کتاب‌های آموزشی باید با مهر استاندارد آموزش و پروش به بازار عرضه شود

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: کتاب‌های آموزشی باید توسط سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بررسی شود و در آینده به آثاری اجازه ورود به آموزشگاه‌ها می دهیم که مهر استاندارد این سازمان رادریافت کرده باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهندس مهدی نوید، دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری این جشنواره و اهداف مستتر در آن اظهار داشت: اگر روزی بتوانیم چیزی شبیه «مهر استاندارد روی کالاها» برای کتاب‌های آموزشی تهیه کنیم، به نقطه مطلوبی رسیده‌ایم.

 

وی ادامه داد: مهر استاندارد تولیدکننده را محدود می‌کند که اصولی را در بازار رقابت رعایت کند. بنابراین اگر این توانمندی ایجاد شود که مهر سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نوعی استانداردسازی در اذهان عمومی باشد، مخاطبان کتابی را می‌خرند که مهر استاندارد داشته باشد.

نوید با اشاره به تاثیرگذاری مثبت جشنواره کتاب آموزشی رشد بر جریان تولید کتاب‌های آموزشی گفت: روزی که این جشنواره آغاز به کار کرد و ضوابط و معیارهای مناسب و مطلوب برای این دست کتاب‌ها تعیین و کتاب‌های تولیدی با آن معیارها سنجیده شد، تنها 18 درصد آثار با آن اصول منطبق بودند. اما امروزه این رقم به بالای 40 درصد رسیده است. این مسئله نشان می‌دهد که بخش غیردولتی خود را با شاخص‌ها و استانداردهای مد نظر آموزش و پرورش هماهنگ کرده است.

 

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بیان داشت: باید حتما در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بخش خاصی به امر ساماندهی کتاب‌های آموزشی اختصاص یابد. یعنی ساز و کاری شکل بگیرد که بتوان این بازار پر سود برای ناشران، و پرخطر برای دانش‌آموزان را سامان داد. گردش مالی در این حوزه بسیار بالا است و اگر آموزش و پرورش هوشیارانه وارد این میدان نشود، به دلیل این گردش مالی بالا و حجم عملیات فراوانی که در این بخش انجام می‌‌شود، سیستم تعلیم و تربیت دچار ‌آسیب‌ می‌شود.

 

وی یکی از راه‌های کنترل و ساماندهی به این بازار را اجرایی شدن مصوبه «ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی» عنوان کرد و گفت: اجرایی شدن این مصوبه می‌تواند تحول‌آفرین باشد. البته اگر دوستان ما به طور جدی وارد صحنه شوند و با توجه به روح حاکم بر این مصوبه بتوانند اهداف آن را عینیت ببخشند.

 

وی تاکید کرد: امروزه بخش غیردولتی در تولید رسانه‌ها و مواد آموزشی اعم از مکتوب و الکترونیک بسیار فعال است و تولیدات فراوان و گسترده‌ای دارد. ما می‌توانیم این مجموعه تولیدات مراکز متعدد و متنوع را هم تهدیدی برای آموزش و پرورش بدانیم و هم به عنوان یک فرصت به آن نگاه کنیم. این جزو حساسیت‌های مهم و تأمل‌ برانگیز این شورا است که بین این دو قطب مثبت و منفی تعادل ایجاد کند و زمینه رشد کیفی کتاب‌های آموزشی را فراهم کند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 2739

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha