او و در نتیجه اعمالش سالم و پاک خواهد بود اما اگر فکر و عقل انسان منحرف شود، روح انسان در پستی ها و رذایل اخلاقی گرفتار و در نتیجه اعمالش آلوده به گناه می شوند .
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی تقوا را عاملی برای سالم نگاه داشتن فکر و عقل از انحرافات، روح از رذایل اخلاقی و جسم از گناه معرفی کرد و گفت: خداوند روزه ماه رمضان را وسیله و ابزاری برای متقی شدن انسان های مسلمان قرار داده است.
حجت الاسلام فرزانه با بیان اینکه اسلام بر روی بندگی و مطیع خدا بودن، عدالت و تقوا تاکید بسیاری دارد، گفت: خداوند بندگی انسان برای غیر خدا را در هیچ شرایطی نمی پذیرد زیرا بندگی برای غیر خدا انسان و انسانیت او را محو و نابود می کند.
وی افزود: خداوند به انسان اجازه نمی دهد به غیر از زندگی با تقوا سبک زندگی دیگری را انتخاب کند زیرا فکر، روح و عمل انسان همیشه از جبهه قدرتمند مورد حمله و تهاجم قرار دارد تا به سمت آلودگی و ناپاکی کشیده شود آلودگی ای که هیچ حد و مرزی برایش قائل نیستند.
حجت الاسلام فرزانه با بیان اینکه آزادی و اختیار انسان، علایق و تمایلات انسان و جامعه و دنیایی که در آن زندگی می کنیم سه عاملی هستند که همواره انسان را تحت فشار قرار می دهند، گفت: آزادی و قدرت اختیار و انتخاب انسان زمینه ای برای آلوده شدن او به گناه است انسان بر خلاف حیوانات همواره بین دو راهی خیر و شر قرار دارند و می توانند با انتخابشان رضایت و خشنودی خدا و روزی حلال را به دست بیاورند و یا خشم و روزی حرام را کسب کنند.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی ادامه داد: اسلام همچنین بر برابری و عدالت در جامعه به ویژه در سه عرصه استفاده از بیت المال، مجازات مجرم و رعایت قوانین تاکید بسیاری دارد.
پایان پیام/
نظر شما