21 مرداد؛ خاتمه بازسازی مناطق زلزله‌زده استان آذربایجان شرقی

آخرین وضعیت بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان‌های اهر، هریس، ورزقان و تبریز با حضور استاندار آذربایجان شرقی، مدیران اجرایی استان و فرمانداران در جلسه شورای مدیریت بحران استان، مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، احمد علیرضابیگی، استاندار آذربایجان شرقی در جلسه شورای مدیریت بحران استان که با حضور مدیران اجرایی استان و فرمانداران شهرستان‌های اهر، هریس، ورزقان و تبریز در سالن جلسات فرمانداری اهر برگزار شد، با بیان این که مصمم هستیم 21 مرداد، سالگرد زلزله ارسباران را به عنوان خاتمه بازسازی مناطق زلزله‌زده اعلام کنیم، تصریح کرد: البته این امر به منزله توقف اقدامات نیست، بلکه به این معنی است که توانسته‌ایم از شرایط بحران عبور کنیم و به نیازمندی‌های ضروری مردم پاسخ دهیم.


بیگی افزود: عمده توان دستگاه‌های اجرایی پس از اعلام خاتمه بازسازی فضاهای مسکونی، صرف توسعه زیرساخت‌ها و تامین امکانات معیشت پایدار در مناطق زلزله‌زده خواهد شد.


وی با بیان اینکه در موضوعات مختلف، در وضعیت خوبی به سر می‌بریم، خاطرنشان کرد: سکونت دایم مردم، مهم‌ترین دغدغه ما در مناطق زلزله‌زده بود که در حال حاضر هیچ نگرانی از این بابت نداریم.


بیگی روند بازسازی واحدهای آسیب‌دیده شهری را نیز خوب توصیف کرد و افزود: تنها در شهر اهر به خاطر دارا نبودن سند ملکی برخی واحدها، مشکل پرداخت تسهیلات وجود دارد که در این مورد نیز باید با اخذ مصوبه لازم، مشکل را مرتفع کنیم.

 

وی با بیان اینکه در موضوعات توسعه‌ای، نیازمندی‌های اعتباری با اولویت اعتبارات استانی تامین می‌شود، افزود: تصمیم‌گیری برای تامین اعتبار دستگاه‌هایی همچون آب و فاضلاب و توزیع برق در نشست‌های تخصصی انجام خواهد شد.


وی اجرای طرح‌های هادی روستایی را جزو برنامه‌های توسعه‌ای در مناطق زلزله‌زده عنوان کرد و افزود: با توجه به میزان خرابی‌ها، نمی‌توان با این موضوع به صورت عادی و متعارف برخورد کرد و باید با تصمیمات فوق‌العاده، برای استفاده از اعتبارات ملی پیگیری لازم انجام گیرد که در این زمینه ظرفیت نمایندگان مجلس می‌تواند کارگشا باشد.


استاندار آذربایجان شرقی، بی‌مهری به آثار تاریخی مناطق زلزله‌زده را غیرقابل قبول دانست و افزود: این موضوع موجب یأس مردم می‌شود و باید به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد.


وی بحث بازسازی مساجد را نیز ضروری دانست و با تاکید بر طرح این موضوع در کمیسیون تخصصی دستگاه‌های مسئول، استفاده از ظرفیت ائمه جمعه و مشارکت مردم علاوه بر مصوبات دولتی را مورد تاکید قرار داد.


بیگی با بیان این که مرمت بیمارستان هریس باید به طور جدی پیگیری شود، تاکید کرد ضمانت‌های اجرایی لازم در این خصوص تامین شود.


مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گزارشی از آخرین وضعیت بازسازی مناطق زلزله‌زده ارایه کرد.


قربان محمدی با بیان اینکه در اثر زلزله 21 مرداد سال گذشته، بیش از 20 هزار و 400 خانه روستایی استان از یک تا 100 درصد و حدود 11 هزار واحد نیز بیش از 60 درصد آسیب دیده بود، گفت: 19 هزار و 600 واحد برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند که 18 هزار و 800 واحد از آنها عقد قرارداد کرده‌اند.


وی افزود: تعهد بنیاد مسکن در بحث بازسازی تا مرحله گچ و خاک بود که تاکنون 15 هزار و 622 واحد به ساکنان آنها تحویل داده شده و بیش از سه هزار واحد نیز در دست ساخت است.


محمدی در خصوص وضعیت بازسازی واحدهای آسیب‌دیده شهری نیز گفت: مجموع واحدهای آسیب‌دیده در شهرهای زلزله‌زده 21 هزار و 700 واحد بود که 4500 واحد از آنها احداثی و بقیه تعمیری هستند و بازسازی 900 واحد از واحدهای احداثی به اتمام رسیده و بیش از 1200 واحد نیز تا مرحله سقف‌ریزی پیش رفته‌اند؛ ضمن این که بیش از 98 درصد واحدهای تعمیری، از بانک تسهیلات دریافت کرده‌اند.


مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی از پرداخت 190 میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض به بیش از 20 هزار و 200 خانوار شهری در مناطق زلزله‌زده خبر داد و افزود: در روستاهای این مناطق نیز بیش از 376 میلیارد ریال به 20 هزار و 780 خانوار به صورت بلاعوض پرداخت شده که این مبلغ به غیر از کمک بلاعوض 10 میلیون ریالی است که توسط فرمانداران به خانوارهای روستایی پرداخت شده است.


محمدی از ساخت و نصب 10 هزار و 500 واحد دامی و همین تعداد کانکس اسکان موقت در مناطق زلزله‌زده خبر داد و افزود: برای هر واحد دامی، 30 میلیون ریال و برای هر کانکس اسکان موقت، 40 میلیون ریال هزینه شده است.


در ادامه این جلسه مدیران جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب روستایی، شرکت گاز، توزیع نیروی برق، برق منطقه‌ای، شرکت مخابرات، دانشگاه علوم پزشکی، نوسازی مدارس، کمیته امداد، پخش فراورده‌های نفتی، صنعت و تجارت، راه و شهرسازی و جمعیت هلال احمر گزارشی از اقدامات دستگاه‌های مربوطه خود در مناطق زلزله‌زده ارایه کردند.


همچنین معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت بازسازی مساجد، معاون سیاسی و امنیتی استاندار در خصوص وضعیت امنیتی مناطق زلزله‌زده و فرمانداران تبریز، اهر، هریس و ورزقان هم در خصوص مشکلات موجود در روند بازسازی و تامین زیرساخت‌های این مناطق توضیحاتی ارایه کردند.

 

لازم به ذکر است که استاندار آذربایجان شرقی در سفری به شهرستان‌های اهر، هریس و ورزقان، از 13 روستای زلزله‌زده در این شهرستان‌ها بازدید کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 271830

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha