به گزارش خبرگزاری شبستان، یک اندیشکده فرانسوی با انتشار یک ارزیابی تحلیل این دیدگاه در غرب را که می گوید پیروزی حسن روحانی محصول تحریم ها و نه مردم به برنامه هسته ای است اشتباه خواند.
کلمنت ترمه در مقاله ای که روز پایگاه اینترنتی اندیشکده روابط بین الملل فرانسه در تاریخ 16 تیر 1392 منتشر شده، با اشاره به اینکه نتیجه انتخابات خرداد 92 منشور ایدئولوژیک غرب درباره ایران را به چالش کشیده است، نوشت: «یکی از مشکلات دیدگاه غربی در مورد سیاستهای ایران، منشور ایدئولوژیکی است که ایران از طریق آن در رسانههای غربی، به ویژه فرانسه، به تصویر کشیده میشود. این دیدگاه بر قدرتمند شدن دستگاههای امنیتی درون کشور اسلامی و دستکاری احساسات عمومی توسط سران سیاسی به منظور افزایش اقتدار دولت تأکید داشت. اما باید توجه داشت که سران حکومت هنوز به اندازه کافی به خود مطمئن بودهاند که اجازه دهند کاندیدایی انتخاب شود که بیش از همه با فضای امنیتی فزاینده در طول دو دوره ریاست جمهوری «محمود احمدینژاد» مخالفت داشته است».
سایت ایران هسته ای در ادامه این خبر می نویسد: کلمنت سپس به رد این تحلیل پرداخته که انتخاب روحانی نشان می دهد مردم از برنامه هسته ای خسته شده اند و نوشته است: «شرایط وخیم اقتصادی در درون ایران، هم نتیجه تحریمهای یکجانبه غربی و هم نتیجه سوء مدیریتهای بسیار زیاد در طول دو دوره ریاست جمهوری «احمدینژاد» است. بنابراین پیروزی «روحانی» را میتوان با اذعان او به اوضاع واقعی اقتصاد ایران مرتبط دانست. بنابراین نتیجه این انتخابات را میتوان بیش از آن که پیامد فشار اقتصادی خارجی دانست، پیروزی واقعگراترین نامزد در نظر گرفت».
وی ادامه می دهد: «نتیجه این انتخابات ریاست جمهوری ایران، بر خلاف استراتژی تغییر اهداف حکومت که از طرف تندروترین حامیان سیاست تحریمگذاری علیه ایران در غرب ترویج میشود، به معنای «تغییر حکومت در ایران نیست، بلکه تنها روند بازی را تغییر خواهد داد».
نویسنده در ادامه آورده است: «شخصیت بحثبرانگیز «احمدینژاد» مانعی بود که اکنون از سر راه برداشته شده و نماینده جدید ایران در عرصه جهانی میتواند کاملاً از منافع ایرانیان دفاع کند. علاوه بر این، انتخاب «روحانی» پیام مردم را به نظام ابلاغ کرد، این که لازم است در روابط میان ایران و جهان تجدید نظر شود. به عبارت دیگر، باید رویکرد واقعگرایانهتری برای نجات از تنزل بیشتر وضعیت اقتصادی کشور اتخاذ گردد. معضلات اقتصادی برای توضیح پیروزی «روحانی» در انتخابات مسئلهای حیاتی است. با این حال، به نظر من، این اتفاق نتیجه اشتیاق مردم نسبت به یک رویکرد واقعگرایانهتر در توازن بخشیدن به اهداف هستهای و منافع ملی اقتصادی است».
ترمه همچنین نتیجه انتخابات را محصول نوعی تکامل سیستمی در ایران خوانده و نوشته است: «انتخاب «حسن روحانی» هم یک تکامل سیستماتیک است (تلاشی برای پایان بخشیدن به رویدادهای معروف به فتنه در سال 2009) و هم مظهر اراده اکثریت مردم ایران در حمایت از پیوستن کشورشان به جامعه جهانی میباشد».
وی سپس با تاکید بر اینکه، «مأموریت رئیس جمهور جدید، افزایش مشروعیت نظام اسلامی و افزایش مشارکت مردمی درون کشور خواهد بود»، پیش بینی می کند: «رهبر احتمالاً در ماه اول فعالیت «روحانی»، به عنوان پاداشی برای مبارزات انتخاباتی موفقیتآمیز او که باعث شد مردم به پای صندوقهای رأی بیایند، فضای کافی برای مانور را در اختیار وی خواهد گذاشت».
کلمنت ترمه در پایان تاکید می کند که حالا توپ در زمین غرب است: «باید منتظر ماند و دید که آیا غرب آماده سازش و مصالحه هست یا همانطور که یکی از نامزدهای محافظهکار ایدئولوژیک (حداد عادل) در طول یکی از مناظرات انتخاباتی در مورد سیاست خارجی اظهار داشت، برنامه هستهای ایران تنها بهانهای است که غرب از طریق آن سعی دارد حکومت ایران را تغییر دهد».
پایان پیام/
نظر شما