خرید شب عید با اعمال شاقه... بدون خرید شب عید انگار گمشده‌ای داریم!

روزهای آخر اسفند معمولا همراه می‌شود با ولعی سیری ناپذیر برای خرید، همین روزهاست که جیب‌ها خالی می‌شود و دستها پر از بسته‌های خرید و البته در این میان اندکی تخفیف شادی ما را هنگام خرید صد چندان می‌کند.

خبرگزاری شبستان: این روزها وقتی وارد خیابان و بازار می شویم آنجا را نسبت به روزهای دیگر شلوغ تر مشاهده می کنیم مردم همه در تکاپو و حرکت هستند. هر یک از آنها به سمت و سویی می روند. یکی به مغازه پوشاک بچه گانه، یکی به مانتوفروشی، یکی به کت و شلواری و... وارد هر مغازه ای می شویم باید کمی صبر کنیم تا نوبتمان شود. بازار حال و هوای خاصی دارد و مردم نسبت به روزهای دیگر خوشحال تر به نظر می رسند و با شور و اشتیاق خاصی وسیله می خرند.
قیمت مهم نیست، فقط نو باشد
برخی از مردم سعی می کنند که با خرید وسایل جدید در زندگی وسایلی را که گرد و غبار گرفته و غم آلود شده نو کنند و گرد و غبارها را بتکانند. فقط نو باشد قیمت آن برای بعضی هایشان مهم نیست.چشم و هم چشمی در دید همگان موجی را ایجاد می کند به طوری که از بزرگ و کوچک همه به دنبال خرید به این مغازه و آن مغازه می روند. در اطراف نارمک زمانی که وارد پاساژها می شوی افرادی با تیپ های آن چنانی دسته دسته وارد می شوند و پس از چندی با دست پر از داخل مغازه بیرون می آیند. با نگاهی به ویترین ها، گویی که لباس ها با رنگ های شادی که دارند حرف می زنند و عابران را به داخل دعوت می کنند.
جیب خالی، پز عالی
عده ای در زمان فرا رسیدن عید نوروز یا به قولی در اواخر اسفند ماه خود را برای خرید لباس های عید آماده می کنند و خودشان را در ماشین آخرین سیستم تصور می کنند و با رفتن به مغازه های بالا شهرو با قرار گرفتن در میان خوش رنگ و لعاب ترین و البته گران ترین پاساژها و فروشگاه های لوکس آن جا چرخ می زنند و با پزی عالی و البته جیب خالی! لباس ها و اجناسی را که در رنگ های سال جدید طراحی شده اند، با زرق و برقی که بوی سال نو می دهد، نگاه می کنند.
با هجوم مردم، نرخ ها هم بالا می رود
اگر گرانی هست همه چیز گران است، چیزی ارزان نیست و خرید عید برای همه ایرانی ها مثل یک سنت درآمده و فکر می کنند اگر یکسال خرید نکنند امکان دارد که بلایی به سرشان بیاید و وقتی وارد بازار می شوند هم به امید خریدن یکی دو چیز به بازار می آیند اما وقتی زرق و برق بازار را می بینند سعی می کنند تا جایی که امکان دارد و پول دستشان هست خرید کنند و به داشتن و نداشتن فکر نمی کنند و مغازه داران هم با هجوم مردم نرخ ها را بالامی برند اما اگر مردم وقتی مشاهده می کنند گران است و چیزی نخرند کم کم مغازه داران مجبور می شوند اجناس خود را ارزان به فروش برسانند.
گروهی از مردم هم معتقدند که اگر برای سال نو چیزی نخریم مخصوصا برای بچه هایمان جدا از اینکه مردم پشت سر ما حرف می زنند، نزدیکان خیلی راحت تر می گویند که چقدر خسیس هستید مگر چند بار عید می آید که هیچی نمی خرید. به خاطر همین حرف هاست که همه ساله با فرزندانشان برای عید لباس و چیزهای دیگر می خرند و در ایام عید مجبور به خرید می شوند.
با حراج کردن نصف پول جنس را می گیریم!
مغازه داران معتقد هستند که قیمت ها نوسان ندارد و اگر هم در ایام عید قیمت ها نوسان پیدا می کنند مقصر آنها نیستند مقصر تولیدکننده ها هستند که جنس گران در دست فروشندگان قرار می دهند. آنها می گویند بیشتر اوقات ما باید بعضی از اجناسمان را حراج کنیم تا بتوانیم نصف پول را بگیریم چون بعضی از این اجناس به مد هستند یا به رنگ سال هستند. حتما باید در همان ایام فروخته شود در غیر این صورت باید همه آن اجناس را به حراج گذاشت و کلی هم ضرر می کنیم و هیچ کس نیست به ما کمکی بکند یا اینکه جلوی این ضرر و زیان های ما را بگیرد. آنها معتقد هستند که قیمت ها نسبت به درآمدهای مردم بسیار مناسباند چون اگر قیمت ها مناسب نباشد مردم کمتر استقبال می کنند و نرخ سود تمام آنها هم به یک اندازه است در غیر این صورت آنها به عنوان مجرم و گران فروش شناخته می شوند در صورتی که من فکر می کنم نرخ سود هریک از آنها متفاوت است و بعضی از آنها واقعا گران فروش هستند. آنها می گویند ما در سال پول مالیات و عوارض و همچنین شاگرد مغازه پرداخت می کنیم پس سودی برای خودمان نمی ماند. آیا آنها باید پول مالیات و عوارض و... را از سر کیسه کردن مردم به دست آورند.
عامل گرانی اجناس خود مردم هستند!
در کشور ما فرا رسیدن عید نوروز در میان مردم به گونه ای جا افتاده است که هر ساله تکرار می شود و خرج کردن پول های کلان گریبان خانواده ها را می گیرد. بسیاری از خانواده ها برای تهیه احتیاجات عیدانه خود، با شنیدن عطر سال نو به فروشگاه ها و پاساژهایی مراجعه می کنند که تعرفه های متناسب با سرانه درآمد مردم دارد و اجناسی با قیمت مناسب را در اختیار عموم می گذارد. بسیاری از فروشگاه ها و پاساژها در روزهای نزدیک به عید با ترافیکی سنگین از رفت و آمد متقاضیان رو به رو هستند که در این میان برخی از فروشندگان از نیاز مردم سو» استفاده کرده و با تغییر قیمت تعرفه ها دست به گران فروشی می زنند! در واقع به اعتقاد کارشناسان هجوم یکباره مردم برای خرید شب عید اگر در فصل های قبلی سال انجام شود; نه تنها عرضه کنندگان کالا نمی توانند قیمت را افزایش دهند بلکه معضلاتی چون خریدهای عجله ای و ورود اجناس غیر مرغوب به خانه ها و همچنین ترافیک شب عید و ظهور دست فروش های غیرقانونی در این ایام به وجود نمی آید و از ایجاد تورم جلوگیری می شود...

 

پایان پیام/
 

کد خبر 27159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha