80 درصد جوانان از فلسفه مدهای رایج آگاه نیستند

خبرگزاری شبستان: یک آسیب‌شناس اجتماعی با بیان اینکه 80 درصد جوانان فلسفه مدهای رایج را نمی‌دانند، گفت: بسیاری از پوشش‌های زنانه و آرایش‌های مردانه در غالب مد مربوط به گروه‌های منحرف اخلاقی در جوامع غربی است.

مجید ابهری، آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: از نگاه رفتارشناسی اجتماعی مد یک الگوی فرهنگی است که پوشش، آرایش، پیرایش، رفتار و گفتار بر اساس آن تنظیم می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه مدگرایی یعنی پیروی از الگوها با فرهنگ‌های جاری اظهار کرد: علت مخالفت کارشناسان با مد و مدگرایی از چندین جنبه مورد بحث قرار گرفته است.

 

به گفته ابهری، مدهای وارداتی اغلب برخلاف هویت و اصالت فرهنگی ما بوده و هیچ مفهوم انسانی و اخلاقی ندارد. همچنین مدگرایی افراطی یک رفتار وارداتی است که از دنیای غرب به جوامع ما واریز می‌شود و همچون ویروس حالت مسری دارد.

 

وی ادامه داد: در 32 سال گذشته ما باید با توجه به مبانی ارزشی و باورهای دینی و فرهنگی مدهای مورد نیاز جوانان و نوجوانان، زنان و مردان را تهیه و عرضه می‌کردیم اما متأسفانه حرکت مؤثری در راستای نکات گفته‌شده انجام نشد.

 

این آسیب‌شناس اجتماعی با بیان اینکه جوانان به لحاظ غریزه سنی دوستدار زیبایی و خواستار جلب توجه هستند، تصریح کرد: بر همین اساس جوانان جذب مد‌های غربی می شوند که بسیاری از آرایش‌های زنانه و پیرایش‌های مردانه در غرب به گروه‌های انحراف رفتاری تعلق دارد و اکثریت فرزندان بدون شناخت با ریشه و تاریخ و مفهوم آن، مدها را نشناخته عمل می‌کنند.

 

آرایش های مردانه غربی متعلق به گروه های منحرف جنسی

وی اظهار کرد: آرایش مردانه متعلق به مردان دارای انحراف جنسی و هم‌جنس‌گرایان و یا بعضی از لباس‌ها و پوشش‌های زنانه ویژه گروه‌های منحرف اخلاقی در جوامع غربی است، بنابراین نهادهای فرهنگی و سازمان‌های مربوطه باید ضمن اطلاع‌رسانی در زمینه مد و مدگرایی باید آموزش‌های لازم را به دختران و پسران ارایه کنند.

 

ابهری با تأکید بر اینکه در خصوص این مورد آموزش به تنهایی کافی نیست، خاطرنشان کرد: طراحان و مبتکران در زمینه‌های مختلف مد باید الگوهای مناسب را برای جوانان تهیه و عرضه کنند.

 

وی اظهار امیدواری کرد در این صورت وقتی زنان و مردان ملاحظه کنند که در جامعه لباس‌هایی مطابق با فرهنگ و ارزش‌های آنان طراحی و عرضه می‌شود هیچ‌گاه به دنبال پیروی از مدهای بیگانه نمی‌روند.

 

این آسیب‌شناس اجتماعی به طراحان توصیه کرد که در طراحی لباس یا اقلام مورد نیاز جوانان باید شرایط سنی، نیازهای روحی، شرایط آب و هوایی و وضعیت شغلی در نظر گرفته شود چرا که در غیر این صورت طراحی فقط اتلاف سرمایه خواهد بود.

 

به گفته وی، کشور ما دارای طراحان بسیار متعهد و متخصص است که باید از آنها دعوت شده تا بر اساس نیازهای جامعه دست به کار شوند. وقتی مد بر اساس باورهای دینی طراحی شود ارزش‌های اخلاقی و دینی را در نظر می‌گیرد یعنی عفاف و حجاب در قالب مد لحاظ می‌شود و ما می‌توانیم در این رابطه الگویی برای جهان اسلام باشیم.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 274523

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha