رمضان فرصتی برای نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای خون است

مدیرکل انتقال خون استان مازندران گفت: ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای خون در جامعه است که باید از این فرصت بهترین استفاده را کرد.

دکتر اسماعیل پوریانی، مدیرکل انتقال خون استان مازندران امروز(19تیر) در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان اظهار کرد: تمام آحاد جامعه باید با توجه به اهمیت اهدای خون در سلامت جامعه و تأکید آموزه ها و تعالم دینی در نجات جان همنوعان و اخلاق مداری و رفتارهای حسنه، در گسترش مشارکت مردم در این امر بشردوستانه اهتمام ورزند.

 

وی خواستار مشارکت همه خانواده ها در اهدای خون، به ویژه ترویج فرهنگ اهدای خون در جامعه شد و افزود: بحث اهدای خون در آیین اسلام و آموزه های دین ما از اهمیت معنوی فوق العاده ای برخوردار است و می تواند جان انسان های نیازمند به این موهبت الهی را نجات دهد.

 

این مسئول با اشاره به اینکه مازندران دومین استان مصرف کننده خون در کشور محسوب می شود، ابراز کرد: بیماران دیالیزی، سرطانی، تالاسمی و هموفیلی در آمار نسبتا چشم گیر مصرف خون در استان نقش مهمی دارند.

 

پوریانی با بیان اینکه اهمیت اهدا خون کمتر از اهدای عضو نیست، عنوان کرد: استان مازندران به دلیل قرار گرفتن در چند شریان اصلی رفت و آمد خودروها و امکان تصادف و داشتن مجروح تصادفی، ورود و خروج تعداد زیاد مسافران به این استان و آمار بالای تعداد تالاسمی ها که نیاز به اهداء خون زیاد در طول سال دارد در این راستا تمام اقشار واجد شرایط جامعه باید اهتمام بیشتری به اهداء خون داشته باشند و علاوه بر سلامتی خود، سلامتی دیگر همنوعان خویش را فراهم سازند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه مشارکت بیشتر مردم دراهدای خون سالم می تواند، جان انسان ها را از مرگ نجات دهد، اذعان کرد: مطمئنا جامعه با درک و احساس مشکلاتی که برای همنوعانمان به وجود می آید در آرامش نخواهد بود و این فریضه الهی با هیچ معیاری قابل اندازه گیری نیست و همواره اجر اخروی و دنیوی را به دنبال دارد.

 

مدیرکل انتقال خون استان مازندران با اشاره به نیاز روز افزون جوامع بشری به خون و فراورده های خونی گفت: خون و فراورده های خونی در جامعه پزشکی کنونی نیاز بلامناقشه ای است که همگان به آن واقفند و بی شک با توجه به عدم تهیه این ماده حیاتی به شکل مصنوعی تنها راه تهیه آن اهداء خون است که در فرهنگ اسلامی ما هم جایگاه ویژه ای دارد بر ما مسئولان نیز واجب است در تبیین و حمایت از این سنت حسنه آن را ارج نهیم.

 

وی همچنین با تاکید بر اهمیت بالای اهدا خون در جامعه ایرانی و اسلامی و همچنین آموزه های دینی تصریح کرد: خوشبختانه در کشور ایران این مهم از توجه ویژه ای برخوردار بود است و چه خوب است این وظیفه شرعی و دینی در اذهان عمومی تمامی اقشار جامعه نهادینه سازی شود و به این مهم به شکل عبادت خالصانه نگریسته شود.

 

این مسئول در خاتمه بیان کرد: با توجه به کامل بودن دین اسلام همواره باید به یاد داشت که این دین، دین احسان و نیکوکاری بوده و همیشه آرامش و آسایش مردم جامعه را در اولویت قرار می دهد تا تمامی افراد جامعه بتوانند با حس تعاون، همدلی و وفاق در تمامی مشکلات پیروز فائق آیند.

 

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه در دنیای پزشکی خون به عنوان دارو تلقی می‌شود و به صورت مصنوعی قابل تولید نیست، برای تامین آن راهی جز تشویق مردم برای اهدای خون وجود ندارد، بنابراین باید در این ماه مبارک در این راستا گام برداشت.

 

پوریانی با بیان اینکه این دارو برخلاف سایر اقلام دارویی قابل خریداری نیست، ادامه داد: هم‌اکنون با گسترش جوامع و پیشرفت علوم پزشکی رو‌به‌رو هستیم پس نیاز به خون و فرآورده‌های آن به مراتب افزایش می یابد، پس اهمیت اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیشتر معلوم می‌شود.

 

وی با بیان اینکه امکان نگهداری طولانی‌ مدت خون وجود ندارد، اضافه کرد: هر واحد خون بعد از اهدا فقط به مدت 35 روز قابل نگهداری است پس این موضوع یک بار دیگر بر اهمیت اطلاع‌رسانی برای اهدای خون صحه می‌گذارد. 

 

پایان پیام/

کد خبر 271495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha