حجتالاسلام والمسلمین ولیالله عیسی زاده، محقق مرکز بین المللی اسراء در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در مورد رابطه میان تفسیر و تدبر در قرآن گفت: تفسیر مقدمه ای برای تدبر در قرآن است. فهم عمیق و نهانی قرآن را تدبر می گویند. از ائمه (ع) رسیده است که هر سوره و آیه ای، بطونی مختلفی و هر بطنی هفتاد بطن دارد که هر کسی نمی تواند به این بطون دسترسی پیدا کند.
وی افزود: مفسران بزرگ لازم است تا بتوانند بطون قرآن را بفهمند و برای دیگران تشریح کنند. اینکه ما ظاهر آیات را تفسیر می کنیم و چیزی که از ظاهر آیات به دست ما می رسد بحث های خاص خود را دارد. به نظر می رسد این بحث ها، مقدمه ای برای تفکر و تدبر عمیق در قرآن کریم است.
حجت الاسلام عیسی زاده در پاسخ به این سؤال که ایجاد یک مکتب تفسیری جدید چه ملزوماتی می خواهد؟، اظهار کرد: ایجاد مکتب تفسیری جدید نیازمند شخصی است که اشرافی کامل بر تمامی تفاسیر داشته باشد؛ چه تفاسیر اهل سنت و چه تفاسیر شیعه.
وی تاکید کرد: نخستین بحث این است که اشراف بر تفاسیر نگاشته شده قدیم و جدید داشته باشد تا از تفسیر دیگر مفسران باخبر باشد. در میان اهل سنت هم مکاتب تفسیری مطرح است و علمای معاصر اهل سنت مشغول این فعالیت ها هستند. همچنین در میان علمای اهل شیعه هم هست.
حجت الاسلام عیسی زاده با بیان اینکه بعید می دانم مؤسسه ای جهت شناخت مکاتب تفسیری در کشور وجود داشته باشد و نیاز هست که چنین مؤسسه ای وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: بزرگان حوزه و دانشگاه باید با شناخت مکاتب تفسیری قدیم و جدید سعی در ایجاد مکاتب تفسیری جدید داشته باشند تا عرصه های بیشتری را به روی جوانان بگشایند.
پایان پیام/
نظر شما