به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام نقویان در نشست تخصصی بخش پژوهشهای قرآنی با موضوع قرآن سبک زندگی که سهشنبه 18 تیر از ساعت 22 تا 23 و 30 دقیقه در نمایشگاه بینالمللی قرآن برگزار شد، گفت: قرآن همچون دفترچه راهنمایی است که استفاده صحیح از زندگی را برای بشریت بازگو میکند و هر کس در تمام مراحل زندگی میتواند با مراجعه به قرآن نیاز خود را مرتفع سازد حال آنکه اغلب ما این کتاب بزرگ را آوای مرگ زندگی خودمان کردهایم و در اغلب مجالس ختم از آن استفاده میکنیم، اگر روزی تمام شبکههای صدا و سیما اقدام به پخش قرائت قرآن کنند اولین نکتهای که به ذهنمان میرسد فوت یکی از بزرگان کشور است حال آنکه قرآن کتاب شور و نشاط و زندگی انسانهاست. همچنین برپایی نمایشگاه بینالمللی قرآن فرصتی مناسب برای متجلیساختن آموزهها و فرهنگ قرآنی است که نباید منحصر به ماه مبارک رمضان شود و در همه زمانها و همه احوال تمام کشور باید تبدیل به نمایشگاه قرآن شود.
وی با اشاره به نوع سبک زندگی قرآنی که در مصحف شریف به آن اشاره شده، عنوان کرد: قرآن برای سبک زندگی قرآنی انسانها برنامهریزی دارد و آن را در قالبی زیبا و مسابقهای مطرح میکند. قرآن کریم بارها از واژه فز که معنای ریشهای آن پیروزی در مسابقه است، یاد میکند؛ همچون جمله معروف حضرت علی (ع) هنگام ضربتخوردن در محراب که فرمودند فزت تو به ربالکعبه یعنی به خدای کعبه من در این مسابقه به پیروزی رسیدم، مسابقهای که میدان رقابت پاکیها، خوشاخلاقیها، شجاعت و خصلتهای دیگر انسانی است و بشریت که با فرهنگ مسابقه از دیرباز حتی قبل از ظهور اسلام آشنا بوده باید این عرصه رقابت را در سبقتگرفتن نسبت به خوبیها متمایل نماید.
نقویان تصریح کرد: مسابقهای که انسانها باید در آن به رقابت بپردازند عرصه حضور بازندگان یا همان خاسرین و برندگان یعنی فائزین بوده؛ همچنین دسته سومی به عنوان برندگان یعنی منقطعشده از این رقابت وجود دارد. جوایزی که در این رقابت از سوی خداوند متعال اهدا میشود، جنات و باغهای عظیم بهشتی است و غیر قابل وصف است.
نقویان افزود: نگاه انسان به آینده پیشروی خود میتواند بسیار مؤثر در انتخاب نوع سبک زندگی شود و باید این نگاه خالی از هرگونه پوچی شود همچون برخی از غربیها که در ظاهر دارای زندگی بسیار خوش و گذران هستند توسط ناامنیهای درونی دست به خودکشی میزنند.
وی افزود: در عرصه رقابت زندگی انسانها هیچوقت نباید تلاش خود را در مقایسه با دیگران از دست دهند، به عنوان مثال زمانی که پروفسور حسابی در کشور ما به مدارج عالیه علمی رسید معدل سطح علمی جامعه کمتر از دیپلم بود ولی ایشان در این راه از تلاش و کوشش دست برنداشتند. همچنین اگر در جامعه توجه به حجاب ضعیف شده است علاوه بر حفظ خودمان باید کودکان را تربیت کنیم تا با این فرهنگ بیش از پیش آشنا شده و از سنین کودکی ملزم به رعایت حجاب شوند.
پایان پیام/
نظر شما