آموزش‌های دینی به کودکان باید از اماکن مذهبی آغاز ‌شود

مسئول آموزش واحد خردسالان فرهنگسرای قرآن و عترت اداره کل تبلیغات اسلامی زنجان گفت: آموزش‌های دینی به کودکان باید از اماکن مذهبی آغاز ‌شود.

حجت‌الاسلام محمدعلی شهبازی، مسئول آموزش واحد خردسالان فرهنگسرای قرآن و عترت به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین سن برای آغاز آموزش مسائل مذهبی به خردسالان سنین 3 تا 7 سال بوده و بهترین شیوه به این افراد، آموزش غیر‌مستقیم است.
 

وی افزود: کودکان به‌ دلیل روحیه بالای تقلید، اطلاعات را از درگاه‌های دریافتی چون چشم و گوش گرفته و اعمال اطرافیان را تکرار می‎کنند؛ به همین علت بهترین روش برای آموزش غیرمستقیم مسائل مذهبی به خردسالان رفتار مذهبی اطرافیان است.


حجت‌الاسلام شهبازی با تأکید بر اینکه دین در تمامی ابعاد زندگی افراد جلوه دارد، اظهار کرد: اولین مسائل مذهبی که کودک در سال‎های اولیه زندگی فرا‌می‌گیرد مسائل روزمره‌ای همچون آداب غذا خوردن و بهداشت است که از دین جدا نیستند.
 

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: خردسال ابتدا اصول بهداشتی را در قالب‎هایی چون نحوه شستن دست و صورت فرا می‌گیرد و سپس این اصول و قواعد، عناوین وضو و تیمم را به خود می‌‎گیرند و در ذهن کودک به مذهب ارتباط داده می‌شوند.


مسئول واحد خردسالان فرهنگسرای قرآن و عترت ادامه داد: همین که والدین کودک را با خود به اماکن مذهبی چون مسجد می‌برند و یا در معیت آنان نماز می‌خوانند آغازی برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم والایی چون خدا، نماز و توحید است.
 

وی گفت: در آموزش غیر‌مستقیم دینی، برخلاف روش‎های کلاسیک یا روش‎هایی که در مدارس استفاده می‌شود، امر و نهی جایز نیست و کودک چون امر و نهی مستقیم نمی‎بیند به امر آموزش راغب می‌شود.


حجت‎الاسلام شهبازی تصریح کرد: در آموزش غیرمستقیم مسائل مذهبی، کودکان در قالب‌هایی چون بازی، نقاشی، داستان و فعالیت‎های گروهی مهارت کسب کرده و مسائل را فرا می‎گیرند.
 

این کارشناس مسائل مذهبی در پایان، خاطرنشان کرد: اولیای خردسالان بهتر است حتی اگر خود را واجد شرایط لازم برای آموزش اطفال می‎دانند، این امر را به کارشناسان و مربیان آموزشی بسپارند و خود با آنها همگام باشند، به این ترتیب که سبک آموزشی را از ایشان فرا‌گرفته و در منزل در امتداد آن با کودک تمرین داشته باشند.
 

پایان پیام/

کد خبر 271598

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha