دکتر حسین فرش فروش، عضو انجمن روانشناسی اجتماعی کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره ی افزایش مصرف گرایی در کشور گفت: مصرف استفاده مناسب از کالا برای رفع نیازها است.
وی افزود: انسان همیشه برای مصرف به کیفیت کالا توجه دارد اما امروزه کیفیت فدای کمیت شده است.
فرش فروش تصریح کرد: امروز افتخار نسبت به کمیت مصرف تا کیفیت مصرف است که به انسان حس خوشبختی و شادی می دهد؛ بنابراین فرد به دارندگی فخر می کند.
وی با بیان اینکه از نظر روانشناختی وقتی کیفیت جای خود را به کمیت می دهد مصرف گرایی افتخار محسوب می شود تصریح کرد: این فخر فروشی یک نوع افکار کاذب در برابر واقعیت ها است.
به گفته ی فرش فروش متاسفانه مصرف گرایی در بسیاری از خانواده ها مورد تشویق قرار می گیرد و کمیت در زندگی مهم می شود.
وی با اشاره به نیاز پیشرفت در افراد گفت: هنگامی که انسانی حال را با گذشته خود مقایسه کند ممکن است حس پیشرفت یا عدم حس پیشرفت را کند که اگر حس پیشرفت نکند با مصرف گرایی و خرید لوازمی که مورد نیازش نیست و یا دارد و می خواهدبا خرید یک کالا به روز تر حس پیشرفت را در خود ارضا کند.
عضو انجمن روانشناسی اجتماعی کشور افزود: از جنبه روانشناختی انسانها با مصرف گرایی احساس پیشرفت می کند.
وی با بیان اینکه حس پیشرفت به صورت واقعی وجود دارد تصریح کرد: اما این حس به صورت کاذب با مصرف گرایی ارضا می شود.
وی با تاکید بر اینکه در هر چیز که افراط و تفریط وجود داشته باشد متقابلاً آسیب هم وجود دارد اظهار کرد: انسان براساس تعادل آفریده شده است و همیشه در جستجو تعادل است.اگر فردی تعادل خود را با افراط یا تفریط به دست آورد اشتباه است و آسیب می بیند.
فرش فروش با بیان اینکه نباید به طور افراطی تعادل برقرار شود گفت: در همه چیز باید اعتدال وجود داشته باشد هنگامی که روزه هستیم نباید هنگام افطار در پرخوری افراط کنیم چرا که در روزه گرفتن به دنبال عدالت و اعتدال در روان و ایمان هستیم.
عضو انجمن روانشناسی اجتماعی کشور اظهار کرد: آسیب اقتصادی به دنبال مصرف گرایی به وجود می آید و در روان انسانها تاثیر می گذارد.
وی با بیان اینکه کسانی که همیشه طمع دارند نسبت به مسایل دنیایی همیشه عقب می مانند تصریح کرد: خداوند در قرآن فرموده است که طمع کار و حریص را دوست ندارد چرا که حریص بودن و رفتار فرد تاثیر می گذارد که می تواند از آسیب های روانی و اجتماعی باشد.
پایان پیام/
نظر شما