حجتالاسلام مهدی محبزاده، کارشناس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره ی ترویج الگو های اسلامی در دانشگاه ها و دانشگاه اسلامی گفت: یکی از ارکان سبک زندگی اسلامی طبق فرمایشات رهبری اسلامی شدن دانشگاه ها است.
وی با بیان اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری با اینکه دانشگاه اسلامی داریم اما با نقطه ایده آل هنوز فاصله داریم افزود: در دانشگاه اسلامی باید علم و معنویت همراه یکدیگر باشند.
حجتالاسلام محبزاده با بیان اینکه هدف دانشگاهها رشد، تعالی و تربیت جامعه است، اظهار کرد: اگر ریلگذاری دانشگاهها بر اساس منویات رهبری درباره اسلامی شدن دانشگاه ها باشد به نقطه ایدهآل میرسیم.
وی با تأکید بر اینکه علم، اخلاق و معنویت را باید با یکدیگر در دانشگاه همراه کنیم، اظهار کرد: با در نظر گرفتن دانشگاه اسلامی ایدهال و حرکتی برای ایجاد و احیا تمدن اسلامی ایرانی در دانشگاه ها که هنوز فاصله داریم میتوانیم به آنچه در نظام اسلامی مدنظر است، برسیم.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی رویکرد دانشگاهها متناسب با جهانبینی اسلامی عمل کرد گفت: اما پتانسیل و ظرفیت دانشگاهها برای رشد و تعالی جامعه زیاد است، باید نیروهایی متفکر با معیار های جهانبینی اسلامی که با اسلام ناب مطابقت داشته باشند، تربیت کنیم و ازهمین نیرو برای ایجاد تمدن و نظام ناب اسلامی استفاده کنیم.
این کارشناس حوزه و دانشگاه با اشاره به نقاط قوت دانشگاهها تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی حرکت شروعی برای ایجاد و احیای تمدن اسلامی خوب بوده است و همینطور خیل عظیم دانشجویانی که به صورت خودجوش در مساجد اعتکاف میکنند نشان از اسلامیبودن دانشگاهها است.
وی ادامه داد: اکنون شاهدیم که ارتباط دانشجویان با روحانیان و طلاب جوان بسیار خوب است و پرسش و پاسخهای دینی صورت میگیرد که در گذشته اینگونه نبوده است.
وی تهاجم فرهنگی علیه ارزشهای نظام را از آسیبها و موانع رشد دانست و گفت: تهاجم فرهنگی کل جامعه را تحت تأثیر قرار داده که قشر بزرگ این جامعه دانشجویان هستند و تهاجم فرهنگی موجب میشود تا از آنچه ایدهآل نظام است، فاصله بگیریم اما با ایمان، اخلاق و معرفت میتوانیم این موانع را کنار بگذاریم.
حجت الاسلام محب زاده ترویج جهانبینی توحیدی و خدامحوربودن در تمام شئون دانشگاه، قرار دادن علمآموزی به عنوان عبادت که فرهنگ اسلامی را در جامعه ترویج دهد، ایجاد یک محیط معنوی و اشاعه اخلاق، رشد تعالی اخلاق، جذب نیروی دلسوز و عالم، اصلاح مواد آموزشی متناسب با ارزشهای اسلامی، استفاده کارآمد و مناسب علمی برای حفظ فرهنگ اصیل دینی، برنامهمحوربودن و ارتقای سیستم مدیریتی دانشگاهها بر اساس ملاکهای ارزشی دینی، اعتماد به مدیران از راهکارهایی است که میتوان دانشگاه اسلامی داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما