دستاوردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی بررسی شد

خبرگزاری شبستان: دستاوردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی در نشستی تخصصی با حضور معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی شد.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، نشست بررسی دستاوردهای منشور توسعه فرهنگی قرآنی امشب با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین هژبری، معاون فرهنگی پرورشی وزیر آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام والمسلمین بهمنی عضو شورای توسعه فرهنگی قرآنی و حسین نادری منش، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سالن شماره دو نمایشگاه قران برگزار شد.
بنابراین گزارش، در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص منشور توسعه فرهنگ قرآنی گفت: منشور توسعه فرهنگ قرآنی آرزوی 30 ساله جامعه علمی و قرآنی کشور را برآورده کرد، این سند یک سند متعالی برای راهبری فعالیت‌های قرآنی در کشور است.


وی در ادامه داد: این آرزو در سال 1388 محقق شد و برای محقق شدن آن فرایند بیش از 20 ساله‌ای طی شده است. نتیجه بیش از 20 طرح پژوهشی در انتها منجر به منشور توسعه فرهنگ قرآنی در کشور شد. در ابتدا بسیاری می‌گفتند منشور توسعه فرهنگ قرآنی نتیجه‌ای جز دولتی کردن فعالیت‌های قرآنی را در پی نخواهد داشت، اما به هیچ وجه اینگونه نیست و دلیل آن هم وجود بیش از 2000 مؤسسه قرآنی مردمی در وزارت ارشاد و همین تعداد در سازمان دارالقرآن‌الکریم است ضمن اینکه در بقاع متبرکه نیز که تقریباً به صورت مردمی اداره می‌شوند نزدیک به 2200 مرکز قرآنی دایرشده است و همه این فعالیت‌ها نشان می‌دهد که منشور باعث دولتی شدن فعالیت‌های قرآنی در کشور نشده است.


حجت‌الاسلام محمدی یکی دیگر از دستاوردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی را خارج کردن بخش دولتی از حالت پاسخگو نبودن عنوان کرد و افزود: تصویب این منشور باعث شد که دستگاه‌های دولتی در ازای فعالیت‌های خود و ظایفی که بر عهده دارند، پاسخگو شوند. به عنوان مثال وزارت آموزش و پرورش مسئول پاسخگویی در زمینه سواد قرآنی در کشور شد ضمن اینکه اداره کل امور قرآنی در این وزارتخانه نیز شکل گرفت.
در بخش دوم این نشست حجت‌الاسلام بهمنی، عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: فرهنگ قرآنی هدف منشور توسعه فرهنگ قرآنی است. فرهنگ قرآنی یعنی سخت تمامی زیرساخت‌های شناختی، عاطفی، مبانی فکری و تمامی پیش فرض‌های تشکیل‌دهنده فرهنگ یک ملت بر اساس قرآن کریم، در این صورت است که فرهنگ قرآنی در جامعه‌ای شکل می‌گیرد.
وی افزود: در چشم‌اندازی که ترسیم کرده‌ایم در سال 1404 مردم در حد توسعه یافته متمسک به قرآن خواهند بود، یعنی جامعه متمسک به قرآن کریم در سال 1404 اتفاق می‌افتد.
نادری‌منش، معاون آموزشی وزیر علوم در بخش سوم این نشست گفت: اگر بخواهیم بر اساس قرآن کریم علوم انسانی را تولید کنیم باید قرآن به عنوان یک پارادایم زیر ساخت همه علوم انسانی مانند اقتصاد، جامعه‌شناسی و .. قرار بگیرد.
همچنین حسین هژبری، معاون فرهنگی ـ پرورشی وزیر آموزش و پرورش در این نشست درباره جایگاه آموزش عمومی در توسعه فرهنگ قرآنی سخن راند و گفت: آموزش عمومی قرآن در میان 12 میلیون سیصد هزار دانش‌آموز و نزدیک به یک میلیون پیش دبستانی و افراد کم‌سواد و بی سواد به اجرا گذاشته شد.
وی افزود: بر اساس دستاوردهای حاصله میزان کیفی این آموزش‌ها در سطح بالایی بوده به طوری که در 37 جلسه با اعضا، 95 مصوبه درباره مسائل فرهنگی و دینی به تصویب رسید.
هژبری طرح نور را یکی از برجسته‌ترین طرح‌های اجرایی شورای توسعه دانست و افزود: نهضت حفظ قرآن تحت عنوان طرح نور 3 میلیون نیم دانش آموز را تحت پوشش قرار داد که از این تعداد 2 میلیون نفر مورد آزمون قرار گرفته و گواهی پایان دوره را کسب کردند.
پایان پیام/
 

کد خبر 274763

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha