خبرگزاری شبستان: مسجد زیبایی که در میدان کاج منطقه سعادت آباد تهران می درخشد، محل حضور و فعالیت صدها جوان و نوجوان است که به نام مسجد جامع الرسول مزین شده است. این مسجد که با مناره های بلند خود نماد انسانی است که خاضعانه دست به طلب از پروردگار خود برداشته، نشان استعانت و طلب مردم نمازگزاری است که بیش ترین درصد آن را جوانان تشکیل می دهند. شاید حضور این همه جوان که نیازمند محلی برای استفاده از شور و نشاط جوانی و در جستجوی کانون و مرکزی امن و پربار برای رشد و تربیت خود بودند، موجب شد، هیئت امنای مسجد جامع الرسول اقدام به ایجاد کانون فرهنگی هنری و کتابخانه برای این مسجد شوند.
تجمع و گرد آمدن جوانان، همراه با فعالیت های مذهبی، فرهنگی، دینی و قرآنی در کانون فرهنگی هنری چشمه کوثر در جوار مسجد، زمینه ساز، رشد دینی، اعتقادی، فرهنگی و علمی جوانان پر استعداد ایران اسلامی است و این توانایی های بالقوه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد در سایه مدیریت مدیران مسئول و متدین این مجموعه است که شکوفا می شود.
مساجد نه تنها زیباترین عبادات را در خود می پروراند، بلکه زیباترین اندیشه ها را نیز تعالی می بخشند. کانون های فرهنگی هنری و کتابخانه در جوار مساجد برای رشد دینی، اعتقادی، فرهنگی و علمی جوانان پر استعداد ایران اسلامی تلاش می کنند و مسجد جامع الرسول نیز یکی از همین مساجد است.
مسجد جامع الرسول میدان کاج سعادت آباد تهران در سال 1362 با مساحتی بالغ بر 16 هزار متر مربع با بخش هایی همچون مذهبی، کانون فرهنگی و هنری، حوزه علمیه، صندوق قرض الحسنه، کتابخانه و بخش پژشکی بنا شد و مسجد با دارا بودن موقوفات فراوان و چند باب مغازه توانسته هزینه های جاری مسجد را تامین کند.
کانون فرهنگی هنری چشمه کوثر مسجد جامع الرسول که از سال 1379 در این مسجد فعالیت می کند در سال 1389 موفق به اخذ مجوز رسمی از سوی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد شد و در حال حاضر با برگزاری دوره های مختلف در رشته های علمی، فرهنگی، ورزشی، آموزشی، قرآنی به جوانان و نوجوانان خدمات ارایه می دهد و توانسته جوانان و نوجوانان بسیاری را جذب این کانون کند در کنار کانون فرهنگی هنری حوزه علمیه این مسجد هم برای علاقه مندان به فراگیری علوم دینی امکان تحصیل در حوزه علمیه مسجد جامع الرسول را فراهم کرده است.
امروزه داشتن کتابخانه برای اغلب مساجد امتیاز ویژهای است که از طریق آن نمازگزاران به کتابهای مورد علاقه خود در زمینههای مختلف دینی، علمی و فرهنگی و اجتماعی دسترسی پیدا میکنند و به این وسیله یکی دیگر از ظرفیتهای مساجد برای تامین نیازهای نمازگزاران نمایان میشود. خوشبختانه در برخی از مساجد کشورمان به این امر مهم توجه بیشتری میشود و اکنون با اطمینان میتوان ادعا کرد که کتابخانههای تعدادی از مساجد از استانداردهای لازم برخوردار هستند و تقریباً اکثر نیازهای یک کتابخانه عمومی در این بخشهای فرهنگی تامین شده است. کتابخانه مسجد جامع الرسول یکی از این کتابخانه های فعال کشور است که توانسته جوانان و نوجوانان بسیاری را جذب کتابخانه و مسجد کند.
کتابخانه مسجد جامع الرسول با 400 متر مربع مساحت که در آن حدود 20 هزار جلد کتاب نگهداری و برای استفاده مراجعه کنندگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
علی سروی، مسئول امور فرهنگی و اداری مسجد در رابطه با فعالیت های کتابخانه مسجد جامع الرسول به خبرنگار شبستان می گوید: فضای قدیمی کتابخانه مسجد در سال 1377 ایجاد و در سال 1388 هم بنای جدید کتابخانه مسجد ساخته شد و اکنون به مراجعه کنندگان خدمات لازم ارائه می دهد.
وی بیان کرد: زمان خدماتدهی کتابخانه هم در طول روز معین شده که از ساعت 8 صبح شروع و تا ساعت 6 عصر این فعالیت ادامه مییابد. روزهای زوج به آقایان اختصاص یافته و در روزهای فرد هم خانمها میتوانند از منابع و امکانات این مرکز فرهنگی استفاده کنند. از لحاظ موضوع کتابهای موجود در مخزن کتابخانه هم تنوع لازم دیده میشود، ولی در حوزههای دینی آثار شاخص فراوانی به چشم میخورد. انواع کتاب های علمی، فرهنگی و اجتماعی و کمک آموزشی هم در این کتابخانه موجود است که علاقه مندان از آنها استفاده می کنند.
بخش مجلات و روزنامههای یومیه از قسمتهای فعال و پرطرفدار کتابخانه
وی اظهار کرد: بخش مجلات و روزنامههای یومیه از قسمتهای فعال و پرطرفدار کتابخانه است که اغلب به موقع به روز میشود و طرفداران خاص خود را دارد و هزینه تامین کتاب ها از منابع مالی مسجد تهیه شده است. تعداد اعضای ثابت و فعال کتابخانه مسجد الرسول حدود 300 نفر است که این تعداد اغلب از فضای کتابخانه استفاده میکنند.
مدیر امور فرهنگی مسجد جامع الرسول اذعان کرد: برای ورود و خروج افراد از فضای داخلی کتابخانه در طول روز هم محدودیتهای خاصی لحاظ شده است تا کسانی که به این مکان مراجعه میکنند از زمان تعیین شده، استفاده بهینه داشته باشند و مراجعهکنندگان به فضای داخلی کتابخانه در حدود سه ساعت مفید از این امکانات این محیط استفاده میکنند.
وی با اشاره به روز بودن کتابخانه این مسجد گفت: مسئولان کتابخانه مسجد جامع الرسول برای به روز کردن بخشهای فنی کتابخانه تلاش کرده و قسمتهای وسیعی از آن را به سیستمهای جدید مجهز کردهاند. از جمله در بخش طبقه بندی قفسههای کتابخانه، از الگوی کتابخانه ملی ایران استفاده شده است که این شیوه برای تسهیل در ارائه خدمات به مراجعه کنندگان کمک می کند.
تجهیز به سیستم کامپیوتری
سروی با بیان اینکه از سه گذشته تاکنون این کتابخانه به سیستم کامپیوتری هم تجهیز شده است، اظهار کرد: این شرایط شیوه خدماترسانی به مراجعهکنندگان را به مراتب آسان و تسهیل کرده است.
استقبال از کتاب های کمک درسی
مدیر امور فرهنگی مسجد جامع الرسول استقبال از کتابهای کمک درسی موجود در کتابخانه مسجد از سوی دانشآموزان مدارس را قابل توجه دانست و گفت: اکثر دانشآموزانی که به مقاطع تحصیلی بالاتر ورود پیدا میکنند، کتابهای کمک درسی خود را برای استفاده دیگر دانشآموزان در اختیار کتابخانه مسجد قرار میدهند.
فعالیت های جانبی
وی با اشاره به فعالیت های جانبی کتابخانه این مسجد، خاطر نشان کرد: کتابخانه مسجد جامع الرسول، دارای فعالیتهای جانبی نیز است که یکی از بخشهای جانبی، راهاندازی واحد سی دی خانه است که در آن، سی دیهای مورد نیاز مراجعه کنندگان در زمینههای مذهبی، علمی و تفریحی ارائه میشود و اکثر اعضای کتابخانه از مخاطبان اصلی این سی دی خانه هستند.
پایان پیام/
نظر شما