نجمیه گراوند منتخب همایش رضوی در بخش خانواده در فرهنگ رضوی به خبرنگار شبستان گفت: تربیت دینی در خانواده، مهمترین و ظریف ترین مسئله ای است که در جهت اشاعه و ترویج فرهنگ و سیره ائمه اطهار(ع) قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه بدون معرفت و آگاهی از شخصیت، و راه و روش ائمه(ع) این امر محقق نخواهد شد، ادامه داد: یکی از کارآمدترین و موفق ترین شیوه های تربیت، تربیت در قالب ارائه نمونه عملی و الگوی رفتاری است.
کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیت ادامه داد: شخصیت و سیره نیکوی امام رضا(ع) در این زمینه، نه تنها الگو و نمونه برای یک روزگار یا نسل یا ملت یا مکان معین است بلکه الگویی جهانی و همیشگی برای همه مردم و همه نسل هاست.
گراوند به نقش سازنده و سرنوشتساز سرپرست خانواده در حیات معنوى و تربیت دینى اعضاى خانواده اشاره کرد و افزود: برای شناخت کامل نظام تربیتی اسلام، باید قرآن و سیره پیامبراکرم(ص) و ائمه طاهرین(ع) را محور مطالعه و تحقیق قرار دهیم.
منتخب همایش رضوی استان زنجان در سال 91 خاطرنشان ساخت: امامان شیعه(ع) اسوه و الگوی فکری، عملی، اعتقادی، اخلاقی و تربیتی محسوب می شوند و راه نجات در پیروی از سیره و روش آنان است.
به گفته وی، سیره عملی و رفتار شخصی طبیعتا اثربخش تر و موثرتر از گفتار و توصیه است بالاخص اگر این سیره عملی در مسائل تربیتی و در حیطه خانوادگی باشد.
گراوند به رفتار امام رضا(ع) با اعضای خانواده شان نیز اشاره کرد و افزود: علاقه و توجه آن حضرت به خانواده در محبتی که به امام جواد(ع) داشتند نیز قابل ملاحظه است.
کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث اضافه کرد: رفتار امام رضا(ع) با فرزندش امام جواد(ع) آنقدر با محبت بود که ایشان را با نام صدا نمی زدند؛ بلکه بیشتر با کنیه مورد خطاب قرار می دادند.
وی با اشاره به اینکه تربیت باید همه جانبه باشد، اظهار داشت: پرورش بعد عقلانی و شکوفا ساختن استعداد منطق و استدلال در اعضای خانواده یکی از مهم ترین ابعاد تربیتی و تا حدودی دینی محسوب می شود؛ چرا که منطقی اندیشی سبب می شود که فرد درست بیندیشد، منطقی تصمیم بگیرد، منطقی رفتار کند و در صورت لزوم بی هیچ هراسی از دیدگاه ها و عقاید دینی و مذهبی خود دفاع نماید.
گراوند ادامه داد: سیره تربیت دینی امام رضا(ع) در خانواده اش از این منظر نیز الگویی کامل برای رهروان آن حضرت است.
وی افزود: قرآن، در سیره و سخن آن حضرت جایگاه ویژهای داشته و امام رضا علیهالسلام، زندگی روزمرّه خود را با آیههای وحی آنچنان عجین کرده بود که نور قرآن، در تمام ابعاد زندگیش پرتو افشانی میکرد.
منتخب همایش رضوی در استان زنجان با اشاره به اینکه امام رضا(ع) با پرداخت خمس، این فریضه الهی را به خانواده اش تعلیم می داد و از ثمره های مادی و معنوی آن برخوردار می شد، افزود: پرداخت خمس علاوه بر آن که پالایش روح از زنگارها و پاداش معنوی را در پی دارد، در افزایش رزق و روزی و سامان دادن به اقتصاد خانوادگی تاثیر بسزایی دارد.
به گفته وی، امام رضا(ع) با اعمال عبادی خود، از جمله ادای نماز و زکات، پرداخت خمس و صدقه و نیز آموزش قرآن و فقه و تعالیم قرآن به افراد، توانست فرهنگ رسول الله(ص) را ترویج و اشاعه نماید و آن ها را در قالب فرهنگ منور رضوی ارائه دهد.
گراوند افزود: امام رضا(ع) برای اصلاح و تربیت دینی جامعه مسلمانان، ابتدا به تربیت دینی افراد در خانواده ها تاکید داشتند و سپس به نقش آنان در اجتماع و رعایت احکام اجتماعی اشاره می کردند.
نجیمه گراوند کارشناس ارشد قرآن و معارف از استان ایلام با ارائه مقاله ای با عنوان "بررسی فرایند تربیت دینی خانواده در فرهنگ رضوی" توانست سال گذشته رتبه سوم بخش خانواده در فرهنگ رضوی را به خود اختصاص دهد.
پایان پیام/
نظر شما