به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی قابل، رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین پیش از ظهر امروز(25 تیر) در نشست خبری که در سالن اجتماعات باغستان برگزار شد، بیان کرد: شورای نگهبان، نهاد نگهبانی از اسلامیت و جمهوریت نظام است و مشابه آنچه در ایران به عنوان شورای نگهبان قانون اساسی فعالیت دارد در بسیاری از کشورهای دنیا نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: کشوری وجود ندارد که چنین تشکیلاتی برای حفاظت و حراست از قوانین نداشته باشد؛ البته در کشورهای مختلف این تشکیلات به شکل های مختلف فعالیت می کند به طوری که در برخی کشورها مانند ایالت متحده آمریکا، آلمان، روسیه، بلغارستان، اتریش، اسپانیا، کره جنوبی، ترکیه و هند تشکیلاتی از جانب قوه قضاییه حفاظت از قوانین اساسی را بر عهده دارند.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین اضافه کرد: در برخی کشورها نیز اختیارات بیشتری به این تشکیلات داده اند و در بعضی از کشورها دیوان یا دادگاه قانون اساسی حرف اول و آخر را می زند و در کشوری مانند فرانسه سازمانی بالاتر از قوه قضاییه بر جریان قانون اساسی نظارت دارد.
وی عنوان کرد: در کشور ما تشکیلات شورای نگهبان از یک قوه سرچشمه نمی گیرد و قوه قضاییه و مجریه در آن سهیم هستند و بالاتر از سه قوه، مقام رهبری در تشکیل شورا نگهبان نقش دارد.
حجت الاسلام قابل اعلام کرد: اعضای شورای نگهبان 12 نفر هستند که شش نفر فقیه توسط رهبری انتخاب می شوند و شش حقوقدان نیز با پیشنهاد قوه قضائیه، انتخاب قوه مقننه و مجلس انتخاب می شوند.
وی تأکید کرد: جایگاه شورای نگهبان در قانون اساسی جمهوری اسلامی جایگاه والایی است و رهبری در خصوص اهمیت این جایگاه فرمودند اصلی از قانون به دلیلی مورد ابهام قرار گیرد، نظر شورای نگهبان فصل الخطاب است و همچنین فرمودند اعتبار نظر شورای نگهبان همچون اعتبار اصل قانون اساسی است.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) نیز فرمودند اعضای شورای نگهبان حافظ مصالح اسلام و مسلمین هستند؛ بنابراین شورای نگهبان دو وظیفه مهم برعهده دارد که یک وظیفه بحث و بررسی تطبیق قوانین با قانون اساسی و شروع مقدس است و وظیفه دیگر شورای نگهبان نظارت بر انتخابات است.
وی توضیح داد: در 21 اصل از اصول قانون اساسی از شورای نگهبان نام برده شده است.
بدون حضور شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی رسمیت ندارد و در واقع تنها کار مجلس در غیاب شورای نگهبان، بررسی اعتبارنامه اعضای خود است و هیچ قانونی بدون نظر شورای نگهبان قابل اجرا و ابلاغ نیست.
حجت الاسلام قابل با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها گفت: بنا به ضرورت هایی که در کشور تشخیص داده شد، تصمیم بر این شد که هر دو انتخابات در یک مرحله برگزار شود به طوری که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را در سال جاری داشتیم و در سال 94 نیز انتخابات مجلس و خبرگان رهبری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در انتخابات دو گروه ناظر بر سر صندوق های رأی حضور داشتند که یک گروه ناظر بر شوراها بودند که از جانب نمایندگان مجلس انتخاب شده بودند و گروه دیگر ناظران بر انتخابات ریاست جمهوری بودند که از سوی دفاتر نظارت بر شورای نگهبان انتخاب شده بودند و در انتخابات بعدی که انتخابات مجلس و خبرگان رهبری است، کار بر عهده شورای نگهبان است.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین تأکید کرد: در انتخابات 24 خرداد تخلفی که تأثیرگذار در روند انتخابات باشد، وجود نداشت و اگر تخلفی نیز بود، مربوط به کاندیداهای شوراها بوده است.
وی در خصوص تخلفات انتخابات شوراها شهر و روستا اظهار کرد: ما دخالتی در بحث انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا به عنوان دفتر نظارت شورای نگهبان نداشته و نداریم و تشکیلات مستقلی نظارت بر امر شوراها را بر عهده داشته است ولی به لحاظ اینکه تجربه بیشتری در امر انتخابات داشتیم، بیان کردیم که می توانند از نیروهای مازاد ما استفاده کنند.
حجت الاسلام قابل افزود: ما معتقد هستیم کسی که می خواهد عهده دار مسئولیت عضویت در شورای شهر و روستا شود باید دارای بینش، فکر و ایده صحیح بوده و این کار با تخصص وی همخوانی داشته باشد ولی در برخی از تبلیغاتی که انجام شد، این موارد وجود نداشت و آنچه مطرح شد در حد شعار بود.
وی خاطر نشان کرد: در بحث انتخابات ریاست جمهوری چه در استان و چه در سطح کشور، صندوق باطل شده نداشتیم و در واقع تخلفات در صورتی شامل ابطال یک صندوق می شود که اصل سلامت انتخابات را زیرسوال ببرد و در انتخابات به صورت کامل تحت کنترل بود و 3 هزار و 674 نفر عوامل نظارتی داشتیم و در کنار اینها بازرسانی فعالیت داشتند که برخی دارای کارت ویژه بودند.
پایان پیام/
نظر شما