سفره افطار مسلمانان در عین شباهت ریشه ای از تنوع فرهنگی برخوردار است

خبرگزاری شبستان: دکتر افتخار حسین‌عارف گفت: در کشورهای اسلامی مردم و اعضای خانواده دور هم جمع می شوند ولی در هر کشور با غذای سنتی خود افطار می کنند و ضمن داشتن شباهت‌های ریشه ای از تنوع فرهنگی برخوردارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  پرفسور افتخار حسین‌عارف، رییس موسسه فرهنگی اکو، در حاشیه بازدید از پنجمین نمایشگاه عکس سفره‌های افطاری در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، ضمن تاکید بر اینکه همه کشورهای اسلامی در ذهن و دل خود احترام ماه مبارک رمضان را دارند، گفت: 57 کشور اسلامی هستند که در این ایام روزه داری و مراسم افطار و عید را برگزار می‌کنند. این کشورها در ریشه‌ها و عبادات اساسی مثل نماز و روزه و زکات یکی هستند اما هر کدام با فرهنگ خود آیین‌ها را به جا می‌آورند.

 

وی گفت: هر کشوری فرهنگ خود را دارد و به عنوان مثال در همین آیین افطاری دادن، به وقت افطار، در همه کشورهای اسلامی مردم و اعضای یک خانواده و یا یک فامیل، به دور هم جمع می شوند ولی در هر کشوری غذای فرهنگی و سنتی خودشان را استفاده می کنند و ضمن داشتن شباهت‌های ریشه ای از تنوع فرهنگی برخوردارند.

 

رییس موسسه فرهنگی اکو با اشاره به موضوع نمایشگاه گفت: به ویژه در سفره‌های افطار، خرما، نان و نمک در همه جا مشترک است اما در حالی که ما در کشور پاکستان از فرنی استفاده می کنیم، من در این نمایشگاه چند عکس دیدم که گویای این مسئله بود که در ایران، به طور فراگیر شله زرد را با اشکال و یا اذکاری که با پودر دارچین تزیین شده‌اند به عنوان یکی از اقلام سفره‌ افطاری استفاده می کنند و به نظر می رسد که این کار تنها به این کشور اختصاص دارد و در جای دیگری مشاهده نمی شود.

 

وی ضمن تمجید از برگزاری این نمایشگاه که فرهنگ روزه‌داری و افطاری‌دادن را در یک فضای عمومی به نمایش در می‌آورد تمجید کرد و گفت: از ادامه راه خود بازنمانید که کاری بسیار زیبا و فرهنگی را به انجام می‌رسانید.

 

در پایان این بازدید یکی از تابلوهای سفره های افطاری متعلق به فرامرز عامل بردبار به رسم یادگاری به دکتر حسین عارف اهدا شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 274347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha