به گزارش خبرگزاری شبستان از لرستان، بنای عظیم مسجد تاریخی سلطانی بروجرد بنای عظیم با وسعتی قریب هفت هزار متر مربع بزرگ ترین مسجد تاریخی غرب کشور است،
از این مسجد که در مجاورت بازار اصلی بروجرد استقرار دارد، از قدیم الایام به عنوان حوزه علمیه نیز استفاده می شود، که در دوران زندگی آیت الله بروجردی رونق بیشتری داشته است.
در اطراف این مسجد تاریخی تعداد61حجره برای اسکان طلاب علوم دینی ساخته شده است.
عطا حسن پور کارشناس میراث فرهنگی و صنایع دستی لرستان به خبرنگار شبستان گفت: طبق تحقیقات کارشناسان مسجد امام در محل مسجد قدیمی تر (احتمالا مسجد جامع حدیث) احداث شده است.
وی با بیان اینکه احداث بنای مسجد در دوره زندیه آغاز شده است، افزود: اقدامات تکمیلی به ویژه تزئینات وابسته به معماری این اثر ارزشمند در دوران قاجار انجام شده است.
حسن پور اظهار داشت: این بنای مذهبی رفیع از نوع مساجد چهار ایوانی است که ایوان های شرقی و غرب به طور کامل و ایوان های شمالی و جنوبی با اندکی تفاوت با هم قرینه اند.
وی عنوان کرد: بخش های اصلی مسجد شامل گنبد خانه، شبستان های غربی،شرقی و شبستان زمستانی،حجره های فوقانی محل اسکان و تحصیل طلاب علوم دینی،برف انداز،قاضی شرف و... است.
این کارشناس میراث فرهنگی اضافه کرد: این مسجد تاریخی همچنین دارای سه ورودی از جهات شمال، غرب و شرق به خیابان های صفا، جعفری و به سرای حافظیه در بازار دارد.
حسن پور اضافه کرد: عمده تزئینات بکار رفته در این اثر تاریخی شامل کاشیکاری،تزئینات چوب و کتیبه های گچی با مضامین آیات قرآن و احادیث پیامبر (ص) و ائمه اطهار(ع) است.
گفتنی است،.مسجد سلطانی در زمین لرزه فروردین 1385 شهر بروجرد و بخش سیلاخور خسارت زیادی دید و بخشهای زیادی از ایوان های جنوبی و شمالی آن فرو ریخت.
پایان پیام/
نظر شما