به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تشریح برکات ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان ماهی همراه با برکت، مغفرت و آمرزش الهی است. در بعضی از روایات آمده است که اگر مردم برکات این ماه عزیز را به خوبی درک مینمودند، آرزو میکردند تمام سال رمضان بود و خداوند آنها را مامور به روزه داری میکرد.
وی افزود: پیغمبراسلام صل الله علیه و آله و ائمه معصومین صلوات الله علیهم و اولیای الهی که عظمت ماه رمضان را درک میکردند از چند ماه قبل و از ماه رجب به استقبال رمضان میرفتند و رجب و شعبان را روزه میگرفتند تا برکات ماه مبارک رمضان بیشتر شامل حال آنها شود .
ماه رمضان ماه مهمانی خدا
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: ماه مبارک رمضان ماهی است که ما به مهمانی خدا دعوت شده ایم خداوندی که ارحم الراحمین و اکرم الاکرمین است و جمیع صفات کمالیه در وجود او انحصار دارد، چنین ذات مقدسی ما را به مهمانی فراخوانده است تا در این ماه عزیز انس بیشتری با او پیدا کرده و خود را بیشتر به او نزدیک کنیم و غفلتها را از دل بزداییم. چشم دل باز کنیم و آن وجود مقدس را با تمام وجود احساس نماییم.
سرپرست حجاج ایرانی افزود: خداوند در این ماه تمام تمهیدات لازم را برای عبادت انسان مهیا نموده است و شیاطین در غل و زنجیرند. برکات خداوند به شکل گسترده ای بر بندگانش نازل میشود. به گونه ای که تلاوت یک آیه قرآن کریم در این ماه، ثواب ختم قرآن را برای انسان روزه دار به همراه دارد. رمضان ماه نزدیکی به خدا و کسب ثواب و طلب مغفرت است. در این ماه حتی خوابیدن و نفس کشیدن فرد روزه دار نیز عبادت است.
روزه واقعی این است که اعضا، جوارح و فکر انسان روزه باشد
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به روایات، امساک از خوردن و آشامیدن را مرحله نازله روزه دانست و گفت: روزه واقعی این است که اعضا، جوارح و فکر انسان روزه باشد.
وی افزود: در روایت آمده است که انسان در ماه مبارک رمضان باید زبان خود را کنترل و مراقبت کند تا از طریق غیبت به گناه آلوده نشود و یا آبروی کسی را نریزد، به دیگران افترا نبندد، جز به خیر لب به سخن نگشاید و از بیان سخنان بیهوده احتراز ورزد.
وی تاکید کرد: در ماه مبارک رمضان از جانب فرد روزه دار نباید به کسی آزار و اذیتی برسد. در روایت آمده است آنان که در ماه رمضان مراقبندکه اذیت و آزاری به کسی نرسانند در حقیقت رحمت و مغفرت الهی را شامل حال خود کرده اند.
ماه نزول برکات الهی
سرپرست حجاج ایرانی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان بستر برای برخورداری از عنایات الهی بیش از هر زمان دیگری آماده است ودر این ماه دعاها میتوانند ما را هر چه بیشتر با خداوند ارتباط دهند. دعای ابوحمزه ثمالی، دعای افتتاح و… راه راز و نیاز کردن با خدا را به ما میآموزد که دلمان را به خدا پیوند بزنیم و غبارها را از دل بزداییم.
وی برکات و عنایات ماه رمضان را با هیچ یک از معیارهای مادی قابل مقایسه ندانست و گفت: شبهای قدر آن از هزار ماه برترند (لیله القدر خیر من الف شهر). اگر انسان از فرصت هایی که در شب قدر وجود دارد، بتواند استفاده کند به اندازه هزار ماه ارزشش بالاتر است و در روایت آمده است: اگر کسی نتواند در این شبها مشمول عنایات الهی قرار بگیرد باید منتظر بماند تا در صحرای عرفات مشمول مغفرت و آمرزشی در این سطح از جانب خداوند شود.
انس با قرآن و تقویت حس نوع دوستی
حجت الاسلام سید علی قاضی عسکر، انس با قرآن و تقویت حس نوع دوستی را یکی دیگراز برکات ماه رمضان دانست و افزود: در این ماه، انسان روزه دار بیش از گذشته به خواندن قرآن مبادر ت نموده و در آن به تدبر و اندیشه میپردازد. قرائت قرآن و تامل و تدبر در آیات آن باعث علو مرتبه انسانی میشود. این که در روایات آمده است «اقراء وارتق» به این معنا است که انسان بخواند و ترفیع درجه پیدا کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت، انس با مردم و تقویت حس نوع دوستی و صله رحم را از دیگر برکات ماه مبارک رمضان دانست و گفت: تشویق به افطاری دادن و انفاق از دیگر دستاوردهای ماه مبارک رمضان برای روزه داران است. در روایت آمده است که پاداش انفاق در این ماه ده برابر ماههای دیگر است، به دیگران افطاری دهید و انفاق کنید ولو به وسیله دانه ای خرما یا لیوانی آب که به دست فرد روزه دار میدهید و این امر نشان از تقویت نوع دوستی در این ماه مبارک دارد.
وی افزود: وقتی که از امام معصوم علیه السلام سئوال میشود که فلسفه روزه چیست میفرمایند یکی از دلایل روزه، چشیدن درد گرسنگان است. انسان نمیتواند از کنار گرسنگان همنوع خود بی تفاوت بگذرد. در روزگاری که افرادی از فقر و گرسنگی رنج میبرند و عده ای در نعمات الهی غوطه ور هستند، ماه رمضان فرصت مناسبی است تا حس انسان دوستی تقویت شود و مردم به فکر اقشار محروم جامعه باشند.
قاضی عسکر در تشریح یکی دیگراز دستاوردهای ماه مبارک رمضان گفت: در ماه مبارک رمضان پیوندهای اجتماعی تقویت میشود. سفارش شده است که در ماه مبارک رمضان صله رحم را به جای آورید و این نشان از تقویت روابط اجتماعی در این ماه دارد.
رمضان یک مکتب کامل تربیتی
سرپرست حجاج ایرانی در تشریح وظایف خطبا و علمای دینی در ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان یک مکتب کامل تربیتی محسوب میشود. در این ماه اگر برنامه ریزی مناسبی در نظر گرفته شود به گونه ای که خطبا هدفمند و با برنامه در مجالس سخن بگویند، میتوانند سطح معلومات مردم را ارتقاء داده، پایههای ایمان را در مردم تقویت نموده، اخلاق را توسعه داده و تنشهای اجتماعی را کاهش دهند. اما آنچه از همه مهمتر است مراقبت و اغتنام فرصتها در ماه مبارک رمضان است. لحظه لحظه این ماه مبارک دارای ارزش والایی است.
وی افزود: اگر انسان در ماه مبارک رمضان ارتباط خود را با خداوند تبارک و تعالی تقویت کند، مغفرت خداوند را شامل حال خود کرده واین پاداشی است که با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست یعنی انسان خود را محبوب خدا میگرداند (رضی الله عنهم و رضوا عنه).
وی انس با ائمه را از دیگر برکات ماه مبارک رمضان دانست و افزود: برکات ماه مبارک رمضان راباید با هم مورد توجه قرار داد و برای کسب همه آنها تلاش کرد و نباید تک بعدی به این ماه مبارک نگریست و این امر نیازمند برنامه ریزی است. ادعیه ای که در ماه مبارک رمضان قرائت میشود دارای مضامین بلندی است. دعای افتتاح و ابو حمزه ثمالی دارای مفاهیم عمیقی است که انسان را متوجه خدا مینماید.
وی در پایان گفت: یک کلید هم برای قبل از ورود به ماه مبارک رمضان وجود دارد و آن این دعا است که میفرماید «اللهم إن لم تکن غفرت لنا فى ما مضى من شعبان، فاغفرلنا فى ما بقى منه» خدایا اگر در این مدت که از شعبان گذشته ما را نبخشیده اى درمدتى که از آن مانده ما را بیامرز". این دعا کلید ورود به ماه مبارک رمضان است. با روح آلوده نباید وارد ماه مبارک رمضان شد تا مغفرت الهی شامل حال انسان شود.
پایان پیام /
نظر شما