مجید مسلمی معاون اداره کل سازمان انتقال خون در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: مایعات خون پس از اهداء خون ظرف 24 تا 48 ساعت به صورت کامل در بدن جایگیزین می شود و سلولها برای بلوغ نهایی و ایجاد شرایط جدید برای اهداء خون بین 2 تا 3 ماه وقت لازم دارند.
وی افزود: با کاهش تعداد گلبولهای خون پس از اهداء فرد احساس رضایت بیشتری از وضعیت جسمی خود دارد.
به گفته مسلمی افرادی که یک بار خون اهداء می کنند آنقدر از لحاظ معنوی و جسمی شرایط بهتری پیدا می کنند که برای اهداء مجدد ترغیب می شوند.
وی درخصوص اهداء خون در ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه کرد روز قبل از اهداء خون در فاصله زمانی بین افطار تا سحر از مایعات بیشتری استفاده کنند.
معاون اداره کل سازمان انتقال خون استان تهران ادامه داد: همچنین اهداء کنندگان بهتر است برای اهداء خون در ساعات اولیه خود اقدام کند و از انجام کارهای سنگین و در محیطهای سرباز خودداری کرده و پس از افطار همان روز مایعات بیشتری مصرف کنند.
وی درخصوص درمان غلظت خون با هجامت نیز اظهار کرد: یکی از درمانهای غلظت خون تلپوترمین (خروج خون از بدن) است اما افراد برای این مورد بهتر است اگر شرایط اهداء خون را دارند و پزشک آنان تایید می کند اقدام به اهداء خون کنند تا چند نفر دیگر نیز از خون آنها استفاده کنند.
مسلمی در پایان حداکثر فاصله زمانی برای اهدا خون توسط بانوان را سه بار در سال و برای آقایان حداکثر 4 بار در سال عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما