به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 23 اسفند نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دو فوریت طرح اجازه دریافت و پرداخت های دولت در ماههای فروردین و اردیبهشت سال 1390 با 182 رای موافق، 12 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 203 رای موافقت کردند در مقدمه توجیهی این طرح که به امضا 53 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است آمده با عنایت به تلاش همکاران محترم در کمیسیون های تخصصی و کمیسیون تلفیق در چارچوب بندهای 1، 2 و 3 ماده 216 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی امکان تهیه گزارش نهایی کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه تا پایان سال به رغم تلاشهای انجام شده مقدور نیست و ضرورت تسهیل اداره قانونمند کشور در ماههای نخست سال 1390 تا تصویب نهایی قانون بودجه سال 1390 کل کشور باید صورت گیرد.
در صورتی تصویب نهایی این طرح به دولت اجازه داده می شود در چارچوب قانون برنامه پنجم توسعه و قانون بودجه سال 1389 کل کشور در ماههای فروردین و اردیبهشت سال 1390 درآمدها و سایر منابع عمومی و اختصاصی را وصول و اعتبارات هزینه ای (جاری) و تملک دارای سرمایه ای و مالی و اختصاصی از آن محل در چارچوب احکام و جداول قانون بودجه سال 1389 و تا مبلغ یکصد و پنجاه هزار میلیارد ریال به صورت علی الحساب پرداخت کند.
همچنین در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها معادل 3 ماه پایانی 1389 عمل کند در صورت تصویب نهایی این طرح وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است تنها گردان حسابداری موضوع مادی 26 قانون محاسبات عمومی کشور را که در چارچوب ماده مذکور در سقف این ماده از محل اعتبار فوق به دستگاه های اجرایی مربوط پرداخت می کند حداکثر تا پایان سال 1390 تسویه کند.
در ابتدای مطرح شدن دو فوریت این طرح بااوج لاهوتی نماینده لنگرود در مخالفت با این طرح گفت: ما در این طرح دولت را مکلف کردیم براساس قانون سال 89 از قانون برنامه پنجم تبعیت کند و این دو ماه را اداره کند و در حال حاضر دولت در بحث تملک سرمایه ای چگونه می خواهد با این طرح از بودجه 89 تبعیت کند.
وی اظهار کرد: عملاً دولت نمی تواند برای دو ماهه نخست سال 90 رقمی را برای کارهای عمرانی پرداخت کند.
لاهوتی بیان کرد: یک بحث در مورد بررسی اینگونه بودجه این است که دولت لایحه ارایه کند و راهکار دیگر این است که کمیسیون تلفیق تا چند روز آینده بررسی های خود را ادامه دهد و چه اشکال دارد ما چند روز از تعطیلات خودمان را بگذاریم ایثارگری را بکنیم که لایحه بودجه 90 تا پایان سال نهایی شود.
علی اصغر یوسف نژاد نماینده ساری نیز در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: نمایندگان باید در مورد اینکه دو فوریت این طرح مطرح شده است صحبت کند نه در مورد محتوای آن.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایطی که وجود دارد فوریت این طرح امری امکان ناپذیر است زیرا ما وقت کافی نداشتیم که بودجه را تا پایان سال بررسی کنیم پس باید امروز به دو فوریت آن رای دهیم تا فردا جزئیات آن بررسی شود و به دولت اجازه پرداخت ها و دریافتها برای دو ماهه اول سال داده شود.
در ادامه بررسی دو فوریت این طرح بهروز جعفری نماینده سمیرم در اخطار قانون اساسی مطرح شدن این طرح را خلاف اصل 53 قانون اساسی عنوان کرد و گفت: ما هر چه فکر می کنیم نمی دانیم کاری که می کنیم در حال حاضر طبق کدام اصل قانون اساسی است.
لاریجانی خطاب به وی گفت: در حال حاضر فوریت این طرح مطرح است و اینکه در این طرح چه آمده است مربوط به بعد از فوریت آن است و اخطار شما وارد نیست.
همچنین سیدموید حسینی صدر نماینده خوی در مجلس شورای اسلامی در اخطار دیگری این اصل را خلاف اصل 52 قانون اساسی دانست و گفت: مجلس نمی تواند در قالب طرح این موضوع را مطرح کند و این دولت است که باید در قالب لایحه این بحث را یعنی بحث دو دوازدهمی بودجه را مطرح کند.
لاریجانی خطاب به وی گفت: اخطار شما را وارد نمی دانم چون دولت لایحه بودجه را ارایه داده است و ما می توانیم بگوییم این دو ماه را اینطور بررسی می کنیم و بقیه را در فرصت مناسب انجام می دهیم.
عیسی جعفری نماینده کبودرآهنگ نیز در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: ما اگر به فوریت این طرح رای ندهیم کشور برای ابتدای سال آینده بودجه نخواهند داشت و قاعدتاً این امر برای دولت مشکلاتی ایجاد می کند.
وی اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم دولت را کمک کنیم تا بدنه گسترده ای را که با تلاش و جدیت در کشور ایجاد کرده است بچرخاند و در انجام وظیفه خودش موفق باشد قدر یقین این روش منطقی ترین روش برای کمک به دولت و کشور است.
جعفری با اشاره به سخنان برخی نمایندگان که حل این مشکل را مستلزم آوردن لایحه از سوی دولت عنوان کردند گفت: اگر بناست ما دعوای شخصی داشته باشیم اینجا بحث نظام و چرخش مملکت است نه مسائل شخصی لذا برای اینکه کشور در آستانه سال جدید و اولین سال قانون برنامه پنجم توسعه دچار مشکل نشود باید به دو فوریت این طرح رای مثبت بدهیم.
گفتنی است، کلیات و جزئیات این طرح دو فوریتی فردا در صحن علنی مجلس بررسی می شود.
پایان پیام/
نظر شما