مصرف میوه و سبزی هنگام افطار و سحر، تشنگی را کاهش می‌دهد

مسئول بسیج جامعه پزشکی گیلان، گفت: مصرف میوه و سبزی آبدار هنگام افطار و سحر کمک زیادی به تنظیم وضعیت آب بدن کرده و احساس تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهد.

سید ابراهیم پورعباس، مسئول بسیج جامعه پزشکی گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، اظهار کرد: مصرف میوه و سبزیجات در هنگام خوردن سحری باید جدی گرفت و این کار سبب جلوگیری از تشنگی فرد در طول روزه‌داری است.

 

وی تصریح کرد: بهره‌مندی و برخورداری از سلامت، مصون ماندن از بیماری‌ها و دستیابی به مراقبت‌های بهداشتی یکی از حقوق انسانی به شمار می‌رود که دولت و نظام مقدس اسلامی نگاه ویژه به آنها داشته است.

 

پورعباس افزود: برای دستیابی به انسان سالم باید همه عوامل اجتماعی دست به دست هم دهند تا سلامت در جامعه اتفاق بیفتد.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی گیلان با اشاره به اینکه نوشیدن مقادیر زیادی آب در سحر،اثرات منفی بر روی فعالیت آنزیمهای گوارشی بدن می‌گذارد، گفت: این اثر منفی باعث عدم جذب غذا به طور کامل می‌شودد و نوشیدن یک لیوان آب قبل و بعد از سحری کافی است


وی گفت: افزودنی‌های مختلف مانند رنگ، نگه‌دارنده و مواد پر کننده نظیر نشاسته و دیگر افزودنی‌های خوراکی که برای افزایش کیفیت، زمان نگه‌داری، رنگ و طعم آنها اضافه می‌شوند فرد را به خود جذب می‌کند در حالی که مصرف بیش از حد یا استفاده از محصولاتی که از نظر کنترل کیفیت مورد بررسی قرار نگرفته‌اند مشکلات بسیاری را به وجود می‌آورد.

پورعباس تصریح کرد: ورود برخی مواد نگه‌دارنده و رنگ‌ها ممکن است زمینه‌های سرطان‌زایی یا بیش‌فعالی را در کودکان فراهم کرده یا موجب تشدید آن شود.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی گیلان علاوه بر آلودگی شیمیایی، آلودگی میکروبی را مسئله مهم دیگر این غذاها دانست و گفت: از آنجا که مواد تشکیل دهنده غذاهای آماده مانند سوسیس و کالباس مخلوطی از چند ماده است، احتمال انتقال آلودگی‌های میکروبی بیشتر وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: ماه رمضان فرصت مناسبی است تا بدن از آثار زیان‌بار مصرف غذاهای آماده دور شود و با ترویج الگوی صحیح مصرف غذا زمینه‌ای فراهم شود تا پس از اتمام ماه روزه‌داری مصرف اینگونه مواد غذایی به حداقل برسد.

 

پورعباس اظهار داشت: فست‌فودها مواد غذایی آماده‌ای هستند که در صنعت غذایی ادویه‌های متنوعی در تهیه آنها به کار برده می‌شود و به این دلیل طعم دلچسب آنها افراد زیادی را به طرف خود جذب کرده است.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی گیلان، ادامه داد: در ماه مبارک رمضان الگوی غذایی شکل مناسبی به خود می‌گیرد به طوری که بسیاری از عوارض جسمانی، ناراحتی‌های گوارشی، چاقی و اضافه وزن در افراد کاهش پیدا می‌کند.

 

وی در ادامه، افزود: مصرف میوه و سبزی آبدار هنگام افطار و سحر کمک زیادی به تنظیم وضعیت آب بدن و کاهش احساس تشنگی می‌کند.

 

پورعباس با اشاره بر لزوم ورزش در تمام ایام سال حتی در ماه رمضان تصریح کرد: در این ماه نیز پیاده‌روی و ورزش نباید فراموش شود و افرادی که قبل از افطار دچار ضعف می‌شوند باید قبل از ظهر برای این امر اقدام کنند.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی گیلان، خاطرنشان کرد: در ماه رمضان از مصرف زیاد موادی که موجب تشنگی می‌شوند مانند نمک، گوشت و مرغ باید پرهیز کرد.

 

وی با بیان این که روزه داران باید از خوردن غذاهای شور هنگام سحر خودداری کنند ادامه داد: باید از خوردن غذاهای بسیار سرد یا بسیار گرم و نیز از نوشیدن آب سرد در ابتدای افطار خودداری شود و در صورت رفع تشنگی می توان از آب گرم، چای یا شیر گرم استفاده کرد.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی گیلان در پایان، تصریح کرد: روزه با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافى به سراسر بدن به‌ویژه به سیستم اعصاب به سلامتى انان کمک می‌کند.

 

انتهای پیام/
 

کد خبر 272085

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha