از اسراف در سفره های احسان ماه رمضان خودداری شود

امام جمعه موقت ساری و رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جماعات مازندران با تأکید بر دوری از اسراف و مصرف گرایی در سفره های احسان ماه رمضان گفت: سفره های افطار به فخرفروشی و تجمل گرایی تبدیل نشود.

حجت الاسلام محمد قاسمی، امام جمعه موقت شهرستان ساری و رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جماعات استان مازندران امروز(25تیر) در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان با اشاره به برخی از آداب و رسوم رایج در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: مردم روزه دار و مؤمن سراسر کشور در این ایام مبارک بیش از هر زمان دیگری به فکر نیازمندان و فقرا هستند و سفره های احسان جلوه خاصی به این ماه مبارک بخشیده است.

 

وی خاطرنشان کرد: سنت حسنه افطاری دادن در ماه رمضان، یکی از آداب و رسوم پسندیده مردم ایران است که ریشه در باورهای دینی دارد، چنانکه در روایتی از معصوم(ع) آمده هر مؤمنی که مؤمنی را در ماه رمضان اطعام کند برای او اجر آزاد کردن 30 بنده است و برای او نزد خدا یک حاجت مستجاب قرار داده می شود.

 

امام جمعه موقت شهرستان ساری با بیان این که بهتر اطعام دهی در ماه رمضان ویژه نیازمندان و فقرا باشد، گفت: توجه به سیره عملی معصومین(ع) در زندگی شخصی و عرصه اجتماعی نشان می دهد آن بزرگواران نیز نسبت به اطعام ایتام و نیازمندان در ماه مبارک رمضان توجه ویژه و سفارش داشته اند.

 

حجت الاسلام قاسمی با تأکید بر دوری از اسراف و مصرف گرایی در سفره های احسان ماه رمضان گفت: با توجه به گرانی های اخیر و سختی معیشت برای خانواده های کم درآمد، گسترش فرهنگ انفاق و اطعام در جامعه ضرورتی انکارناپذیر است، رسول خدا(ص) در فضیلت انفاق و اطعام روزه داران در ماه رمضان می فرمایند: ای مردم کسی که در این ماه روزه دار مؤمنی را افطاری دهد، نزد خداوند ثواب آزاد کردن یک بنده و آمرزش نسبت به گناهان گذشته اش را دارد.

 

وی ادامه داد: آن حضرت همچنین در پاسخ کسانی که به خاطر فقر و عدم توانایی بر اطعام روزه داران نگران بودند که از چنین پاداش هایی محروم باشند، فرمود: «اتَّقُوا النَّارَ وَ لَوْ بِشِقِّ تَمْرَةٍ، اتَّقُوا النَّارَ وَ لَوْ بِشَرْبَةٍ مِنْ مَاء؛ از آتش جهنم پروا کنید ولو با افطاری دادن به مقدار یک خرما، از آتش جهنم بپرهیزید و لو با افطاری دادن به مقدار یک جرعه آب، که این فرمایش نشان از اهمیت احسان و اطعام در این ماه مبارک دارد.

 

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جماعات استان مازندران با انتقاد از این که گاه سفره های افطار بهانه ای برای فخرفروشی و تجمل گرایی میان خانواده ها تبدیل می شود، گفت: سفارش دین مبین اسلام و ائمه طاهرین(ع) بر این است که هرکس به قدر توان خویش بایستی به این کار خیر که اثرات مطلوب اجتماعی را به همراه دارد، بپردازد، نباید چنین فرهنگی غلط مانع از افطاری دادن خانواده های متوسط جامعه شود.

 

حجت الاسلام قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود با برشمردن برکات ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ماه رمضان فرصتی برای تقرب الهی است، ماه تفکر و اندیشه، خلوت با خود و مناجات با خداوند متعال و دستیابی به تقوای الهی است، در این ماه درهای لطف و رحمت الهی به روی بندگان گشوده می شود.

 

وی با اشاره به این که رمضان ماه دعا و مناجات است، گفت: ماهی که انسان از لحظه سحر تا لحظه افطار تنها خدا را در نظر دارد و سعی می کند که از هر گناهی دوری کند و عاشقانه و از روی اخلاص بندگی کند، باید دانست که یکی از فلسفه های ماه رمضان غفلت زدایی و بازگشت انسان به سوی خداوند است.

 

پایان پیام/

کد خبر 273296

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha