بازتاب حوادث مصر در رسانه های اروپایی +فیلم

رسانه های اروپایی هر کدام با سلیقه و سیاست گذاری خاص خود درباره حوادث مصر به تحلیل و بررسی پرداخته اند.

ارتش و اخوان المسلمین در مصر رودرروی یکدیگر قرار گرفته اند و هر یک، طرف مقابل را به زیر پا گذاشتن قانون اساسی متهم می کنند. به این موضوع از منظر برخی از رسانه های تصویری اروپا نگاهی می اندازیم.

شبکه تی وی ای اسپانیا

ابتدا به سراغ تلویزیون اسپانیا می رویم که با مستندی از یک روزنامه نگار مصری کشته شده در وقایع اخیر، گزارش خود را آغاز کرده است.

احمد امیر حسین، 26 سال داشت و در یک روزنامۀ نزدیک به اخوان المسلمین به عنوان خبرنگار مشغول به کار بود. روز دوشنبه، در میان تظاهرکنندگان هوادار اخوان المسلمین در برابر ساختمان گارد ملی، وی تصاویری را از این کشتار ضبط کرده است.

این تصاویر نشان می دهد یک تک تیرانداز که روی سقف ساختمان جای گرفته، به سمت هواداران اخوان المسلمین شلیک می کند. در این تیراندازی، دست کم 50 نفر کشته شدند. احمد نیز یکی از قربانیان بود. همکاران وی، دوربین او را پیدا کردند و تصاویری که احمد ضبط کرده بود پخش شد.

اخوان المسلمین نیز از این تصاویر برای تکذیب ادعای ارتش استفاده کرد. ارتش بعد از این حمله، اعلام کرده بود در آن تیراندازی، تعدادی تروریست مسلح قصد داشتند ساختمان گارد ملی را تسخیر کنند.

خبرنگار تلویزیون اسپانیا در ادامۀ گزارش خود، به شهر اسکندریه رفته است. تصاویر ضبط شده در این گزارش، نشان می دهد جوانان شاد از برکناری محمد مرسی، از روی سقف خانه ها، به هواداران اخوان المسلمین سنگ پرتاب می کنند. هواداران محمد مرسی نیز در پاسخ، به بالای سقف خانه ها می روند تا کسانی را که به انها سنگ پرتاب کرده اند، به پایین پرتاب کنند. جوان تر ها سعی می کنند از دست آنها فرار کنند اما یکی از طرفداران محمد مرسی یکی از این جوان ها را گرفته و به پایین پرتاب می کند.

دیگر طرفداران محمد مرسی که در خیابان هستند، شروع به کتک زدن جوان پرتاب شده به خیابان می کنند و این جوان نوزده ساله بر اثر ضربات وارده جان می سپارد. یکی از حمله کنندگان دستگیر شده و از اقدام خود اظهار پشیمانی می کند و خود را لایق مرگ می داند.

شبکه دوم تلویزیون فرانسه

نزدیک به 10 هزار فرانسوی در مصر زندگی می کنند. آنها خود را با انقلاب و تحولات کشور تطبیق داده اند و برخی از آنها نیز در تجمعات اخیر مشارکت دارند. شبکۀ دوم فرانسه به سراغ یک زوج فرانسوی که همراه با مصری های مخالف محمد مرسی در میدان تحریر حضور دارند، رفته است.

به گفتۀ خبرنگار شبکۀ دوم تلویزیون فرانسه، اکثر فرانسوی های ساکن مصر با تحولات اخیر موافق هستند و از برکناری محمد مرسی استقبال می کنند. با اینحال، همۀ آنها معتقدند که جامعۀ مصر حالا دو پارچه شده و رسیدن به آشتی ملی طولانی و دشوار خواهد بود.

شبکه تی اس آر سوییس

شکبۀ تلویزیونی سوییس نیز، همزمان با آغاز ماه رمضان، به این موضوع و برنامه ریزی معترضان به ادامۀ حضور در خیابان ها و انجام فرایض دینی خود پرداخته است.

خانوادۀ ابراهیم در یک محلۀ فقیرنشین قاهره زندگی می کنند. در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012، همۀ اعضای خانواده به نامزد اخوان المسلمین رای دادند. آنها امیدوار بودند که شرایط تغییر کند. واعل، تمام وقت خود را، هنگامی که در خانه است، در مقابل دستگاه تلویزیون خود می گذراند و می گوید در انتخابات آینده، به هیچ کس رای نخواهد داد. او می گوید از وضعیت حاضر سرخورده شده است.

بی ثباتی سیاسی، وضعیت اقتصادی را نیز بدتر کرده است. خانواده های مصری مجبورند صرفه جویی کنند. صاحبان فروشگاههای مواد غذایی هم از این بی ثباتی اقتصادی در امان نیستند.

همه در مصر امیدوارند که عمر بحران سیاسی که کشور را درگیر خشونت و خونریزی روزانه میان هواداران دو طرف کشانده است، کوتاه باشد.

شبکه آر تی آر روسیه

شبکۀ آر تی آر روسیه نیز به بحران اقتصادی در مصر و تاثیر آن بر روی صنعت گردشگری پرداخته است. از زمان انقلاب 2012 و سقوط حکومت حسنی مبارک، گردشگری در مصر که منبع اصلی درآمد این کشور است، با کاهش چشمگیر درآمد روبرو بوده است. خبرنگار این شبکه به سراغ اندک گردشگر روسی که به مصر سفر کرده اند، رفته و به این موضوع پرداخته است.

سواحل مصر آرام است و خبری از تظاهرات نیست با اینحال، بسیاری از سکنۀ مناطق نزدیک به سواحل دریای سرخ، از شرایط حاضر ناراضی اند چرا که گردشگران خارجی دیگر مصر را برای سفر انتخاب نمی کنند.

غردقه، یکی از شهرهایی است که تا پیش از این، میزبان گردشگران زیادی بوده است. امروز، همه جا در این شهر خالی به نظر می رسد و صاحبان فروشگاهها و رستوران ها، هر روز نسبت به روز پیش، مشتریان کمتری دارند.

گزارشگر این شبکه می گوید انقلاب در مصر طولانی شده است و گردشگران زیادی که پیش از این به این کشور می امدند تا شاهد وقایع باشند، اینجا را ترک کرده اند. تنها 30 درصد از ظرفیت هتل ها اشغال شده و گردشگران ترجیح می دهند خیلی از محل استقرار خود دور نشوند. نظامیان کمتری در خیابان های شهر غردقه حضور دیده می شوند. از پرواز هلی کوپترها و iواپیماها بر فراز این شهر خبری نیست و تنها برای تامین امنیت شهر، اتومبیل ها توسط پلیس و آنهم در شب کنترل می شود.

گردشگرهایی که به این محل آمده اند، می گویند تعطیلاتشان به خاطر محصور بودن در میان دیوارها بخاطر ترس از بیرون رفتن خراب شده است.

این ها همه تاثیر جدی و بدی روی صنعت گردشگری مصر گذاشته است. دوازده درصد از جمعیت مصر در این صنعت اشتغال داشتند که بسیاری از انها، امروز شغلشان را از دست داده اند. گردشگری سالانه 10 درصد از درامد این کشور را تشکیل می داد. در سال 2010، بیش از یازده میلیون گردشگر به این کشور سفر کردند که از این طریق بیش از 10 میلیارد دلار آمریکا عاید مصر شده بود.
 

کد خبر 272658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha