آیت الله آمیر سید محمد یثربی، رئیس حوزه علمیه کاشان در گفتگو با خبرنگار شبستان با اعلام این خبر در تشریح زوایای شخصیتی این عالم ربانی و بزرگوار گفت: ششم رمضان سالروز عروج بزرگمردی ممتاز از رجال ایمان و خداخواهی است که وجودش سرشار و مالامال از توحید و اخلاص بود.
وی با استناد به حدیثی از رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) که ذکر و یاد بندگان صالح خدا رحمت و برکت را نازل می کند افزود: آیت الله یثربی عالمی متجلی اخلاق کریمه و صفات پسندیده بود.
به گفته وی، منش و رفتار آیت الله سید مهدی یثربی(ره) جلوهی از اوصاف متقین در خطبه «همام» بود و بر این اساس مومنی بود که برای آسایش و خدمت به انسانها رنج و سختی را بهجان میخرید و دانش و گفتههایش را در عرصه عمل همراه با صبوری و بردباری اثبات می کرد.
رئیس حوزه علمیه مرحوم آیت الله سید مهدی یثربی(ره )کاشان در ادامه با تاکید بر فضایل والای علمی و عملی آیت الله سید مهدی یثربی(ره) گفت: عالم جلیل القدر شخصیتی بود که تمام وجودش در خدمت به بندگان خوب خدا ذوب شده بود و همین عامل دلیل ماندگاری این شخصیت جاودانه در اذهان مردم کاشان شده است.
آیت الله آمیر سید محمد یثربی با تاکید بر اینکه امام جمعه فقید کاشان و عضو خبرگان رهبری شیفته خدمت به مردم بود، افزود: نکته مهم و قابل تامل در اینست که وی آن خدمات موثر و ماندگار را بر اساس نیازمندی مردم و با درک آن نیازهای ضروری و مورد احتیاج آنها انجام می داد.
وی تصریح کرد: آیت الله یثربی در آن زمان که جامعه کاشان را بی بهره از حوزه علمیه دید با درک نیاز روحی و معنوی مردم و شان و منزلت دارالمومنین کاشان به دایر کردن حوزه اقدام به تاسیس حوزه علمیه در این شهرستان کرد.
به گفته وی آیت الله سید مهدی یثربی امام جمعه فقید کاشان علاوه بر فعالیت های مبارزاتی در زمان انقلاب علیه رژیم پهلوی از ائمه جمعهای بود که در جریان جنگ ایران و عراق نیز بیشترین حضور را در جبههها داشت.
رئیس حوزه علمیه کاشان در پایان خدمات موثر و ماندگار امام جمعه فقید کاشان در این شهرستان را خاطرنشان کرد و گفت: تاسیس صندوق قرض الحسنه، بیمارستان گلابچی قبل از انقلاب، دانشگاه، کارخانههای گوناگون، راهاندازی اتوبان، ساخت خوابگاه های دانشجویی در کاشان و تهران، احداث مسکن برای محتاجان، تامین هزینه بیماران نیازمند، کمک به اشتغال و ازدواج جوانان، حل اختلافات خانوادگی مردم، ایجاد نخستین دفتر اعزام مبلغ، تاسیس بنایی در جوار مدرسه علمیه برای فعالیت های فرهنگی و برگزاری سخنرانی مذهبی، تاسیس درمانگاه و زایر سرای رضویه در مشهد و ساخت ده ها مسجد و حسینیه و حمام در شهر و روستاها از جمله خدمات ارزنده آن مرحوم در طول حدود نیم قرن حیات بابرکتش در کاشان است.
حاج 'سیدمهدی یثربی' فرزند 'سید محمدرضا یثربی' در روز عید غدیر سال 1343 هجری قمری برابر با سال 1304 هجری شمسی در شهرستان کاشان متولد شد.
سید مهدی در سن سه سالگی پدر خود را از دست داد و در حمایت برادر والامقام خود مرحوم آیت الله العظمی آقا 'میر سید علی یثربی (ره )' به سن رشد رسید.
وی همزمان با پایان دوران طغیان رضاخانی، به فراگیری مقدمات و ادبیات در حوزه پرداخت و پس از مهاجرتی کوتاه به قم، مجددا در کاشان در حوزه ای که به امر برادر عالیقدر خود تاسیس شده بود به ادامه تحصیل پرداخت و از محضر مدرسان و استادانی چون مرحوم آیت الله 'حاج شیخ محمود نجفی (ره )' در سطوح متوسطه و مرحوم آیت الله العظمی 'آقای میرسید علی یثربی' در قسمتی از سطوح عالیه بهره جست.
وی در سال 1368 هجری قمری به قم رفت و پس از تحصیل سطوح عالیه، نزد استادانی همچون حضرات آیات 'سلطانی '، 'طباطبایی ' و 'نجفی مرعشی' به درس خارج مرحوم آیت الله العظمی 'بروجردی' حاضر شد.
آیت الله یثربی همچنین از محضر استادان بزرگ حوزه در فقه و اصول، آیات عظام حضرت امام خمینی(ره )، 'سید محمد باقر محقق داماد'، 'گلپایگانی' و 'اراکی'(رضوان الله علیهم ) کسب فیض کرد.
وی در مباحث تفسیر قرآن و فلسفه استاد بزرگ 'علامه طباطبایی(ره )' نیز شرکت کرد و تا سال 1379 قمری (1338شمسی ) به تحصیل و تدریس در حوزه علمیه قم اشتغال داشت.
پس از فوت ناگهانی برادر بزرگوار خود، به امر مرحوم 'آیت الله بروجردی' و اشاره سایر استادان از جمله امام راحل به کاشان مراجعت کرد و در اولین روزهای استقرار، از سوی حضرت امام خمینی (ره ) به وکالت ایشان در امور شرعی و تصدی امور مذهبی شهر منصوب شد.
مردم منطقه کاشان که تنها یادگار این بیت رفیع (با سابقه 700 ساله ) را بعد از رحلت برادر در بین خود دیدند، به گرد وی جمع شدند و او نیز بدون هیچ قیدی، به اصلاح امور مردم به خصوص طبقه محروم پرداخت.
سرانجام آیت الله یثربی قدس سره در مهرماه سال 1385 مطابق با ششم رمضان المبارک سال 1427 (روز زیارتی مخصوصه حضرت امام رضا علیه السلام) در سن 83 سالگی بر اثر ابتلا به بیماری ریوی در بیمارستان پارس تهران رحلت کرد.
پایان پیام/
نظر شما