حجتالاسلام سید مهدی واعظ موسوی، خطیب برجسته کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه مسجد خبرگزاری شبستان درباره جایگاه مسجد و ارزش حضور در خانه های خدا در ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به اینکه اسلام دینی کاملا اجتماعی و مسجد پایگاه اجتماع مسلمین است بنابراین حضور در مسجد در ماه میهمانی خدا پاداشی چند برابر دارد.
وی افزود: در روایات اسلامی تاکید بسیاری بر خالی نگذاشتن مساجد و اقامه نماز در مسجد شده است این که در روایات برای ساختن مساجد و مسجد رفتن فضایل زیادی ذکر شده، برای آن است که مساجد خالی نمانند. البته مسجد تنها مکانی برای خواندن نماز نیست. بلکه مکان تربیت مسلمانان نیز هست و جایی است که آداب، احکام زندگی و مطلع شدن از مسائل اجتماعی و رفع مشکلات مسلمانان نیز از این مکان الهی پیگیری می شود. بنابراین حضور در این مکان به ویژه در ماه مبارک رمضان فضائل و برکات بسیار و فضایلی چند برابر دیگر ماه ها دارد.
وی بیان کرد: با نگاه به تاریخ اسلام نیز می بینیم که مسلمانان از همان ابتدای هجرت نبی مکرم اسلام به محض مهاجرت از مکه به مدینه، اولین اقدامی که انجام دادند، احداث مسجد برای گسترش پیوندهای اجتماعی بود و صفوف مسلمین در ماه مبارک رمضان گسترده تر می شد.
حضور در مسجد ملاک تشخیص ایمان یا نفاق
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر فضلیت حضور در مسجد از نگاه اسلام خاطرنشان کرد: در صدر اسلام حضور یافتن در مسجد به قدری با ارزش بود که اگر کسی در مسجد و نمازهای جماعت حضور نمی یافت متهم به نفاق بود. اسلام برای حضور در مسجد ارزش بسیاری قائل است و آن را یک اصل و شاخص برای تشخیص ایمان و نفاق می داند ولی در حال حاضر عدم حضور در مسجد هیچ واکنشی را در بر ندارد.
نقش رسانه ملی در پررنگ کردن حضور مردم در مساجد
این خطیب برجسته با انتقاد از بی توجهی به حضور پر رنگ مردم در مساجد به ویژه در ماه مبارک رمضان تصریح کرد: متاسفانه رسانهها با سریالهایی که بعد از افطار پخش میکنند مردم را به خانه ها پایبند می کند این در حالی است که رسانه به ویژه رسانه ملی نقش مهمی در پر رنگ کردن حضور مردم در مساجد و به تصویر کشیدن این حضور دارد.
پایان پیام/
نظر شما