راز برتری شهرالله بر دیگر شهور

خبرگزاری شبستان: همه درهای آسمان ها در آغازین شب رمضان به روی مشتاقان باز می شود و تا آخرین شب این ماه پذیرای سوخته دلان و اهل مناجات است.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین مهدی اسماعلی، مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در مورد فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اظهار کرد: مشتاقان دیدار این ماه لحظه شماری می کنند تا با حضور بر سفره افطار و سحری ضمن سوزاندن آثار گناه و خطاها و پیرایش و صفا دادن روح و جان، نفس خویش را در برابر وسوسه های ویرانگر شیاطین بیمه کنند.
وی تصریح کرد: خوشا به حال آنان که هر سال در ماه رجب و سپس شعبان به استقبال این مسافر می روند و انتظارش را می کشند تا پس از شعبان به دیدارش توفیق یابند و او را ملاقات کنند که برای مشتاقان بس شیرین و آرام بخش است.
حجت الاسلام اسماعیلی با ارائه توضیحاتی در مورد ماه شعبان ادامه داد: ماه شعبان دو گونه انتظار در خود دارد یکی انتظار ظهور مولود نیمه شعبان که آمدنش از سویی بهار طبیعت و دل ها را نوید می دهد و از سویی دیگر روح امید و باور به زندگی سالم معنوی را در ما می دمد، کسی که با آمدنش پایان تاریکی های جهل و بی عدالتی و ظلم و استبداد را جشن می گیریم پس باید برای او دعا کنیم.
مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) اظهار کرد: دوٌمین انتظار در ماه شعبان حضور بر سفره مهمانی خداوند کریم و در انتظار نو شدن جان ها و دل ها در بهار قرآن، ماه عبادت و روزه داری است. از ویژگی های مهمٌ این ماه آمدن نامش در کتاب بزرگ وحی یعنی قرآن کریم است در حالی که از دیگر ماه های سال در آن خبری نیست. "شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن".
وی بیان کرد: ویژگی خاص و بارز این ماه باز بودن همه درهای آسمان ها از نخستین شب ماه رمضان تا آخرین شب آن است. ابوسعید خُدری از اصحاب بزرگ رسول گرامی اسلام (ص) در حدیثی از آن حضرت نقل می کند فرمود: «إنٌ أبواب السماء تفتٌح فی أوٌل لیله من شهر رمضان و لاتغلق إلی آخر لیله منه». در آغازین شب رمضان همه درهای آسمان ها به روی مشتاقان باز می شود و تا آخرین شب این ماه پذیرای سوخته دلان و اهل مناجات است.
حجت الاسلام اسماعیلی ادامه داد: پیام این حدیث این است که همه درها به روی همگان و برای همیشه باز نمی ماند، لطف ویژه خداوند به بندگانش مخصوص این ماه است و فرصتی است طلائی تا سفره دل را بگسترانند و آثار تند و زننده خطاها را از جان ها بزدایند. پس توجه کنیم تا فرصت سوزی نکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ماه رمضان این اندازه بزرگ و مورد احترام است، مگر بقیه ماه های سال متعلق به خدا و آفریده او نیست؟، عنوان کرد: پاسخ را باید در امتیازات ویژه آن پیدا کنیم که این امتیازات در آیات کتاب مقدٌس قرآن و روایات صحیح دیده می شود، دوران زندگی موجودات بر اساس سال و ماه و هفته و روز سنجیده می شود و در این مقیاس است که جهان طبیعت و موجودات ساکن در آن عمر طبیعی خود را به دست می آورند، اکنون این سؤال مطرح می شود که این معیار از کجا و توسٌط چه کسی شکل گرفته است؟
حجت الاسلام اسماعیلی ابراز کرد: قرآن کریم تعداد ماه های یک سال و تقسیم آن به عدد دوازده را اراده و خواست خدا می داند «إنٌ عدٌه الشهور عند الله إثنی عشر شهرا» پس این تقسیم ربطی به کار بشر ندارد. شروع و آغاز اوٌلین روز سال، اوٌلین روز از ماه رمضان است، بنابر این هر سال با این ماه با برکت آغاز می شود.
مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین (ع) گفت: سیٌد ابن طاووس در کتاب ارزشمند اقبال الاعمال روایتی از امام امیر مؤمنان علی(ع)نقل کرده است که فرمود: «إنٌ أوٌل کلٌ سنه أوٌل یوم من شهر رمضان» آغاز هر سال با اولین روز ماه رمضان است. ماه رمضان ماه خداست، خالق هستی در کتاب شریفش قرآن و در احادیث قدسی این ماه و روزه آن را به خودش نسبت داده است، رسول گرامی اسلام (ص) فرمود: «رمضان شهر الله و هو ربیع الفقراء»، رمضان ماه خدا و بهار بیچارگان و نیازمندان است.
وی افزود: رمضان سیٌد و سرور همه ماه ها است، در روایتی از امام هشتم علی بن موسی الرضا(ع) نقل شده است که فرمودند: روز قیامت ماه رمضان پیشاپیش دیگر ماه ها آراسته به زیورهای نیکو همچون ماه در میان ستاره ها است. کتاب های آسمانی مانند تورات و انجیل و قرآن و ... آن در ماه رمضان بوده است .
حجت الاسلام اسماعیلی شب قدر را دیگر دلیل دیگر برتری این ماه دانست و تصریح کرد: با ارزشترین و قیمتی ترین شب های سال شب قدر است که به نصٌ قرآن کریم این شب ارزشمند در ماه رمضان واقع شده است.
این مدیر پژوهشی ادامه داد: با عنایت و توجٌه به فضائل و ارزش های موجود در این ماه و با نگاهی دقیق به اعمال واجب و مستحبٌ در آن در می یابیم که تمام ابزار و وسائل تحوٌل و دگرگونی روحی و معنوی فراهم است، آنچه در این ماه واجب است روزه است که انسان مسلمان با خویشتن داری از خوردنی ها و آشامیدنی ها و لذٌت های جنسی در فاصله زمانی اذان صبح تا غروب خورشید اراده خویش را بر اطاعت و فرمانبری خالق هستی، به نمایش می گذارد و با تمرینی نسبتا سخت ولی شیرین، خود آزمائی تربیتی را تجربه می کند و رسیدن به مقام قرب و تایید بندگی خدای متعال را اثبات می کند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (ع)، کارشناس مسائل حدیثی بیان کرد: بخشی دیگر از دستورات صادر شده در این ماه پرداختن به مستحبٌاتی است که نقش وسائل و ابزار کمکی در مسیر قرب به خداوند را بازی می کنند که از آن جمله است انس با قرآن و تلاوت سوره ها و آیات این کتاب مقدٌس، خواندن و زمزمه دعاهای مخصوص پس از نماز های واجب، دعای افتتاح، ابوحمزه ثمالی، دعای جوشن کبیر و مراسم احیای شب قدر.
حجت الاسلام اسماعیلی در پایان یادآور شد: امٌا از توجٌه به یک نکته غفلت نکنیم که توفیق باریابی به سفره پر از نعمت رمضان، مستلزم اراده ای قوی و درخواستی ملتمسانه از محضر پرمهر خداوند بنده نواز و توبه پذیر است، فراموش نکنیم که همٌت دشمنان خاموش کردن فریاد رهپویان ولایت علوی و مهدوی است پس در دعاها ظهور منجی (عج) و همدلی اهل ولاء و سر افکندگی دشمن را تقاضا کنیم.
پایان پیام/

 

کد خبر 272318

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha