به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، نشست بررسی مشکلات کاغذ در ایران با رویکرد «ارائه راهکارهایی برای افزایش تولید ملی و نیاز عمده کاغذ کشور و ارائه نتایج کارگروه کاغذ» که صبح امروز 22 تیرماه در خبرگزاری فارس با حضور اهالی رسانه برگزار شد. در این نشست «ابوالفضل روغنی» مدیر کارخانه کاغذ مازندران، «همایون امیرزاده» مشاور معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد و دبیر کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «حمید قبادی» مشاور سابق معاون امور فرهنگی، «سیدطاهر شبیری» دبیر سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا، «نادر قدیانی» رییس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران و «علی اکبر تورانیان» عضو هیات مدیره انجمن ناشران دانشگاهی حضور داشتند و اظهارات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
ایران قابلیت قطب شدن تولید کاغذ را دارد
«سیدطاهر شبیری» دبیر سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوای ایران در ادامه این نشست با بیان اینکه بحث فرهنگ در کشور ارتباط مستقیمی با کاغذ دارد، گفت: کاغذ را میتوان در سه بخش اعم از فرهنگ، صنعت و بهداشت مورد بررسی قرار داد اما احساس میکنیم آن بخشی که مورد نظر اهالی رسانه است، بخش فرهنگ است.
وی تاکید کرد: تواناییهای تولید و توسعه صنعت کاغذ در کشور وجود دارد یعنی قابلیت آن در کشور مشاهده میشود تا در محدوده جغرافیایی خودمان قطبی شویم چرا که ایران دارای منابع طبیعی جنگلهای بسیار نسبت به کشور ترکیه است اما این کشور در تولید کاغذ پیشقدم است.
شبیری با بیان اینکه استطاعت تولید کاغذ در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این خصوص مدیریت برنامهریزی شده در کشور کم است، یعنی اینها وظایف حاکمیتی است به گونهای دیگر حاکمیتها باید استعدادها را از تشکلها درخواست کنند اما متأسفانه در این راستا مدیریتی وجود ندارد و هر دولتی برای خودش مدیریت استراتژیک مینویسد.
وظیفه وزارت ارشاد تولید محتوای فرهنگی است نه تولید کاغذ
وی با تاکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران نباید وارد قضیه کاغذ شوند، افزود: ارگانهای فرهنگی چون وزارت ارشاد و اتحادیهها تخصص لازم را در این حوزه ندارند و تنها باید به تولید محتوای فرهنگی بپردازند.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران اضافه کرد: کاغذ به حوزه صنعت و معدن ارتباط دارد که متأسفانه در این حوزه نقشی از وزارت صنعت مشاهده نمیشود.
گلایه از قبادی/ وزارت ارشاد نسبت به تعرفه کاغذ مخالف بود
وی به اظهارات همایون امیرزاده درباره تعرفهها، اشاره کرد و گفت: مصوبهای که اشاره شد دولت را برای حمایت از تولید کنندگان موظف کرده بود تا نسبت به تعرفه وارد کننده اقدام کنند. وزارت ارشاد نسبت به تعرفه کاغذ مخالف بود به گونهای که باید گفت آقای قبادی همیشه مخالف تعرفه کاغذ بودند، وی به بنده گفته بود که یک کتب مذهبی اگر با 400 تومان بیشتر به فروش برسد آیا مخاطب میتواند به خرید آن بپردازد در صورتی که اگر وزارت ارشاد میخواهد با 400 تومان افزایش دچار مشکل شود دیگر چه ارزشی خواهد داشت.
شبیری ادامه داد: وزارت ارشاد یک بار هم از ما دعوت نکرد که در کارگروه کاغذ شرکت کنیم چرا که آنها معتقدند برای کاغذ و مساله آن به تشکیل کارگروه پرداختهاند اما هیچ گاه ما را برای حضور در این جلسات دعوت نکردند.
افراد غیرمتخصص به حوزه کاغذ ورود پیدا کردند
وی با اشاره به اینکه بحث بررسی مشکلات کاغذ، بحث حرفهای است، بیان کرد: ما میخواهیم به این نتیجه برسیم که چه کار کنیم تا تولید در کشور ارتقا یابد به همین منظور سندیکای کاغذ و مقوا از سرمایهگذاران خارجی دعوت کرده است چرا که میزان سرمایهگذار کاغذ بالا است.
به گفته شبیری، زمانی که قیمت ارز بالا رفت هیچ پوشش بیمهای برای کاغذ به وجود نیامد یعنی اگر قیمت کاغذ در کشور افزایش یافت به دلیل آن بود که نوع پوشش بیمهای برای آن وجود نداشت و حمایتی از سوی دولت نیز برای آن صورت نگرفت و افراد غیرمتخصص وارد این حوزه شدند.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با اشاره به اینکه باید نظامی مشخص برای کاغذ ایجاد شود، گفت: اگر معتقدیم که کاغذ یک کار استراتژیک است باید برای آن نظامی فراهم شود چرا که خیلیها هستند که در حوزه کاغذ ذینفع بوده که باید برای هر کدام از آنها جایگاهی مشخص شود.
پایان پیام/
نظر شما