به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، کیانوش کوچکی نژاد، مدیرکل بهزیستی گیلان، امروز(24تیر)در جمع خبرنگاران استان به مناسبت فرا رسیدن هفته بهزیستی با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی 123 در 5 شهرستان گیلان، اظهارکرد: اورژانس اجتماعی در شهرهای رشت، فومن، انزلی، تالش و لاهیجان در حال ارائه خدمات است.
وی افزود: طی سال گذشته 3 هزار و 350 آسیب دیده به طور مستقیم از خدمات این اورژانس استفاده کرده ضمن اینکه 4 هزار و 626 تماس تلفنی نیز با خط 123 گرفته شده است.
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به ساماندهی کودکان کار در استان، گفت: از طریق همین اورژانس اجتماعی45 کودک کار در سال گذشته ساماندهی شد.
وی اضافه کرد: در سال جاری نیز 25 کودک کار در مراکز کودکان کار بهزیستی نگهداری میشوند.
کوچکی نژاد با بیان اینکه دادگستری حضانت سرپرستی کودکان بیسرپرست را به سازمان بهزیستی واگذار کرده است، تصریح کرد: 210 کودک بیسرپرست فاقد پدر و مادر در 15 خانه شبانهروزی این سازمان نگهداری میشوند.
وی با اشاره به تشکیل مراکز مشاوره قبل از طلاق در این سازمان، اظهار کرد: با تصویب قانون حانواده در سال گذشته و ابلاغ آن به قوه قضائیه و دادگستری مشاوره قبل از طلاق اجباری شده است.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه همه قضات موظف هستند تا زوجهای طلاق را به مراکز مشاوره قبل از طلاق هدایت کنند، افزود: دادگستری موظف است ظرف مدت سه سال مراکز مشاوره طلاق را در دادگستری ایجاد کند و در طول این مدت طبق قانون از ظرفیت مراکز مشاوره بهزیستی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون شش شهرستان دارای این مراکز مشاوره است، گفت: 2 هزار و 480 نفر طی سال گذشته در این مراکز پذیرش شدند که 20 درصد این مراجعه کنندگان به سمت یکدیگر بازگشتند.
این مقام مسئول مشاوره ژنتیک را از دیگر طرحهای مهم بهزیستی اعلام و اذعان کرد: فرهنگ سازی مطلوبی در این خصوص صورت نگرفته و باید این مشاوره برای زوجهای دارای ازدواج فامیلی یا زوجهای دارای معلولیت در یکی از اعضای خانواده اجباری شود.
وی ادامه داد: با توجه به مباحث پیش آمد در جامعه و تلاش بهزیستی، امسال مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج برای همه مردم اجباری و تصویب میشود.
کوچکی نژاد با اشاره به تشکیل 7 مرکز مشاوره ژنتیک در استان، گفت: یک هزار و 354 زوج در سال گذشته به این مراکز مراجعه کردند که با توجه به آمار ازدواج در استان این درصد بسیار کمی است.
وی در ادامه به غربالگری چشم 63 هزار و 107 کودک زیر شش سال اشاره و اظهار کرد: 90 درصد کودکان استان تحت این آزمایش قرار گرفتند که یک هزار و 43 نفر مشکوک بوده به مراکز تخصصی فرستاده شدند که از این تعداد 251 نفر دچار بیماری تنبلی چشم و یا اختلالات بینایی بودند.
پایان پیام/
نظر شما