حجت الاسلام محمد هادی عبد خدایی ، رییس دانشگاه حکمت رضوی و استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه یکی از فلسفه های مهم روزه داری در جامعه درک فقر و تهدیستی و شکرگزاری است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار داشت: روزه گرفتن به ما یاد می دهد که با درک فقر، ثروت را در جامعه تعدیل کنیم و به فکر انسان های فقیر و تهی دست هم باشیم.
وی افزود: ماه مبارک رمضان، ماه تمرین بندگی خداست که باید بعد از یک ماه ممارست و مراقبت، این روحیه در تمام ماههای دیگر سال حفظ شود، پس باید در ماه مبارک رمضان مراقبت ویژهای بر اعمال و رفتار و گفتارمان داشته باشیم و نگذاریم شیطان و هوای نفس بر ما چیره شود.
حجت الاسلام عبد خدایی با بیان اینکه خودسازی بزرگترین درس ماه رمضان است، اظهارداشت: نخستین و مهمترین قدم در مسیر خودسازی هم این است که انسان به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادی نگاه کند عیوب خود را با روشنی و دقت ببیند و سعی کند آنها را برطرف کند.
ماه رمضان، اردوگاه تربیتی بزرگ برای افراد روزه دار
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ماه رمضان یکی از فرصتهای ارزشمند خداست که بر اساس حکمت و تبلیغ الهی تشریح شده است، ادامه داد: این ماه، ماه ضیافت الهی، بهار عبادت، ایمان و اخلاق اسلامی است چرا که رمضان در واقع نقش یک اردوگاه تربیتی بزرگ را برای فرد ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه امام صادق(ع) برترین جهاد را روزهداری در گرما بیان فرمودند، گفت: ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تمرین غلبه بر نفس سرکش بوده زیرا ماه امساک و پرهیز است.
رمضان فرصتی برای تمرین تقوای سیاسی در بین نخبگان
وی در ادامه با بیان اینکه ماه رمضان علاوه بر تأثیرات فردی، تأثیرات مهم اجتماعی و سیاسی نیز به همراه دارد، تصریح کرد: ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای تمرین تقوای سیاسی و پرهیزکاری در بین نخبگان سیاسی است.
حجت الاسلام عبد خدایی گفت: هدف ماه مبارک رمضان رسیدن به تقوای الهی است و فردی که اعمال این ماه را انجام میدهد به قله تقوا دسترسی پیدا میکند چرا که بالاترین دستاورد روزهداری یقین به پروردگار است.
وی تصریح کرد: همچنین ماه مبارک رمضان فرصت مغتنمی برای ایجاد فضایی معنوی در کشور و تهذیب نفس و خودسازی انسانها است.
روزه داری آموزش صحیح صرفه جویی و قناعت
رییس دانشگاه حکت رضوی افزود: یکی از مهم ترین فلسفه های اقتصاد اسلامی، استفاده درست ازمنابع، صرفه جویی و قناعت بوده که روزه داری به ما می فهماند از منابع درست و به اندازه استفاده کنیم و همچنین روزه داری موجب افزایش تحمل انسان در مقابل سختی ها و تحریم ها شده که این موضوع زمینه ساز رواج اقتصاد مقاومتی در جامعه می شود.
حجت الاسلام عبد خدایی اظهار داشت: ماه رمضان در کنار پاکی دلها از گران فروشی، ربا، دزدی، کلاهبرداری، اختلاس و سایر مفاسد اجتماعی و اقتصادی جلوگیری می کند زیرا انسان روزه دار، کاری انجام نمی دهد که روزه اش باطل شود، بنابراین اگر مردم مانند ماه رمضان در همه ماه ها آداب روزه داری را رعایت کنند به طور یقین اقتصاد اسلامی خود به خود در جامعه پیاده خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما