اولین جشنواره هنر کودک آغاز به کار کرد

افتتاحیه اولین جشنواره هنر کودک تهران، شب گذشته با حضور هنرمندان عرصه‌های مختلف هنری و جمعی از کودکان هنرمند در تالار ایوان شمس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، در این مراسم مهدی عبدالوهاب دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به روند برگزاری اولین جشنواره هنر کودک تهران گفت: شروع مراحل کاری این جشنواره از سال 87 طی طراحی در تعاونی پارس آغاز شد و در حال حاضر در بخش‌های هنرهای تجسمی، موسیقی، ادبیات و با رویکرد آموزش صحیح هنر و پیدا کردن نخبگان هنری در بین کودکان شروع به کار کرده است.

 

وی افزود: هم اکنون بیش از 1000 اثر به جشنواره رسیده و این امر شورای برگزاری را مجاب کرد تا جشنواره به صورت یک ساله و همراه با ورک‌شاب‌هایی در سراسر کشور برگزار کند و در سال‌های آینده نیز کشورهای فارسی زبان و مسلمان در این جشنواره شرکت داده شوند. از این رو در چهارسال آینده جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار شود.


در ادامه برنامه ناصر نظر موسیقی‌دان و دبیر بخش موسیقی نیز با اشاره به بخش موسیقی این جشنواره گفت: ما همواره در آموزش سعی کرده‌ایم تا بر روی پای خود بایستیم و باید آموزش موسیقی را از سنین پایین آغاز کرد و آن را در کنار درس و تحصیل گنجاند.

 

وی افزود: هدف ما این نیست که موسیقی را همانند فرهنگ بیگانه آموزش دهیم. بلکه باید موسیقی را بر اساس فرهنگ خود آموزاند و به صورتی آموزش داد که این موسیقی سینه به سینه منتقل شود.

 

حمید هنرجو، دبیر بخش ادبیات اولین جشنواره هنر کودک تهران نیز با اشاره به لزوم توجه به کودکان گفت: امروز جامعه ما به این شناخت رسیده که هر نوع اثر هنری که در آن ساده‌انگاری وجود دارد اثر کودک و نوجوان نیست. والدین باید توجه ویژه داشته باشند تا اثر غنی و با محتوایی برای کودکان خود تهیه کنند.البته باید دایره انتخاب را برای کودکان باز گذاشت اما مشاوره علمی و آموزش به والدین بسیار موثر است.


هنرجو با مثبت‌ ارزیابی کردن برگزاری چنین جشنواره‌هایی گفت: هدف غایی این جشنواره‌ها کشف استعداد‌ها و فرهنگ‌سازی برای فردای کشور است و نبود جشنواره‌هایی از این دست که سبب کشف کودکان شود، کاملاً محسوس است.

 

وی با تاکید بر اینکه مشکلات مالی امروز باعث شده، تا بیشتر خانواده‌ها فراهم کردن مایحتاج مادی را در الویت قرار دهند، گفت: تهیه مایحتاج و مسائل مادی در بخش کودکان مهم است. اما همه حقوق کودک را شامل نمی شود. باید به خود بگوییم که آیا به اندازه کافی به حقوق معنوی کودک توجه داشته و به فکر و اندیشه او نیز دقت می‌کنیم. بخشی از رشد فکری کودک مربوط به محصولات فرهنگی است که باید توسط بخش هنری انجام شود.

 

ملکی، مدیر موسسه آموزشی شهر وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری نیز با اشاره به لزوم پرورش نخبگان و افراد فرهیخته از دوران کودکی گفت: امروز در بحث‌های آموزشی ثابت شده است که نخبگان را باید در دوره مهد کودک‌ها و با فرهنگ بومی آموزش داد.

 

وی افزود: در بحث‌های آموزشی تاکید شده است که 13 مهارت آموزشی با هدف شکوفایی خلاقیت کودکان، آموزش در غالب بازی و شادی آموزش برای آگاهی و دانایی، آموزش برای رقابت و آموزش برای رشد اجتماعی باید در دوره کودکی انجام بگیرد. این موضوع نیازمند فراغت از نظام شاگرد و استادی باشد. از طرفی دیگر آموزش باید به صورتی باشد که کودک رشد اجتماعی یافته و محیط و زندگی سالم‌تری را خود برای خود فراهم کند. در این راه سبک‌های آموزشی اثربخش نخواهد بود مگر آنکه از طریق هنر انجام شود.

 

همچنین علی ساعدی، مدیر فنی پروتال جامع کودک ایرانی نیز با توضیحاتی درباره این پرتال هدف از آن را ایجاد ارزش‌ آفرینی در حوزه فرهنگ و هنر، ایجاد فضای خلاق با هدف بروز خلاقیت‌های کودکان، توجه به باورها و ارزش‌ها و تربیت کودک ایرانی با فرهنگ ایرانی را از اهداف پرتال جامع کودک دانست.


در ادامه مراسم نادعلی رئیس ستاد برگزاری اولین جشنواره هنر کودک تهران به روی طی سخنان کوتاهی با اشاره به وضعیت حقوق کودکان گفت: سال 86، 87 و 88 هزینه شبکه آب و فاضلاب 64 میلیارد تومان بوده است درحالی که شهر تهران یک میلیون و 700 هزار کودک وجود دارد و باید پرسید که بودجه کودکان تهران چقدر است .

 

در ادامه این برنامه از تمبر یادبود جشنواره هنر کودک تهران رونمایی شد، اجرای موسیقی زنده توسط کودکان هنرمند نیز از دیگر برنامه های این افتتاحیه بود.

 

گفتنی است، جشنواره هنر کودک تهران به مدت یک سال از آذرماه سال 89 الی آبان سال 90 برگزار می‌شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 2744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha