نویسندگان مشهور دنیا در چه رشته‌ای درس خواندند

خبرگزاری شبستان: تصور عموم بر این است که نویسندگان صاحب‌نام رشته‌های تحصیلی در ارتباط با حوزه‌های مختلف ادبیات داشته‌اند، اما «کورت ونه‌گات»، «هارپر لی» و «الکساندر سولژنیتسین» از جمله چهره‌های ادبی هستند که ..


به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، مهندسی شیمی، طراحی مد، حسابداری و هوانوردی از رشته‌های تحصیلی 10 نویسنده‌ی مشهوری هستند که در متن زیر به آن‌ها اشاره می‌شود:


** کورت ونه‌گات


مهندسی شیمی رشته‌ای بود که ونه‌گات پیش از فرستاده شدن به جنگ جهانی دوم در آن مشغول به تحصیل بود. این رمان‌نویس آمریکایی ایده‌ی نگارش شاهکار عمرش «سلاخ‌خانه شماره پنج» را زمانی که در کمپ آلمانی‌ها به عنوان زندانی جنگ محبوس بود، به دست آورد. اکثر داستان‌های کوتاه و رمان‌های این نویسنده‌ی پست مدرن دربردارنده‌ المان‌های علمی - تخیلی و طنز هستند.


**مایکل کریکتون


نویسنده‌ی تریلرهای پرفروشی چون «پارک ژوراسیک» در دانشگاه رشته‌ی مردم‌شناسی را دنبال می‌کرد. کریکتون بعدها به تحصیل پزشکی در دانشگاه‌ هاروارد پرداخت. گرچه او هیچ‌گاه طبابت را به عنوان یک حرفه دنبال نکرد، ‌اما تا پایان عمرش در سال 2008 مشغول تدریس و نگارش بود.


**جی‌.کی رولینگ


خالق هفت‌گانه‌ معروف «هری پاتر» تنها به خاطر رضایت والدینش رشته‌ زبان فرانسه را برای تحصیل برگزید، در حالیکه خود به ادبیات انگلیسی علاقه‌مند بود. رولینگ با قطار در حال سفر به اسکاتلند بود که ایده‌ی اصلی رمان‌های «هری پاتر» به ذهنش خطور کرد. شاید خواندن زبان خارجی برای خلق طلسم‌های عجیب و غریب او در این رمان‌های جادوگری بی‌تأثیر نبوده باشد.


** الکساندر سولژنیتسین


نویسنده‌ی معروف ادبیات روسیه که در سال 2008 ‌درگذشت، فارغ‌التحصیل رشته‌ی ریاضیات و فیزیک از دانشگاه روستوف بود. وی بعدها به کار نویسندگی روی آورد. اکثر آثار سولژنیتسین حول محور خاطرات سال 1947 تا 1953 وی از اردوگاه‌های کار اجباری شوری سابق به نگارش درآمده‌اند. سولژنیتسین که هشت سال از عمرش را در اردوگاه کار اجباری گذراند، در آثار غیرداستانی و رمان‌هایش از شرایط نهفته در نظام زندان‌های شوروی که میلیون‌ها نفر را اسیر خود کرده بود، پرده برداشت. این افشاگری‌ها اگرچه موجب خشم مقامات روسیه شد و سال‌ها تبعید را برای او به‌همراه داشت، با این‌ حال، شهرت بین‌المللی فراوانی برای سولژنیتسین به ارمغان آورد. آثار این نویسنده‌ موجب شد میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به این واقعیت اذعان کنند که شجاعت و صداقت یک فرد چگونه می‌تواند سرانجام موجب شکست نظام قدرتمند یک امپراتوری شود.


**نورمن میلر


شاید بی‌ربط‌ترین رشته‌ تحصیلی برای یک نویسنده همانی باشد که خالق «رویای آمریکایی» انتخاب کرد. میلر در دانشگاه هاروارد رشته‌ی مهندسی هوانوردی را دنبال می‌کرد تا این که از سوی ارتش آمریکا به جنگ جهانی دوم فرستاده شد. میلر یک بار برای کتاب «آهنگ جلاد» و بار دیگر برای رمان «سپاهیان شب» موفق به کسب جایزه معتبر ادبی پولیتزر شد.


**جان گریشام


حسابداری رشته‌ تحصیلی جنایی‌نویسی معروف آمریکا در دانشگاه می‌سی‌سی‌پی بوده است. گریشام که خود را به عنوان یک بازیکن حرفه‌ای بیس‌بال موفق ندید، به حسابداری رو آورد، اما سرانجام در رشته‌ حقوق مدرکش را گرفت. وی خالق رمان‌هایی چون «شرکت»، «اعترافات» و «تئودور بورن» است که مورد اقتباس سینمایی و تلویزیونی قرار گرفته‌اند.


**دانیل استیل


بسیار جالب است که خالق پرفروش‌ترین رمان‌های تاریخ در رشته‌ طراحی مد تحصیل کرده است. البته استیل پیش از دست به قلم شدن، ادبیات را در دانشگاه نیویورک دنبال کرد. رمان‌های عاشقانه‌ او همچنان از پرطرفدارترین آثار ادبیات عامه‌پسند محسوب می‌شوند و در دهه‌ی 1980 و 1990 بارها مورد اقتباس تصویری قرار گرفتند.


**هارپر لی


نویسنده‌ی رمان تأثیرگذار «کشتن مرغ مقلد» به عنوان دختر یک وکیل خبره، در زمان ورود به دانشگاه آلاباما رشته‌ی حقوق را برگزید. اما زمانی که متوجه شد قلمش به سمت داستان‌های دراماتیک تمایل دارد، راهی نیویورک شد و حرفه نویسندگی را پی گرفت. پیشینه‌ی آکادمیک او اما، چندان هم بی‌ثمر باقی نماند؛ هارپر لی از اطلاعات حقوقی خود برای نگارش شاهکار خواندنی‌اش «کشتن مرغ مقلد» سود برد. این رمان درباره‌ی وکیلی است که در دفاع از یک آفریقایی - آمریکایی متهم به تجاوز جنسی شکست می‌خورد.


**آرتور کانن دویل


چه کسی باور می‌کند که خالق به یاد ماندنی‌ترین داستان‌های کارآگاهی یعنی «شرلوک هلمز» در رشته‌ی پزشکی تحصیل کرده و تنها برای کسب درآمد مالی دست به قلم می‌شده است. کانن دویل فارغ‌التحصیل رشته‌ پزشکی از دانشگاه ادینبورگ بوده، اما همزمان داستان‌هایش را برای چاپ به مجلات مختلف می‌فرستاد. وی در نامه‌ای به مادرش نوشت که سعی می‌کند با توصل به ادبیات، سرمایه مالی‌اش را افزایش دهد. او باور داشت که آینده‌اش را طبابت می‌سازد، اما نمی‌دانست شخصیتی داستانی به نام «شرلوک هلمز» نامش را در تاریخ ادبیات جهان جاودانه خواهد کرد.


**جاناتان فرنزن


جاناتان فرنزن، نویسنده‌ی مشهور معاصر است که از دنیای علم به عرصه‌ی ادبیات قدم گذاشت. وی در رشته‌ی فیزیک تحصیل می‌کرد و طی سه سال حضورش در کالج، تنها در یک کلاس ادبیات شرکت کرد. این نویسنده‌ی جوان در طول آن سال‌ها دست به نگارش داستان‌هایی علمی تخیلی زد و نخستین رمانش را با موضوع زمین‌لرزه‌هایی مخرب در سال 1992 به چاپ رساند.


فرنزن آمریکایی سپس تحصیل در رشته‌ی زبان آلمانی را آغاز کرد. پس از آشنایی با زبان آلمانی، او خود را با خواندن مجموعه آثار کافکا و ریلکه مشغول کرد. قرابت وی با این زبان، تأثیر انکارنشدنی بر خلق رمان‌های آتی‌اش داشت.


پایان پیام/

کد خبر 274486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha